reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Jeszcze jedno pytanie odnośnie wózków :)
Czy któraś z Was wybrała lub zastanawiała się nad wózkiem Camarelo Carera? Jak wrażenia?

reklama
Niesia_88 ja długo chciałam camarelo carere albo carmenę i nawet zaczepiałam babeczki na ulicy. Wszyscy chwalą gondolę, jest duża i lekkka, stelaż też ok tylko spacerówka jest gorsza, bo te pasy do zapinania są beznadziejne. Też oglądałam w sklepie.Chyba olenka_s ma ten wózek.

W ogóle zgłupiałam co do ilości ubranek. Z jednej strony boję się, że kupię za mało a z drugiej że za duzo. Szczególnie tych 56. Mam coraz większe wątpliwości czy syn będzie taki jak brat, mały 3030 g. Wtedy nie miałam praktycznie nic na 56 i po szpitalu dokupywałam mniejsze ciuchy, które ponosił z 3 tygodnie. A czasem te 62 to wyglądają jak 56 i odwrotnie.

Ostatnia edycja:
Gosia, co ja się dzisiaj namęczyłam, żeby dopasować ubranka rozmiarowo ;/ dla mnie 56 i 62 wyglądały tak samo w wielu przypadkach. Wszystko wyjdzie w praniu, bo np. na jednych rampersach był rozmiar 74 podany, a malusie to takie, że szok. Dzisiaj tylko posegregowałam, jutro prasowanie, ale pewnie częściowe, bo później SR.

Ogladalam dzis wozki i bebetto Torino beda mieli dopiero za 3 tyg a jie wiem dlaczego mowia ze producent zastrzega ze na razie n
nie mozna ich i Murano na allegro sprzedawac. Wpadl mi tez w oko Jedo Nevo, troche tanszy a podobny tylko ma juz kola z wkladem zelowym - nowosc od kilku msc.

Jeszcze jedno pytanie odnośnie wózków :)
Czy któraś z Was wybrała lub zastanawiała się nad wózkiem Camarelo Carera? Jak wrażenia?
ja mam ten wózek i tak jak Gosia pisze gondole kocham a spacerowka jest spoko po wymianie pasów. Wózek używany bardzo intensywnie i śmiga jak Nowy.

A my dziś zamówiliśmy meble do pokoju małej: szafa, komoda i półka. Wszystko w bieli. :). Meble bedą na koniec marca lub początek kwietnia. Nie mogę sie doczekać :D

Jakie znacie sklepy na necie z meblami? Bo ja siedzę i ciągle szukam mebli do pokoju naszego :p
Tak myśle sobie, Ewa, o tych twoich meblach do pokoju... Mam pomysł taki, żebyś np. poszukała firmy co robi meble pod wymiar. Wszystko wtedy sobie wybierzesz, co chcesz jak chcesz, kolor, itp. a nie będziesz musiała nigdzie wychodzić, bo przyjadą do ciebie z próbkami. Pokażesz im co chcesz a oni przesla ci szkice. Ja mam w ten sposób cały dom urządzony. Nie kupowaliśmy mebli w żadnym sklepowym meblowym. Mamy tak zrobiona kuchnie, salon, hol, sypialnie, łazienki garderoby, gabinet. Cenowo nie wiem jak wychodzi: czy podobnie jak w sklepie... Wszystko jest kwestia wyboru materiałów. Wiec może wyjsć i tanio i drogo. :)

reklama
Do góry