reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja odnośnie ciemieniuchy słyszałam ze dobrze sprawdza sie baphentan. Taki w kremie nałożony na główkę, potrzymamy 20/30min i starty Pielucha tetrowa. Moja polozna znowu poleca zwykła oliwkę i wyczesywanie.
Co do kosmetyków... Wiem ze nic nie wiem[emoji23] jutro wezmę kartkę, powpisuje co i jak bo inaczej do ładu nie dojdę :D
Co do siusiaków nie wiem... Bedzie dziewczynka wiec sie nie zagłębiam.
Ile najmniejszych pampersow kupujecie? Mam paczkę 1 chyba 23szt. Kupić więcej, czy moze lepiej kupić więcej 2?

reklama
Co do oliwek to ja niestety nie stosowałam u Kuby po tym jak wyszło mu uczulenie na parafinę. Miał ciemieniuche i po zastosowaniu oliwki za radą położnej było jeszcze gorzej. Ciemieniucha aż śmierdziała. Dobry był krem z Musteli na ciemieniuchę i jest jeszcze taki apteczny preparat muszę sobie przypomnieć nazwę z mocznikiem typowo na problemy owłosionej skóry głowy.

Siusiaka od czasu do czasu odciągałam, nie po każdej kąpieli ale czasem.

Emolinum to ja używam na sobie po tym jak mi skóra swędziała w ciąży po innych balsamach :)
To kosmetyk z tego samego rodzaju co Oiliatum - ja nawet myślę, że to zamienne są rzeczy.

Ja w szpitalu dostaje pieluchy, wiec potrzebuje tylko do domu. Chyba pozostanę na tej jednej jedynce i zacznę kompletować już te z nr 2. Ewentualnie dokupie mała paczkę innej firmy (mam pampersa).

Przyszedł mi kocyk z minky zamówiony na allegro od Mamo-Tato. Koc jest bez wypełnienia, rzeczywiście jest cienki, na lato akurat. Jest ładny i dobrze wykonany, tylko strasznie pognieciony, ale to nic, bo i tak będę prać. Muszę dokupić jeszcze coś grubszego. Kocyk jest na tyle śliczny, że zastanawiam się nad rożkiem od nich, taki sam by był - jak zestaw.

reklama
Do góry