reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja dzisiaj chciałam sprawdzić ile mniej więcej wydam na zakupy w aptece i sobie powrzucałam do koszyka na gemini rzeczy, które uważam za niezbędne. Wyszło mi ponad 300 zł ale mniejsza o to, zauważyła kilka fajnych promocji, może ktoś skorzysta:
Moja lista zakupów aptecznych plus odnośniki do tych fajnych promocji:
Butelki avent http://www.aptekagemini.pl/avent-butelka-natural-260ml-butelka-nieb.html
Podkłady poporodowe baby ono i canpol po opakowaniu
Podkłady higieniczne seni soft 10 szt
Maść bepanthen przyda się za równo do pupci jak i do sutków http://www.aptekagemini.pl/bepanthen-baby-masc-ochronna-100g.html
Majtki poporodowe jednorazowe Baby ono 5 szt
Wkładki laktacyjne Tommee Tippee 2 op
Octenisept 50ml, większe opakowanie też ma bardzo atrakcyjną cenę ale stwierdziłam, że nie zdążę zużyć :)
Lactacyd ultra delikatny
Tantum Rosa
Sudocrem
Patyczki i płatki higieniczne dla niemowląt
Nożyczki dla niemowląt
Szczoteczka i grzebyk dla niemowląt z miękkim włosiem
Kosmetyki zdecydowałam się na Penaten: płyn do mycia ciała i główki oraz oliwka
Mydełko Oillan Med+
Natrium Chloratum do przemywania oczu w ampułkach
Woda morska do nosa http://www.aptekagemini.pl/marimer-baby-spray-izotoniczny-x-100ml.html
Gruszka na wszelki wypadek bo też zamawiam katarek
Herbatka laktacyjna
Termometr do kąpieli
Pampersy http://www.aptekagemini.pl/pampers-premiumcare-1-newborn-22szt.html

Katarek, laktator avent ręczny i osłonki na piersi zamówię u HubiWorld bo jest spora różnica w cenie :)
Z apteki mogą się jeszcze przydać czopki glicerynowe i paracetamol, witaminy d i k oraz termometr ale jeszcze się nie zdecydowałam czy będę kupować bezdotykowy.

Coś z zakupów aptecznych byście jeszcze dopisały bo chciałabym za jednym zamachem prawie wszystko kupić, a mogłam o czymś zapomnieć ;)
Dodałabym gaziki jałowe i krem z filtrem ;-)

reklama
Ja jeszcze domówiłam z aptecznych rzeczy witaminę D i K, ponadto sól fizjologiczną, espumisan i dicoflor w kropelkach oraz maść majerankową :)

Malutka nie kupuj już ciuszków- masz dużo, a potem może Ci się podobać coś nowego, innego za pół roku, więc nie ma sensu towarować się na rok. Szkoda kasy, a dzieci bardzo szybko wyrastają. Kup sobie coś ładnego :-)

Dziewczyny kremy z filtrem kupcie sobie w maju jak będzie świeża partia.z tego roku. Teraz są dostawy z zeszłego roku.
Poza tym co do filtrów - filtry zatykają pory i jeśli w maju nie będzie gorąco a i tak dziecko nie eksponujemy na słońcu specjalnie tylko je ochraniamy w wózku to moim zdaniem nie ma co smarować przez pierwszy miesiąc.

Wszelkie maści majerankowe, espumisany itd, flory bakteryjne to będę kupować jeśli będzie potrzebne i jak się dziecko urodzi.

Tak samo ubranka - można kupić po porodzie, szczególnie te większe, promocji będzie mnóstwo a i moda rożna.
Pieluch tez nie ma co robić zapasów, szkoda kasy, lepiej rozłożyć wydatki na bieżąco.

Malutka nie kupuj już ciuszków- masz dużo, a potem może Ci się podobać coś nowego, innego za pół roku, więc nie ma sensu towarować się na rok. Szkoda kasy, a dzieci bardzo szybko wyrastają. Kup sobie coś ładnego :-)
No. Nie kupuję już. Sobie też nie, bo ostatnio pokupowałam kilka ciuszków ale takich cieplejszych. Jestem ciekawa czy wejdę w ciuchy letnie czy nowe będę musiała kupić ;) chodzi mi głównie o spodenki, sukienki, spódniczki.

Ja apteczną (lekową) wyprawkę zostawiam sobie na później. Nie kupuję tych wszystkich maści, kropelek bo nie wiem czy się przyda. Kupię tylko do kąpieli i oliwke jakąś. Pewnie te witaminy co przy karmieniu piersią są ważne też kupię.

Tak, witaminki warto zakupić :)

Ala ta butelka avent wydaje mi się, że w HubiWord jest w korzystniejszej cenie, porówaj sobie ;)

Klamka zapadła, łóżeczko W KOŃCU zamówione :yes:

Czas na wózek....

Mauri jakbyś zdecydowała się na quinny to w dziecięcym ekspercie mają -20%

Dla dziecka do kąpieli polecam Oilatum. Sprawdził się nam przy córce. Od razu nawilża skórę i nie trzeba żadnych oliwek

Olenka mnie polozna właśnie mówiła ze właściwie to Oilatum na start wystarczy. Jakieś próbki przyniesie ona, a kosmetyki zaczniemy wprowadzać po obserwacji w pierwszych tyg dziecka.
Chwale sie, z racji tego, ze moja wyprawka daleko w tyle, doznałam dzis motywacji i zamówiłam fotel i stolik do pokoju. Taki pod karmienie. Cos sie rusza, chociaz ja cały cZas uważam, ze jest jeszcze czas. Tym bardziej ze mebelki, wózek... Wanienka już sie kurza w piwnicy. Na resztę przyjdzie czas :)

Ala_25 też robiłam zakupy w Gemini :) Powyżej 300 zł wysyłka jest gratis, więc można zakupić to i owo, co i tak się przyda. Ja mam dużo rzeczy takich samych jak Ty. Zakupiłam jeszcze wodę morską do nosa, waciki dla dziecka takie większe i osłonki na sutki. Teraz wydają mi się one bardzo duże, a sutek mały. Nie wiem, jak z tego korzystać i czy sutek się powiększa na tyle, żeby wlazł w tę osłonkę?

reklama
Do góry