reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Nie kupiłabym trójkołowca, przeważnie złe opinie o takich czytałam, że wywrotne, nie stabilne itp.

Tez planuje chyba z gemini leki zamawiać, ale to jeszcze troche. Nie wcześniej jak koło połowy marca :)
No ja znam te opinie, póki co mamy Mutsy, a na biegowy jak chce niech zbiera kasę i z dzieckiem tylko po lesie do biegania i do roweru można go podpiąć. I wózki biegowe mają trochę inną specyfikę niż zwykłe spacerówki :)

Malutka466 a chce biegać z dzieckiem? Ja też biegam, ale wolę chyba sama. Tzn. w ciąży nie biegam, ale po porodzie jak wrócę to będzie dla mnie jakaś odskocznia. A u Ciebie może tatuś chce bardziej z dzieckiem spędzać czas. Tylko dla ciebie taki wózek nie najlepszy.

Oj chce, chce. Suszył mi o tym głowę jeszcze zanim zaszłam w ciążę.
I do roweru podpinać wózek tez, bo my dużo na rowerach jeździmy. Mamy las zaraz pod blokiem.
Właśnie minus jest taki, że mi średnio odpowiada taki wózek, jako środek transportu którym ja kieruje :)

Będziemy dyskutować pewnie, jak Mały podrośnie trochę.

Łóżeczko złożone :) teraz tylko to wszytsko poustawiac i zaaranżować pokój :)

Załączniki

• 1455059885502.jpg
    1455059885502.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 75
Dziękuję . Jeszcze nie wiem czy akurat te słoniki będą na powitanie synka , bo czekam jeszcze na dwie inne pościele które szyję mi Pani na zamówienie (a te słoniki to wzięłam w zestawie od razu z lozeczkiem) u mnie będzie królować szarość.

Dziewczyny jaki kupujecie pieluchy . Ja mam.straszny dylemat . Na początku byłam zdecydowana na pampers premium a teraz mi siostra mówi zebym kupiła zwykle zielone (ze podwine sobie pieluszke żeby pieluszka Nie dotykał o i tez będzie spoko) no i jest ogromna różnica cen.
Np twraz w Tesco będą w promocji (nie wiem czy to jest w ogóle promocja bo nie jestem.obeznana w cenach pieluch ) ale 1 i 2 kosztują 42.99 złoty za 60 sztuk . A znowu te zielone pampers na gemini 1 kosztują za 66 sztuk 19.99 a 2 za 66 sztuk 29.99.

reklama
Dziewczyny jaki kupujecie pieluchy . Ja mam.straszny dylemat . Na początku byłam zdecydowana na pampers premium a teraz mi siostra mówi zebym kupiła zwykle zielone (ze podwine sobie pieluszke żeby pieluszka Nie dotykał o i tez będzie spoko) no i jest ogromna różnica cen.
Np twraz w Tesco będą w promocji (nie wiem czy to jest w ogóle promocja bo nie jestem.obeznana w cenach pieluch ) ale 1 i 2 kosztują 42.99 złoty za 60 sztuk . A znowu te zielone pampers na gemini 1 kosztują za 66 sztuk 19.99 a 2 za 66 sztuk 29.99.

Kupiłam premium care new born czyli 2-6 kg - czyli i tak na krótko, bo dzieci do 6 kg po urodzeniu szybko rosną (moje miały prawie 4 na wejściu) więc nie będę wymyślać, ma być wygodnie i tyle; do 6 kg nie zużyję więcej pewnie jak 2 paczki, nie czarujmy się, a potem zacznę myśleć ile czego schodzi i co się opłaca, nawet jakbym miała przepłacić na start "2x13 zł=26) bo o tym mowa.

Do góry