reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

tradycyjnie Pati i Maks koło szpitala na Polnej. W Akpolu na Łukaszewicza też trochę wózków mają, ale panuje tam trochę grobowa atmosfera :p

reklama
Czy któraś z was miałam fotelik Maxi Cosi Citi bo ja ostatnio doszłam do wniosku, że chyba lepiej kupić wózek 2 w 1 i oddzielnie fotelik a wcześniej oglądałam tylko 3 w 1 i myślałam, że na pewno na taką opcję się zdecyduje

Ala_25 nie mam takiego ale mój synek jeździ obecnie w maxi cosi tobi 9-18 kg i mogę powiedzieć że solidny ten fotelik. My do syna kupiliśmy 3w1 ale takiej polskiej firmy Tutek model Tambero. Wózek jak wózek ale fotelik taki sobie, plastikowe elementy popekaly i są ostre. Tak to może być ale pewnie w testach bezpieczeństwa wypadłby słabo. Wiec może rzeczywiście kupić 2w1 a fotelik dokupić.

Czy któraś z was miałam fotelik Maxi Cosi Citi bo ja ostatnio doszłam do wniosku, że chyba lepiej kupić wózek 2 w 1 i oddzielnie fotelik a wcześniej oglądałam tylko 3 w 1 i myślałam, że na pewno na taką opcję się zdecyduje

Ala_25 jeszcze możesz poszukać wózka jak już się zdecydujesz na model gdzie w komplecie sprzedawane jest fotelik maxi cosi. Ja się zastanawiałam nad taką też opcją, bo to nawet mozna zaoszczędzić 100 lub 200 chyba, że kupujesz z isofixem.

GosiaLew mi wychodzi, że zaoszczędzę jak kupię oddzielnie teraz jak na złość są takie super promocje ale nie mam zamiaru kupować już wózka ;-) Może ktoś też zechce skorzystać.
To fotelik:
FOTELIK CITI SPS MAXICOSI 2015 +GRATIS HIT!!! (5816093964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A wózki już rozważam dwa bo strasznie mi się podobają no ale wiadomo trzeba sprawdzić w sklepie jak się prowadzą:
wózek X-LANDER X-PULSE 2w1 kol.2015 MEGA PROMOCJA (5827727568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
https://www.amelis-colour.com/pro-2w1/4-wozek.html#/kolory_dostepne-granatowy
Tu dla przykładu wózek plus fotelik prawie na to samo wychodzi tylko, że fotelik jest już inny i wynika, że około 100zł tańszy od MaxiCosi:
X-LANDER WÓZEK X-PULSE 3w1 MIMAS MEGA PROMOCJA !!! (5825005048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Uważaj na trojkołowce x-landera, kiedyś prawie wykopyrtnęłam dziecko znajomej na zakręcie :)

Oglądałam te trzykołowe X-landery i wydawały mi się trochę niestabilne, ale sprzedawca jak to sprzedawca zapewniał, że to nie możliwe bo każdy wózek jest testowany itp. itd. Ostatecznie kupiliśmy Murę z czterema kołami od Maxi Cosi i ten wózek raczej na zakręcie czy wybojach "się nie wykopyrtnie".

IMG_20151208_120839.jpgIMG_20151130_132439.jpgIMG_20151130_132143.jpg
szaleństwo zakupów rozpoczęte ������

Załączniki

• IMG_20151130_132143.jpg
    IMG_20151130_132143.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 106
  • IMG_20151130_132439.jpg
    IMG_20151130_132439.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 121
  • IMG_20151208_120839.jpg
    IMG_20151208_120839.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 107