reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Basi to kopiłaś już i nie wiesz:-D:-D:-D:-D:-D
no tak wydaje mi się, że chodzi o fotelik.
Ja do wózka mogę wpiąć maxi cosi i mam do niego bazę do auta.

A właśnie dobrze mówicie KOLOR to wbrew pozorom bardzo ważna sprawa...
My będziemy używały gondoli przez ciepły czas, później już spacerówka wejdzie w grę
Więc pamiętajcie -zbyt jaskrawy kolor =muszki na wózku:-), zbyt ciemny =szybko się nagrzewa na słońcu...

Czytałam gdzieś, ze w takim wózku przy główce dziecka jak jest zamknięta buda może być nawet 50st. a lato ostatnio gorące:tak:

reklama
To było prawie dwa lata temu:/ wiec wole zapytać, bo słabo by było wracać ze szpitala bez fotelika:D do rozpakowania pudel zostało jeszcze z 3/4 miesiące, a może gdzieś pomiędzy trafi sie super promocja, mega okazja, mus kupna:D
Co do koloru tez wtopa, pierwszy syn miał termin na listopad, wiec w ramach walki z błotem i deszczem zamówiliśmy grafit ( super okazja, a jakże:), wiec może być cieżko z użytkowaniem głebokiej części. Właśnie ze względu na temperaturę. Może po prostu sie sprzeda i kupi nowy. Mój A nie bedzie zadowolony:D zostawię to narazie dla siebie:p

Ze Synkiem zdecydowaliśmy się na wózek, który jest już niemodny, a w sklepie to juz raczej takiego się nie znajdzie; czyli 3 w 1, ale nie te z gondolą.
Teraz napewno bede chciała z możliwością wpięcia fotelika w stelaż. Z tego co na chwile obecną się orientuje to tylko wybrane modele fotelika można podpiąć do danego stalaża. Najbardziej chwalony i pasujący do chyba większości stalaży jest maxi cosi.
Do auta potrzebna jeste baza, a do wózka adaptery.

Kolor - raczej jasny, pewnie jakieś szarości.

Kasik90 byłam dzisiaj w toys 'r us w poszukiwaniu prezentów świątecznych dla dzieciaków więc przy okazji zerknęłam na ten wózek Amelis Pro, bo był i powiem Ci, że spoko jest. Ma fajne koła, zwrotne, duże i pompowane, dobrze się prowadzi, łatwo się wypina gondolę, wszystko obejrzałam. No i pasują foteliki maxi cosi. Gondola wcale nie jest taka mała i taka wązka. Tylko nie złożyłam stelażu.

W tym sklepie to były tylko xlandery- dla mnie za duże są, gracco, chicco i amelis pro. A nie był jeszcze quinny mood, ale to nie na moją kieszeń.

Evelina też miałam wcześniej z synem wózek 3w1, ale bez wymienianej gondoli na spacerówkę, ważył chyba z 18 kg.

13x13 dobrze, że powiedziałaś o tych kolorach, bo mi spodobał się akurat dziś wózek czarny w białe grochy :-D

Tak ciężki, ale olbrzymim plusem było to, że dawał rade w każdym terenie. Ja śmigałam po zaspach śnieżnych, a latem po plaży :-)

Quinni mi się mega podobają :-) Ale masz rację - cenią się..
images.jpg

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    8,3 KB · Wyświetleń: 139
Gosia dzięki za info. Tak w Smyku jest 2w1 z opcją dokupienia fotelika i adapterów. Przeważnie maxi cosi polecają, bo do większości stelaży pasuje. I chyba nie jest potrzebna ta baza do auta tylko fotelik wystarczy.

13x13 cenna rada z kolorem! To fakt, że ciemny się bardziej nagrzewa, także fatycznie warto zwrócić na to uwage.

Ja jestem po pierwszych zakupach na allegro, kupiłam ciążowe jeansy, dresiki do domku, sweterek i dwa staniki, wszystko ładne i dobrze leży, no może jeansy są jeszcze ciut za duże w biodrach ale chwila moment i będą pasować jak ulał a póki co korzystam jeszcze z "normalnych" tylko w domu już zakładam dresy z pasem aby brzuszek odpoczywał :)

W ten lub następny weekend chcę pochodzić pooglądać wózki, myślę że odwiedzę Bobo wózki na Serbskiej, a jaki jeszcze sklep w Poznaniu byście dziewczyny poleciły? Byłam generalnie zdecydowana na Mutsy, ale ostatnio też wpadł mi w oko Maxi Cosi Muro 4 więc postanowiłam zrobić jednak dogłębny research przed zakupem :D

reklama
Do góry