reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Sylwiaal te zwykłe zielone ale premium care 1 też mają dobrą stała cene bo chyba nawet niższą niż na gemini 11.99 22 szt. Ogólnie dużo jest promocji na pieluszki ale w większości od rozmiaru 3.

Ktoś też pytał o pampersy z lidla, położna mi mówiła że bardzo uczulily jakieś dziecko aż pęcherza powyskakiwaly na pupie więc lepiej nie ryzykować.

Sylwiaal te zwykłe zielone ale premium care 1 też mają dobrą stała cene bo chyba nawet niższą niż na gemini 11.99 22 szt. Ogólnie dużo jest promocji na pieluszki ale w większości od rozmiaru 3.

Ktoś też pytał o pampersy z lidla, położna mi mówiła że bardzo uczulily jakieś dziecko aż pęcherza powyskakiwaly na pupie więc lepiej nie ryzykować.
Bardzo dziekuje za informacje ;)

Pytanie za milion punktów! Czy zabieracie ze sobą podstawowe kosmetyki kolorowe typu: podkład, puder, róż, tusz i eyeliner? Żeby na wyjście się upiększyć? Bo tak sobie oglądałam na YT kobietki, które pokazywały zawartość swoich toreb do szpitala i niektóre mini kosmetyczkę z tymi rzeczami brały.
Ja nawet o tym nie pomyślałam na początku :)

Pytanie za milion punktów! Czy zabieracie ze sobą podstawowe kosmetyki kolorowe typu: podkład, puder, róż, tusz i eyeliner? Żeby na wyjście się upiększyć? Bo tak sobie oglądałam na YT kobietki, które pokazywały zawartość swoich toreb do szpitala i niektóre mini kosmetyczkę z tymi rzeczami brały.
Ja mam kosmetyczkę w której trzymam ogólnie kosmetyki do makijażu, i mam zamiar poprosić męża żeby ją wrzucił do torby jak już się zacznie. Może nie będę miała sił się malować, a może akurat będę miała na to ochotę, więc chcę mieć takie rzeczy pod ręką.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Sadze ze z pewnoscia cos do upiekszania wezme w malej kosmetyczce a moze najdzie mnie checni ochota by wygladac ladnie :) czemu nie. :) lepiej spakowac niz potem tlumaczyc mezowi co jak wyglada i gdzie lezy :D

Ja na poród pojechałam wytapetowana i na 2 dzień po porodzie się pomalowałam -koleżanki mówiły że wyglądam jak w spa a nie na poporodowym...

Po tym dniu było juź tylko gorzej bo trudno się maluje wysuszoną szpitalnym powietrzem skórę i zapuchnięte oczy.
A kąpiel tak mi się marzyła we własnej wannie, że jak po 7 dniach padło hasło "do domu" to wyleciałam ze szpitala w piżamie i płaszczu.

Tym razem więc daruję sobie tapetowanie -poza tym jak to córka mówi "po co się malujesz -zawsze jesteś piękna" i przy tym zostanę

Macie rację, lepiej uszykować niż później tłumaczyć :D Będę teraz w jakiejś małej kosmetyczce trzymać mój zestaw must have i w razie czego mąż będzie wiedzieć, że to to.

reklama
13x13 moja znajoma to jak zaczęły się skurcze umalowała się, włosy umyła i się uczesała i pojechała na porodówkę. Śmiały się położne, że tak odpicowanej rodzącej dawno nie widziały.
Mi bardziej chodziło o pomalowanie się na wyjście, niż w szpitalu.

Do góry