reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Pupę dziecka smarowałam na początku raczej przy każdej zmianie pieluszki (chyba, że akurat byłam z wizytą poza domem, to nie tachtałam wszystkiego) , a to dlatego że nie chodzi tylko o ewentualne otarcia,
ale
1. z moczu wytrąca się amoniak i on odpowiada za odparzenia;
2. dziecko- zwłaszcza latem się poci, a w pampersie dodatkowo, co zwiększa wilgotność +temp= rozwój bakterii

Teraz zrobię tak samo, a po kupie to zawsze jednak lepiej ... a po siusiu w zależności od skali sprawy, bo w samych chusteczkach już jest jakiś środek nawilżający, nie tylko myjący mi się zdaje

reklama
na początku smarowałam za każdym razem. Po siku bardzo delikatna warstwa a po kupie na grubo . Odparzenia mieliśmy raz jak byla biegunka zębowa.

Wózek zamówiony! W bobowózki. Powinien być u nas do 8 kwietnia. :) Padło na Joolza kolor Parrot. Do tego domówiliśmy jeszcze parasolkę. Nie mogę się doczekać. :D
parrot_blue_3.jpg

Załączniki

• parrot_blue_3.jpg
    parrot_blue_3.jpg
    48,4 KB · Wyświetleń: 330
Jutro w DdTVN będzie o wózkach dziecięcych.
Dziewczyny które kupiły termometr na gemini. Jaki wybralyscie? Tyle tego tam jest ze nie wiem który wybrać

a jeśli chodzi o smarowanie pupy to mnie z kolei położna powiedziała że smarujemy tyłek po każdej zmianie pieluchy kremami z cynkiem a jak jest już odparzenie to smarować czymś bez cynku koniecznie bo wtedy cynk wysusza odparzenie i robi się jeszcze gorsza rana. wtedy smarować bepanthenem albo czymś z lanoliną. Ja zawsze smarowałam pupy sudocremem albo zwykłym bambino z cynkiem a jak było odparzenie to np alantanem plus.

A termometr z gemini kupiłam mikrolife nc 100 za niecałe 90 zł ( chyba 86 albo 88 kosztowal) używałam go przy dzieciach i pokazuje poprawną temp.

reklama
Do góry