reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Pranie pościeli - to ja prałam i tak będzie trzeba jak dzieć przesika to wtedy nie wywietrzysz.

Filtry większośc filtrow jest mineralnych dla dzieci czasem są mieszane. Mineralne są bezpieczniejsze dla skóry.
Panie w aptece za duzo o filtrach Wam nie powiedzą, wierzcie mi znam farmaceutów - poda Wam kilka i za duzo nie powie co najwyżej, że wszystkie sa dobre. Tego ich na studiach nie uczą, chyba, że są co się dokształcają na szkoleniach.
Dziś widziałam filtr babydream w rossmanie 50+ za 19,99, ale nie miałam czasu przyjrzeć mu się zbyt dobrze, bo byłam z synem.
A wierzcie mi kremy za 70 zł potrafią uczulać. Ja przy moim starszym używałam i musteli i svr, biodermy i ziajki i wszystkie go uczulają. Chyba svr najmniej i mustela. Córkę mojej koleżanki uczulają strasznie kosmetyki la roche posay - wszystkie łącznie z filtrami - jedyne co nie uczula to kolastyna o dziwo - tez mają dla dzieci tylko nie wiem czy od urodzenia.

Będąc dziś w rossmanie kupiłam podkłady do przewijania babydream i wkładki laktacyjne. Podkłady teraz są fajnie spakowane i zajmują mniej miejsca wiec takie leipiej wziąć do szpitala. Wkładki laktacyjne używałam z synem i pamiętam, że były najlepsze, bo tanie a nie mechaciły się tak jak np. bella. Dodatkowo zakupiłam w mini produkcie do mycia ciała żel babydream dla sprawdzenia.
Podkłady są teraz w promocji po 9,99

reklama
Ja wypełnienie i poszewki zostawiam na później :) obecnie kontynuuję lenistwo, przełożyłam zajęcia ze szkoły rodzenia z dziś na 11 kwietnia, miał być temat laktacji więc ważna sprawa ale nie mogłam się zmotywować aby wyjść na dwór bo dziś co chwilę pada :/ doszła do mnie poduszka-motylek i metkowiec :) czekam jeszcze na jedną paczkę z allegro i będę mieć wszystko juuupi :D

Załączniki

• 1459342108604.jpg
    1459342108604.jpg
    45,7 KB · Wyświetleń: 119
Malutka, ja kupilam wypelnienil poscieli w Lidlu kiedys jak byla promocja. Na lozeczko o wymiarach 120x60 posciel mam 135x100. Na opakowaniu jest napisane 100% poliestru.

Kupialam troche niemyslac, bo prawda jest taka ze teraz na pewno nie bede tego uzywac tylko bedzie lezala w szafie czekajac na swoj czas, w zwiazku z tym nie piore.

Pościel prać będę jak się uda to przed narodzinami jak nie to już po :)
nie śpieszy się aż tak bardzo, bo i tak z początku będzie sapała pod kocykiem.

W weekend jak dobrze pójdzie jedziemy po szafę :) niby jest to 10rat x 0% ale jeszcze jak będziemy umowę podpisywać to zwrócić musimy uwagę czy nie ma jakiś małych druczków.
jest też promocja na komody także z pustymi rękami z pewnością nie wrócimy :D

Moja wyprawka stanęła w miejscu, jakoś nie mogę się zabrać za brakujące rzeczy :(
a tu czasu z każdym dniem coraz mniej, muszę się wreszcie zmobilizować.
Nawet moja mama co tak odwlekać mi kazała wszystko dziś mi mówi że może wreszcie zamówiłabym szlafrok i koszule, a nie będę tak czekać na ostatnią chwilę - muszę się spiąć. :D

Ja z wyprawką też jestem w lesie, szczególnie tą kosmetyczną. Wiem tylko jakie kupię pieluszki i chusteczki oraz płyn do kąpieli, reszta to czarna magia...

Cały czas mam dylemat między kremem pod pieluszkę i czy smarować przy każdej zmianie, za tydzień mam zajęcia o tym w SR, może coś się rozjaśni. A Wy Dziewczyny już coś wybrałyście?

I pozostały mi jeszcze do kupienia rzeczy ubraniowe do szpitala dla mnie i dziecka, ale i tak stresik jest, że nie zdążę ;)

to ja tak w lesie byłam a dla siebie i młodego do szpitala mam już wszystko tzn. czekam na kuriera z walizką i z gemini bo gapa sporo rzeczy nie zamowila za pierwszym razem :-D. Koszule mam dwie z pierwszej ciąży a teraz domówiłam jeszcze dwie bo jednak tydzień w szpitalu mnie czeka a w połogu człowiek poci się jak swinia niestety. Pojemniki do których przeleje swoje kosmetyki też mam. Uff jeszcze tylko kilka rzeczy i mogę rodzić

Właśnie mi też odeszła ochota, chęci i ciężko mi się zdecydować :/ chyba ten remont mnie przytłacza,
bo gdyby już było wszystko ogarnięte i miałabym gdzie co trzymać to jakoś inaczej by było..
Mam małą paczkę pieluch i dwa komplety chusteczek jedne z pampersa drugie z dady i tyle.

reklama
Dlatego się cieszę, że wcześniej tą wyprawkę zrobiłam. Bo teraz tak samo nic mi się nie chce, i wkurzam się nawet jak mam jechać po jakieś pierdoły. Jedyne co to jeszcze jakieś obrazki wypadałoby powiesić, ale to mogę i później zrobić.

Do góry