reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

ja kupię dwa staniki bo później niewiadomo jak z rozmiarem. Mojej siostrze cyce bardzo urosły przy karmieniu i 3 razy rozmiar zmieniała. Kurczę miałam bieliznę do karmienia z jakiejś firmy na a... A teraz nie mogę sobie nazwy przypomnieć

reklama
Moje tez urosły o kilka rozmiarów, a pokarmu miałam tyle, ze pół armii mogłabym wyjaśnić ;)

A znalazlyscie jakieś ładne koszule do karmienia? Mnie denerwowały te z rozpieciami po bojach, wiec teraz chce tylko z guzikami po środku. Tylko wszędzie są tylko takie z dziecięcymi aplikacjami.

Boliwia ja mam koszule z Italian Fashion.

Mi piersi urosły o jeden rozmiar a też miałam dużo pokarmu.
Ale rzeczywiście nie ma co kupować za dużo na raz bo u każdej może być inaczej.

Polecam kupić koszule np. w Auchanie za 15zl, rozciąć, wykończyć i doszyć guziki, jak ktoś ma maszynę, zamiast wydawać po 80zl za koszule z guzikami.

Ja zamowilam koszule na allegro i sa okropne :dry: Malo, ze nie lubie koszul nocnych, to te pomimo, ze zamowilam S to sa mega wielkie i czuje sie w nich jak babcinka ;P No, ale jakos przeboleje :)

Ze staniczkami tez sie jeszcze wstrzymuje.
Pewnie zakupie do szpitala jakies najzwyklejsze, bawelniane, a pozniej rozejrze sie za jakimis lepszymi, usztywnianymi.
Jak karmilam synka to mialam niezly biuscil:D takie ladne, ubite, na plazy to robily wrazenie haha :) a pozniej z czasem pozostaly takie oklapniete.. takie uroki.

Ewa zajrzy na fejsie na Zuzu Destign - maja sliczne rzecze i fajne literki :)

Ja zamowilam koszule na allegro i sa okropne :dry: Malo, ze nie lubie koszul nocnych, to te pomimo, ze zamowilam S to sa mega wielkie i czuje sie w nich jak babcinka ;P No, ale jakos przeboleje :)

Ze staniczkami tez sie jeszcze wstrzymuje.
Pewnie zakupie do szpitala jakies najzwyklejsze, bawelniane, a pozniej rozejrze sie za jakimis lepszymi, usztywnianymi.
Jak karmilam synka to mialam niezly biuscil:D takie ladne, ubite, na plazy to robily wrazenie haha :) a pozniej z czasem pozostaly takie oklapniete.. takie uroki.

Ewa zajrzy na fejsie na Zuzu Destign - maja sliczne rzecze i fajne literki :)

A od kogo kupiłaś tak z ciekawości?

Ja zamówiłam wczoraj w promocji z TXM (czyli KIK) - Ala_25 je polecała, do weekendu powinny dojechać do sklepu to zobaczymy co z tego będzie :D

Ewelina, moje tez niestety później oklaply ;) mój mąż nie może przeżyć, że teraz takie urodziwe, a tu nakaz życia w celibacie ;)

Ja juz tez bym chciała wszystko skompletować, ale z tymi rozmiarami staników i koszuli jeszcze różnie może być.

Jeszcze za becikiem się rozglądam. Przy córce mieliśmy taki cienki, który cały się wyginal i jeszcze gorzej się trzymało dziecko jak bez. Teraz bym chciała coś sztywniejszego, ale niezbyt grubego, bo zapewne ciepło będzie.

reklama
Co do koszul to właśnie też wczoraj domówiłam sobie taką: Link do: Koszula nocna bawełniana - XKN0116, bielizna damska - txm24.pl bo z tej firmy już mam jedną tylko pomarańczową w kwiatki za całe 25zł i prezentuje się nieźle :) Jak macie u siebie TXM to polecam się przejść do sklepu i pooglądać bo w moim było więcej wzorów niż na stronie, różne kolory i w kropki i w kwiatki, do tego można było sobie szlafroczek dobrać chyba też za 35zł.

Do góry