reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka malucha

made, Zor dokładnie ten sam model mam na ten moment wybrany, nawet granatowy, ma wysokie notowania w rankingu wózków na 20014 r., jest dla mnie w przystępnej cenie, ma pompowane koła, więc może uda mi się go wtargać na 3 piętro, jest troszkę ciężki, ale w ostateczności będę zostawiała stelaż w aucie, pytałam w smyku jak jest z zakupem, bo ja nie będę kupować przed narodzinami, nie można kupić i oddać, bo nie przyjmą, ale można jakby zamówić w okresie terminu porodu żeby był na magazynie i odebrać po porodzie, no niestety dla mnie też jest za wcześnie;-)

reklama
Ja tak samo w okolicach terminu będę zamawiać bo również uważam, że za wcześnie. Czas oczekiwania to 3 tygodnie, Kasiu też granatowy wybraliśmy :)

Ja też mam Atlantic espiro niebiesko szary na pompowanych kółkach z iga dobrze sie sprawdzał. Jak miala 6miechow zmienilam gondole na spacerowke i na roczek kupilam taką duzo lzejsza spacerowe parasolke i korzystalysmy z niej do 2,5 roku mala uwielbiala w niej spac....choc za wygodnie pewnie nie bylo jak nozki zwisaly ;)

Mam pytanko odnośnie łóżeczek.. 120cm długości czy 140cm? Na ile wystarczają? Chwilowo mamy mało miejsca i wolałabym to mniejsze.. ale jak ma być na krótko to szkoda przepłacać. Jakie macie doświadczenia?

Zor my mamy 120 i jeszcze z rok moglibysmy korzystac no ale naszej 2latce kupimy po prostu nowe. Sa lozka ktore rosna razem z dzieckiem (3-czesciowe materace, np. w ikea)

ja mam 140x70 i jest jeszcze sporo za duże... myślę że spokojnie starczy do 4-5 roku życia bo da się je przerobić na tapczanik ale..... druga córcia dostanie już mniejsze bo wg pani ze sklepu spokojnie starczy do 3 roku życia a poza tym jak mniejsza będzie miała 2-3 lata to i tak przejdziemy na łóżko piętrowe z tych niższych z barierkami. Starsza u góry młodsza na dole bo też mam mało miejsca ale jakoś na razie muszę dać radę :tak:

a tak poza tematem moja mała tak pogryzła już łóżeczko i tak w nim szaleje że to będzie cud jak to łóżeczko 3-4 lata wytrzyma chociaż jest bardzo solidne:-)

My też mamy 120 :) Ja też mam mało miejsca, łóżeczko na początek będzie koło naszego łóżka w dużym pokoju, a Mila będzie spała w kojcu, teraz niestety nie stać mnie na kupno łóżka dla Niej, bo na to, co stoi w jej pokoju jest stanowczo za mała. Teraz muszę dokupić materac do kojca, chyba gdzieś taki znajdę, nie? :p

reklama
Ja planuje zakup lozeczka z szuflada 120x60 . Materac kupilam w zeszlym tyg.lateksowo piankowy. Lizeczko kupie w styczniu jak przestawie meble w pokoju. Posciel zsmawiam taka do prania w temp.95 z all 79 zl poducha i koldra. Poszewki rozek i ochraniacz tez juz zakupilam. Co do kombinezonow upolowalam w lumpku jeden za 4zł na 56cm. Bedzie zaraz po szpitalu i drugi mam wrazie w na 62-68. Termin mam ns poczatek lutego pospacerujemy w nim trochę :)

Do góry