reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - Lista potrzebnych rzeczy

mam kupione dwa takie kompleciki i takie ogrodniczki. Pomyslalam ze jak bedzie gorąco to będą idealne a jak bedzie chłodniej to założę cienkie rajstopki i body pod spód i dzidzia gotowa na spacer :)
image.jpgZobacz załącznik 602439Zobacz załącznik 602440
nie wiem dlaczego zdjecia wgrywają sie do góry nogami?! wybaczcie :)
ps. tak naprawdę to te ciuszki leżą u mnie juz jakies 3 lata. Kupiłam je kiedyś idąc do kogos oglądać dzidzie No i tak sie wybierałam ze to dziecko wyrosło i ciuszki zostały dla mnie . Trzymałam je głęboko w szafie a teraz sie przydadzą :) mam jeszcze kocyk ale jest różowy wiec jak bedzie synek to koc ląduje spowrotem do szafy :)
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 85
  • image.jpg
    image.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Mea piękne te body znalazłaś :-)
Mika ja się właśnie najbardziej boję tego początku, bo później to chyba się wyćwiczę i będzie łatwiej :-D
Zastanawiałam się nad rozmiarem i nad ilością, bo po narodzinach to chyba już trochę za późno na szybkie zakupy. Nie chcę też nakupować głupot, żeby później zalegało w szafie...
Czy takich body w roz. 56 z krótkim kupić 5 szt a z długim troszkę mniej? Bo w końcu lato i z długim aż tak potrzebne nie będą? Wiem, że pewnie każda i tak robi po swojemu ale my całkiem zielone nie mamy jeszcze po swojemu i dlatego tak chciałam zacząć podpytywać by pomału kupować...

Maja słitaśne masz te ciuszki ;) u mnie chyba jakaś ciuszkowa panika się zaczęła ;)

Ostatnia edycja:
kasia
ja to sobie pomyslalam ze takie dziecko po urodzeniu i tak się trzyma w jakimś otulaczku albo beciku zeby miało ścisk jak w brzuchu mamy. Wiec chyba lepiej kupic wiecej body z krótkim rękawem . Te pajace na noc fajnie z długim bo wiadomo w nocy nam chłodniej.

KAsiu ja też nie mam pojęcia bo mam grudniowe dziecko. Wiem jedno że na lato bodziak, rampers do przykrycia pieluszka.Pajacyki mam wszyskie na cała długośc rozpinanie i w nich najcześciej było moje dziecko, a trzeba było je wiecnie przebierać bo ulewała
Kaftaników wogóle nie używałam. Ja mam kilka ubran w rozm 50 bo moje dziecko miało 48 cm i we wszytskim sie topilo

Maja ale szczerze mowiac, nie wiem czy jeansy to jest dobry pomysl. Na pewno fajnie wygladaja, ale w praktyce chyba nie sa dla dziecka najwygodniejsze.
jak juz pisałam kupowałam to dla kogos :) wtedy się nie myślało nad praktycznością a nad tym by fajnie wyglądało.
A teraz to ja myśle ze raz na jakiś czas założyć czy do lekarza czy gdzieś w gosci to bedzie ok. Nie ma z tylu żadnych odstających kieszeni, są mięciutkie, ta guma jest luźna także myśle ze bedzie ok :)

Też tak gdzieś czytałam, że na pierwsze miesiące to za twardy materiał i raczej tak na "specjalną" okazję.

Też tak gdzieś czytałam, że na pierwsze miesiące to za twardy materiał i raczej tak na "specjalną" okazję.

ten akurat jest mięciutki w rzeczywistości ..taka cienka szmatka :)
jak po założeniu zauważę ze mojemu dziecku nie odpowiada ten strój to choćby wyglądał w tym jak milion dolarów wiecej mu tego nie założę :)
Dobra dziewczyny spadam bo miałam wyjść z domu a znowu mnie pisanie wciągnęlo ;-)

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak to sie sprawdza w lato, ale podobno w chlodniejsze dni dziecko powinno miec jedna warstwe ubran/okrycia wiecej niz my.na siebie zakladamy.
doklanie - dzidzie sie ubiera body [to ta jedna warstwa] + to co my.
W lecie chyba tez calkiem calkiem sie spradza - bo jak sa take upaly to pewnie bysmy najchetniej spedzaly nago ;) [a ze sie nie da :D]
AHA! kochane warto tez sluchac podpowiedzi innych ludzi - bo po porodzie hormony nam buzuja i mozemy miec troche zaburzona zdolnosc co do okreslania cieploty :D
Tak samo warto zwrocic uwage jak nasze organizmy, mi jest naprzyklad zawsze goraco i jakbym core ubierala jak siebie.. lepiej nie skomentuje :D

dokladnie ! :)
ja np spodenki + kaftanik uzywalam na dzien a pajacyki na nocny sen

....ja to sobie pomyslalam ze takie dziecko po urodzeniu i tak się trzyma w jakimś otulaczku albo beciku zeby miało ścisk jak w brzuchu mamy.....
Majaaa to zalezy od dziecka i jak nauczysz, moja corka urodzona w pazdzierniku d poczatku sie wkurzala jak byla wysciskana - zawsze lezala 'luzno', tylko w ciuszkach, na sen okryta kocykiem

A kolezanki syn urodzony w polowie sierpnia od malego byl w ciuszka+body zawiniety w rozek i przykryty jeszcze kocem [jakimis 6 warstwami koca pluszowego!!!!]

reklama
Dobrze ze rodzimy na lato, mniejsza ilosc ciuszkow oznacza mniej skomplikowanych czynnosci ;-) na zime to juz dziecko bedzie mniej delikatne to bedzie mozna bardziej nim operowac ;-)

Do góry