reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - Lista potrzebnych rzeczy

mam kupione dwa takie kompleciki i takie ogrodniczki. Pomyslalam ze jak bedzie gorąco to będą idealne a jak bedzie chłodniej to założę cienkie rajstopki i body pod spód i dzidzia gotowa na spacer :)
image.jpgZobacz załącznik 602439Zobacz załącznik 602440
nie wiem dlaczego zdjecia wgrywają sie do góry nogami?! wybaczcie :)
ps. tak naprawdę to te ciuszki leżą u mnie juz jakies 3 lata. Kupiłam je kiedyś idąc do kogos oglądać dzidzie No i tak sie wybierałam ze to dziecko wyrosło i ciuszki zostały dla mnie . Trzymałam je głęboko w szafie a teraz sie przydadzą :) mam jeszcze kocyk ale jest różowy wiec jak bedzie synek to koc ląduje spowrotem do szafy :)
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 92
  • image.jpg
    image.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Mea piękne te body znalazłaś :-)
Mika ja się właśnie najbardziej boję tego początku, bo później to chyba się wyćwiczę i będzie łatwiej :-D
Zastanawiałam się nad rozmiarem i nad ilością, bo po narodzinach to chyba już trochę za późno na szybkie zakupy. Nie chcę też nakupować głupot, żeby później zalegało w szafie...
Czy takich body w roz. 56 z krótkim kupić 5 szt a z długim troszkę mniej? Bo w końcu lato i z długim aż tak potrzebne nie będą? Wiem, że pewnie każda i tak robi po swojemu ale my całkiem zielone nie mamy jeszcze po swojemu i dlatego tak chciałam zacząć podpytywać by pomału kupować...

Maja słitaśne masz te ciuszki ;) u mnie chyba jakaś ciuszkowa panika się zaczęła ;)

Ostatnia edycja:
kasia
ja to sobie pomyslalam ze takie dziecko po urodzeniu i tak się trzyma w jakimś otulaczku albo beciku zeby miało ścisk jak w brzuchu mamy. Wiec chyba lepiej kupic wiecej body z krótkim rękawem . Te pajace na noc fajnie z długim bo wiadomo w nocy nam chłodniej.

KAsiu ja też nie mam pojęcia bo mam grudniowe dziecko. Wiem jedno że na lato bodziak, rampers do przykrycia pieluszka.Pajacyki mam wszyskie na cała długośc rozpinanie i w nich najcześciej było moje dziecko, a trzeba było je wiecnie przebierać bo ulewała
Kaftaników wogóle nie używałam. Ja mam kilka ubran w rozm 50 bo moje dziecko miało 48 cm i we wszytskim sie topilo

Maja ale szczerze mowiac, nie wiem czy jeansy to jest dobry pomysl. Na pewno fajnie wygladaja, ale w praktyce chyba nie sa dla dziecka najwygodniejsze.
jak juz pisałam kupowałam to dla kogos :) wtedy się nie myślało nad praktycznością a nad tym by fajnie wyglądało.
A teraz to ja myśle ze raz na jakiś czas założyć czy do lekarza czy gdzieś w gosci to bedzie ok. Nie ma z tylu żadnych odstających kieszeni, są mięciutkie, ta guma jest luźna także myśle ze bedzie ok :)

Też tak gdzieś czytałam, że na pierwsze miesiące to za twardy materiał i raczej tak na "specjalną" okazję.

Też tak gdzieś czytałam, że na pierwsze miesiące to za twardy materiał i raczej tak na "specjalną" okazję.

ten akurat jest mięciutki w rzeczywistości ..taka cienka szmatka :)
jak po założeniu zauważę ze mojemu dziecku nie odpowiada ten strój to choćby wyglądał w tym jak milion dolarów wiecej mu tego nie założę :)
Dobra dziewczyny spadam bo miałam wyjść z domu a znowu mnie pisanie wciągnęlo ;-)

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak to sie sprawdza w lato, ale podobno w chlodniejsze dni dziecko powinno miec jedna warstwe ubran/okrycia wiecej niz my.na siebie zakladamy.
doklanie - dzidzie sie ubiera body [to ta jedna warstwa] + to co my.
W lecie chyba tez calkiem calkiem sie spradza - bo jak sa take upaly to pewnie bysmy najchetniej spedzaly nago ;) [a ze sie nie da :D]
AHA! kochane warto tez sluchac podpowiedzi innych ludzi - bo po porodzie hormony nam buzuja i mozemy miec troche zaburzona zdolnosc co do okreslania cieploty :D
Tak samo warto zwrocic uwage jak nasze organizmy, mi jest naprzyklad zawsze goraco i jakbym core ubierala jak siebie.. lepiej nie skomentuje :D

dokladnie ! :)
ja np spodenki + kaftanik uzywalam na dzien a pajacyki na nocny sen

....ja to sobie pomyslalam ze takie dziecko po urodzeniu i tak się trzyma w jakimś otulaczku albo beciku zeby miało ścisk jak w brzuchu mamy.....
Majaaa to zalezy od dziecka i jak nauczysz, moja corka urodzona w pazdzierniku d poczatku sie wkurzala jak byla wysciskana - zawsze lezala 'luzno', tylko w ciuszkach, na sen okryta kocykiem

A kolezanki syn urodzony w polowie sierpnia od malego byl w ciuszka+body zawiniety w rozek i przykryty jeszcze kocem [jakimis 6 warstwami koca pluszowego!!!!]

reklama
Dobrze ze rodzimy na lato, mniejsza ilosc ciuszkow oznacza mniej skomplikowanych czynnosci ;-) na zime to juz dziecko bedzie mniej delikatne to bedzie mozna bardziej nim operowac ;-)

Do góry