reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - Lista potrzebnych rzeczy

Co do Oliatum czy innych Emoiliatów nam dermatolog raczej nie polecała jak dziecko nie ma problemów ze skórą.Myśmy używali i musieliśmy przestać.

reklama
Co do Oliatum czy innych Emoiliatów nam dermatolog raczej nie polecała jak dziecko nie ma problemów ze skórą.Myśmy używali i musieliśmy przestać.

no właśnie ile lekarzy tyle opinii.
Mi koleżanki mówiły ze im w szpitalu to polecili a potem na wizytach kontrolnych lekarze tez to polecali.
I bądź tu człowieku mądry hi hi ;-)

Prawda jest taka gdzie przedstawiciel handlowy przyjedzie i coś z tego mają to potem polecają.Za długo siedzę w służbie zdrowia żeby im wieżyć czy tez nie. Moja mama pracuje w przychodni wiec czesto dostaje gratisy, wiec w domu mam od mleka po płyny, kremy, po syropy czy leki dla dzieci.
Ja malej kupowałam emolium kupę kasy wydałam, a tak nie pomogło bo miała uczulenie. Pomogło kąpanie w krochmalu.od początku na kazdęchrostki czy odparzenia

Prawda jest taka gdzie przedstawiciel handlowy przyjedzie i coś z tego mają to potem polecają.Za długo siedzę w służbie zdrowia żeby im wieżyć czy tez nie. Moja mama pracuje w przychodni wiec czesto dostaje gratisy, wiec w domu mam od mleka po płyny, kremy, po syropy czy leki dla dzieci.
Ja malej kupowałam emolium kupę kasy wydałam, a tak nie pomogło bo miała uczulenie. Pomogło kąpanie w krochmalu.od początku na kazdęchrostki czy odparzenia

może i racja Ja nigdy nie miałam doczynienia ze służbą zdrowia to nie mogę sie wypowiedzieć w tym temacie podając własny przykład .
jak na razie mam juz wybrane kosmetyki a czy podpasują dziecku to się okaże ;-)

Ostatnia edycja:
Maja Ty juz bedziez kupowala to wszystko?

Mam pytanie do doswiadczonych mam- ostatnio obilo mi sie o uszy ze oprocz monitorow oddechu wkladanych pod materacyk sa jeszcze takie przypinane do pieluszki, slyszalyscie o tym? Jakies opinie? Bo znajoma dostala ale nie uzywala i czeka to na mnie. Podobno te pieluszkowe sa lepsze ale nie wiem?

Mikuś ja planuje każdego m-ca cos kupic z tej listy Nie chce potem na ostatnią chwile bo np. na wózek się czeka (przynajmniej ten ktory ja chce). No i zakupów rozłożonych na raty tak się nie odczuje ;)

Co do monitorów oddechu to ja słyszłam tylko o tym pod materac.
Sama się na niego napaliłam ale jak mi znajoma powiedziała ze kilka razy miała w nocy fałszywy alarm bo urządzenie sie uruchomiło a dziecko było ok i najadła się wiecej strachu wiec powiedziała ze juz nie bedzie tego używać. No i ja odpuściłam sobie ten zakup..
No ale to każdego indywidualna sprawa. Ilu ludzi tyle opinii. Jednym sie sprawdził a innym nie.
Nawet kiedyś Kasia Cichopek opowiadała na TVN style o tym monitorku Tez mówiła ze jej sie ze dwa razy uaktywnił bez powodu i tez przestała używać.

Mika jeśli jeszcze raz urodze wczesniaka to na bank kupie monitor.Dziękuję bardzo przechodzic to jeszcze raz

Majaaa85, kilka moich sugestii [z doswiadczenia]o ubrankach pisalysmy wyzej - pewnie i tak wiekszosc z nas nakupuje nadstan :)
Jesli chodzi o 'dresik' co pisalas to taka moja sugestia - zadnych kapturow! Beznadzieja [wiele osob potwierdza]:)

oilatum - sama uzywalam i jestem zadowolona, ALE jesli uzywasz do kapieli to juz balsamu nie potrzebujesz

krem do pupki
( po każdej zmianie pieluszki) -lepij nie uczyc dziecka od poczatku ze ladujesz krem za kazdym przebranym pampersem, bo moze nie byc potrzeby, ja dopiero uzywalam jak zrobila sie czerwona [oczywscie sa dzieci b wrazliwe i wtedy trzeba za kazdym razem

reczniki z kapturkiem - 1 wystarczy :) Pozatym po 3 miesiacach juz dziecko zazwyczaj wchodzi w normalny recznik bo te kapturkowe male sa ")

grzebyk lub szczoteczka z miękkim wlosiem - jesi dzidzia bedzie miala sporo wlosow to szczoteczka srednio sie sprawdza, lepiej grzebik z 'zabezpieczeniem' [np. tommee tippee - ma kuleczki na zakonczeniach i nie podrapiesz dziecka a sprawdzi sie w 100 %]

maść na brodawki "Bephanten" - ŚWIETNIE sprawdza sie nie tylko na cycochy ale i na pupe jak sie dzidzi odparzy :)

ceratka pod przescieradlo - jak mi facet powiedzial kiedys w sklepie - po co pani kupuje materac 'oddychajacy' i antyalergiczny jak pani dziecko potem na ceracie polozy.. :D

KOCHANE MOJE WSZYSTKIE - wlasnie sobie przypomnialam, jedna rada - NIE KUPUJCIE podgrzewaczy do butelek podroznych np. takich: Tommee Tippee CTN Podgrzewacz Podróżny | MALL.PL
bo to jedna wielka porazka - lepiej termos kupic zwykly - a ile tanszy :)
[nie mowie o tych co mozna podlaczyc do zapalniczki samochodu naprzyklad]
karolq8 siostra w irlandii jak uzyla fioletu to ja chcieli do opieki spolecznej skarzyc! [taka ciekawostka :D]

reklama
Majaaa85, kilka moich sugestii [z doswiadczenia]o ubrankach pisalysmy wyzej - pewnie i tak wiekszosc z nas nakupuje nadstan :)
Jesli chodzi o 'dresik' co pisalas to taka moja sugestia - zadnych kapturow! Beznadzieja [wiele osob potwierdza]:)

oilatum - sama uzywalam i jestem zadowolona, ALE jesli uzywasz do kapieli to juz balsamu nie potrzebujesz

krem do pupki
( po każdej zmianie pieluszki) -lepij nie uczyc dziecka od poczatku ze ladujesz krem za kazdym przebranym pampersem, bo moze nie byc potrzeby, ja dopiero uzywalam jak zrobila sie czerwona [oczywscie sa dzieci b wrazliwe i wtedy trzeba za kazdym razem

reczniki z kapturkiem - 1 wystarczy :) Pozatym po 3 miesiacach juz dziecko zazwyczaj wchodzi w normalny recznik bo te kapturkowe male sa ")

grzebyk lub szczoteczka z miękkim wlosiem - jesi dzidzia bedzie miala sporo wlosow to szczoteczka srednio sie sprawdza, lepiej grzebik z 'zabezpieczeniem' [np. tommee tippee - ma kuleczki na zakonczeniach i nie podrapiesz dziecka a sprawdzi sie w 100 %]

maść na brodawki "Bephanten" - ŚWIETNIE sprawdza sie nie tylko na cycochy ale i na pupe jak sie dzidzi odparzy :)

ceratka pod przescieradlo - jak mi facet powiedzial kiedys w sklepie - po co pani kupuje materac 'oddychajacy' i antyalergiczny jak pani dziecko potem na ceracie polozy.. :D

KOCHANE MOJE WSZYSTKIE - wlasnie sobie przypomnialam, jedna rada - NIE KUPUJCIE podgrzewaczy do butelek podroznych np. takich: Tommee Tippee CTN Podgrzewacz Podróżny | MALL.PL
bo to jedna wielka porazka - lepiej termos kupic zwykly - a ile tanszy :)
[nie mowie o tych co mozna podlaczyc do zapalniczki samochodu naprzyklad]
karolq8 siostra w irlandii jak uzyla fioletu to ja chcieli do opieki spolecznej skarzyc! [taka ciekawostka :D]

zaraz poprawiam swoją listę ;) jeju idzie zgłupieć....od tych wszystkich rzeczy to aż kręci mi sie w głowie :p

Do góry