Co do monitora oddechu to zdania sa podzielone. Czytalam i slyszalam ze w przypadku wczeniakow sa polecane, ale przy normalni urodzonych dzieciach zdrowych juz jes zbedna. Sama nie mialam, ale kolezanka - chodzila w cizy ze mna - narzekala znowu. Takze to zalezy od osoby. Warto poczytac inne opini w ncie i zdecydowac.
Weronika teraz coraz czescje nianie maja monitorki. Ja mam taka:
Motorola mbp36 i jeste zadowolona. Cora wstaje bezszelestnie, glownie opieram sie na obrazie nie na dzwieku. Ja jestem MEGA zadowolona.
Nocne lampki bardzo czesto polecaja z IKEI, tam sa takie ksiezyc, serce lub kwiatuszek. Sprawdzala sie super, teraz ie zdarzylam wyciagnac jeszcze z kartonu
uzywam zwyklej 'biurkowej' :-)
Jesli chodzi o
butelki i smoczki to kazdy chyba musi zastanowic sie co komu odpowiada. Ja uzywalam aven smoczki - one maja neutralny ksztalt, nuk sa profilowane? /tu mamusia musi zdcydowac co da dzidziowi/
A jesli chodzi o butelki to avent teraz ma nowa lini 'natural' i one tz sa tak 'cycaste' /ze ksztalt piersi maja:-)/
nakladki na sutki u mnie sie nie sprawdzily - bo mam podobno duze, a np siostra miala wklesle brodawki i u niej to bylo zbawienie doslownie:-)
Co do
ubranek/body to wydaje mi sie ze i tak 95% z nas kupi za duzo:-) taka kobieca natura. A branka wazne zeby byl bawelnian i wygodne, bezszwow zbednych. A reszta to nasza wyobraznia - nie polecam kapturow - choc mi tz nie plecali a kupilam :-)
A c do rozmiaru to odpowiednio wczesniej bedziem znac mne wicej wielkosc dzicka, wiemy jcy my/nasi partnerz byli i ym powinnismy sie kierowac. Ja np odrazu obstawialam 'giganciatko' i sie urodzila 63 cm/4,200kg :-)