reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

HaTo ja nie mam cisnienia na nowe, poza fotelikiem samochodowym.

Widzialyscie to? [emoji23]
341-shoplo_0002_marynarz.jpeg

reklama
Zapytam jeszcze tu bo na głównym zaraz zniknie to pytanie wśród innych. O co chodzi z tymi poduszkami C J itd.? Pytam poważnie, w czym to pomaga? Jak obok tego albo na tym spać? Patrzę na zdjęcia i jakoś tego nie rozumiem. I w sumie nie wiem, czy kupować czy nie:)

Dziewczyny, mam pytanie. Ja już dostałam od koleżanki i łóżeczko razem z materacem i wanienkę. Czemu mówicie, ze te rzeczy musza być koniecznie nowe? Dla mnie to nie kwestia kasy, ale po co mam kupować nowe coś, jak ktoś już nie używa i mogę dostać? Fotelik rozumiem - kwestia bezpieczeństwa, kupujemy nowy. Wózek tez, bo nikt już nie ma. Ale resztę rzeczy dostałam razem z katarkiem, laktatorem (ręczny, ale zawsze coś..), ubraniami i pieluchami. Ciekawi mnie ten materacyk i wanienka.

Wanienka moim zdaniem może być używana. Nie widzę powodu dla którego musiałaby być nowa. Co do materaca to trochę jak z butami. I to i to się delikatnie odkształca dopasowując do dziecka, czasem tego nie widać ale jednak i z tego powodu nie powinno się używać po kimś. Wiadomo, że jak kogoś ograniczają fundusze to można się zastanawiać. Jeśli chodzi o ubranka czy cała resztę to jak najbardziej może być używane. Co do laktatora to wystarczy niektóre części wymienić i tez jest Ok.

Zapytam jeszcze tu bo na głównym zaraz zniknie to pytanie wśród innych. O co chodzi z tymi poduszkami C J itd.? Pytam poważnie, w czym to pomaga? Jak obok tego albo na tym spać? Patrzę na zdjęcia i jakoś tego nie rozumiem. I w sumie nie wiem, czy kupować czy nie:)

Jaka jest różnica to nie wiem, ja mam C skupioną w biedronce za 40 zł na wyprzedaży i dla mnie jest ok jeden koniec między nogami drugi pod głową i świetnie się śpi. Kupiłam jakiś miesiąc temu ale leżała w salonie A dosłownie od trzech nocy mam ją w sypialni i super się śpi :)

to poduszki do spania i karmienia albo tylko do spania i tylko do karmienia :) ja Mialam duże C które niestety sie nie przydalo mi ( potem dzieci mialy raj leżąc w domku na podwórzu na niej) ale poduszka do karmienia to super sprawa. śpi sie na niej super ( do tej pory na niej spię ) i wygodnie mi sie karmiło. Musisz poszukać na necie bo sa różne kształty a ja mam 5 letnia przerwę to trochę wypadłam z obiegu :)

Biodra tak nie bolą od spania na boku z wielkim brzuchem ;)

Materac jak buty powinien mieć jednego użytkownika zw na odkształcenia. Poduszka wspiera kręgosłup i brzuch. Jeden koniec masz pod głową, ta długa cześć przylega do pleców, a drugi koniec między nogami - i ten już w wysokiej ciąży mi tak sięgał ze mogłam podłożyć go pod brzuch i nie było takiego uczucia ciążenia.

Ja mam i rogola i c. Super odciaza mi kręgosłup bo ja mam jednk duży brzuch. Jak byłam u rodziców i spałam bez to plecy bolały

reklama
Materac musi być nowy, dzieci mają problemy z napięciem mięśniowym,mogą się nieprawidlowo układać i porem dziecko wpada w takie koleiny i ciało nabiera złych nawyków.

Do góry