reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

HaTo ja nie mam cisnienia na nowe, poza fotelikiem samochodowym.

Widzialyscie to? [emoji23]
341-shoplo_0002_marynarz.jpeg

reklama
Zapytam jeszcze tu bo na głównym zaraz zniknie to pytanie wśród innych. O co chodzi z tymi poduszkami C J itd.? Pytam poważnie, w czym to pomaga? Jak obok tego albo na tym spać? Patrzę na zdjęcia i jakoś tego nie rozumiem. I w sumie nie wiem, czy kupować czy nie:)

Dziewczyny, mam pytanie. Ja już dostałam od koleżanki i łóżeczko razem z materacem i wanienkę. Czemu mówicie, ze te rzeczy musza być koniecznie nowe? Dla mnie to nie kwestia kasy, ale po co mam kupować nowe coś, jak ktoś już nie używa i mogę dostać? Fotelik rozumiem - kwestia bezpieczeństwa, kupujemy nowy. Wózek tez, bo nikt już nie ma. Ale resztę rzeczy dostałam razem z katarkiem, laktatorem (ręczny, ale zawsze coś..), ubraniami i pieluchami. Ciekawi mnie ten materacyk i wanienka.

Wanienka moim zdaniem może być używana. Nie widzę powodu dla którego musiałaby być nowa. Co do materaca to trochę jak z butami. I to i to się delikatnie odkształca dopasowując do dziecka, czasem tego nie widać ale jednak i z tego powodu nie powinno się używać po kimś. Wiadomo, że jak kogoś ograniczają fundusze to można się zastanawiać. Jeśli chodzi o ubranka czy cała resztę to jak najbardziej może być używane. Co do laktatora to wystarczy niektóre części wymienić i tez jest Ok.

Zapytam jeszcze tu bo na głównym zaraz zniknie to pytanie wśród innych. O co chodzi z tymi poduszkami C J itd.? Pytam poważnie, w czym to pomaga? Jak obok tego albo na tym spać? Patrzę na zdjęcia i jakoś tego nie rozumiem. I w sumie nie wiem, czy kupować czy nie:)

Jaka jest różnica to nie wiem, ja mam C skupioną w biedronce za 40 zł na wyprzedaży i dla mnie jest ok jeden koniec między nogami drugi pod głową i świetnie się śpi. Kupiłam jakiś miesiąc temu ale leżała w salonie A dosłownie od trzech nocy mam ją w sypialni i super się śpi :)

to poduszki do spania i karmienia albo tylko do spania i tylko do karmienia :) ja Mialam duże C które niestety sie nie przydalo mi ( potem dzieci mialy raj leżąc w domku na podwórzu na niej) ale poduszka do karmienia to super sprawa. śpi sie na niej super ( do tej pory na niej spię ) i wygodnie mi sie karmiło. Musisz poszukać na necie bo sa różne kształty a ja mam 5 letnia przerwę to trochę wypadłam z obiegu :)

Biodra tak nie bolą od spania na boku z wielkim brzuchem ;)

Materac jak buty powinien mieć jednego użytkownika zw na odkształcenia. Poduszka wspiera kręgosłup i brzuch. Jeden koniec masz pod głową, ta długa cześć przylega do pleców, a drugi koniec między nogami - i ten już w wysokiej ciąży mi tak sięgał ze mogłam podłożyć go pod brzuch i nie było takiego uczucia ciążenia.

Ja mam i rogola i c. Super odciaza mi kręgosłup bo ja mam jednk duży brzuch. Jak byłam u rodziców i spałam bez to plecy bolały

reklama
Materac musi być nowy, dzieci mają problemy z napięciem mięśniowym,mogą się nieprawidlowo układać i porem dziecko wpada w takie koleiny i ciało nabiera złych nawyków.

Do góry