reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka lipcówek

Ennis skad te spioszki z kubusia?
A nie to spodenki, ale potrzymuje pytanie [emoji4]
Matalan :) co z Kubusiem to tam i dość tanio bo np 3 bodziaki £6
Mnie się zdaje mało [emoji23][emoji23] chyba więcej brałam na 56 ale z tego względu że często się ulalo czy kupa się przelała, a tak myślę że jak będzie lato to w razie upału jeszcze się poci. Ale z drugiej strony myślę że jak coś to nawet możesz dokupić jak się dziecko urodzi i dokładnie będzie wiadomo jaki rozmiar potrzebny na początek
Nie wiem czy więcej na 56 brać [emoji85] myślę że kupię paczkę body bo to jakaś wielka kasa nie jest. Zawsze można dokupić.

Chciałabym z body mieć tyle żeby chociaż na 2 przebrania dziennie było i żebym nie musiała codziennie prania robić a tak 2 razy na tydzień. Na ile realistyczne to jest to nie wiem ale tak z 15 body na krótki mi się mazy z każdego rozmiaru. Na długi to na lato chyba nie?

reklama
Matalan :) co z Kubusiem to tam i dość tanio bo np 3 bodziaki £6Nie wiem czy więcej na 56 brać [emoji85] myślę że kupię paczkę body bo to jakaś wielka kasa nie jest. Zawsze można dokupić.

Chciałabym z body mieć tyle żeby chociaż na 2 przebrania dziennie było i żebym nie musiała codziennie prania robić a tak 2 razy na tydzień. Na ile realistyczne to jest to nie wiem ale tak z 15 body na krótki mi się mazy z każdego rozmiaru. Na długi to na lato chyba nie?
To jestem komfort że nawet jeszcze będąc w szpitalu można chłopa wysłać i kupi w każdym wiekszym markecie jak by było potrzebne na juz [emoji1] ale tych bodziakow i rampersow to na pewno trzeba będzie kupić sporo. A ile pran, hmmm no to wychodzi potem w życiu [emoji16]szczerze jak jest gorąco to ja codziennie coś piorę bo w taką pogodę grzech nie wywiesic na dwór [emoji12] uwielbiam takie pranie z dworu [emoji7]

To jestem komfort że nawet jeszcze będąc w szpitalu można chłopa wysłać i kupi w każdym wiekszym markecie jak by było potrzebne na juz [emoji1] ale tych bodziakow i rampersow to na pewno trzeba będzie kupić sporo. A ile pran, hmmm no to wychodzi potem w życiu [emoji16]szczerze jak jest gorąco to ja codziennie coś piorę bo w taką pogodę grzech nie wywiesic na dwór [emoji12] uwielbiam takie pranie z dworu [emoji7]
U nas za bardzo nie ma gdzie wynieść bo nie mamy ogrodu [emoji85] tylko taka górkę obok parkingu i to nie jest niczym oddzielone. A z przodu ulica [emoji23]

U nas za bardzo nie ma gdzie wynieść bo nie mamy ogrodu [emoji85] tylko taka górkę obok parkingu i to nie jest niczym oddzielone. A z przodu ulica [emoji23]
Aa no to lipa

Ja muszę zainwestować w suszarkę bebnowa bo w chłodne dni suszarka zajmuje duzo miejsca a stoi non stop. No i czasem trzeba coś szybko wysuszyć

Aa no to lipa

Ja muszę zainwestować w suszarkę bebnowa bo w chłodne dni suszarka zajmuje duzo miejsca a stoi non stop. No i czasem trzeba coś szybko wysuszyć
My mamy suszarkę. Uwielbiam. Szybko suszy a w zimę i kuchnie ociepli[emoji23][emoji23]

Matalan :) co z Kubusiem to tam i dość tanio bo np 3 bodziaki £6Nie wiem czy więcej na 56 brać [emoji85] myślę że kupię paczkę body bo to jakaś wielka kasa nie jest. Zawsze można dokupić.

Ja wyjściowo miałam w planach mieć po kilka sztuk z danego rodzaju i rozmiaru i w razie czego dokupić. Koniec końców miałam wiecej( szał zakupów, prezenty) ale moja się urodziła raczej mniejsza i 56 starczyło na długo. Tak naprawdę wszystko zależy od dziecka. Jedno to kwestia tego jakie się duże urodzi ale to można powoli szacować gdzieś pod koniec ciąży, druga sprawa to na przykład ulewanie. Moja nie ulewala i na dobra sprawę nie musiałabym jej codziennie przebierać no chyba, że jakaś awaria z pieluszka. Dzieci mojej siostry ulewały bardzo i czasami konieczna była kilkukrotna zmiana ciuchów i całej reszty. No i wszystkie liczymy na upalne lato ale może być różnie.

Link do: Lulujo, Gwiazdki, kocyk bambusowy
Jak myślicie, takim kocykiem będzie można nakrywać dziecko latem jak będzie spało?

Myśle, że będzie w sam raz oczywiście jeśli lato dopisze.

reklama
Ja wyjściowo miałam w planach mieć po kilka sztuk z danego rodzaju i rozmiaru i w razie czego dokupić. Koniec końców miałam wiecej( szał zakupów, prezenty) ale moja się urodziła raczej mniejsza i 56 starczyło na długo. Tak naprawdę wszystko zależy od dziecka. Jedno to kwestia tego jakie się duże urodzi ale to można powoli szacować gdzieś pod koniec ciąży, druga sprawa to na przykład ulewanie. Moja nie ulewala i na dobra sprawę nie musiałabym jej codziennie przebierać no chyba, że jakaś awaria z pieluszka. Dzieci mojej siostry ulewały bardzo i czasami konieczna była kilkukrotna zmiana ciuchów i całej reszty. No i wszystkie liczymy na upalne lato ale może być różnie.

Myśle, że będzie w sam raz oczywiście jeśli lato dopisze.
Ja na upalne lato w UK nie liczę. Jak będzie 20C to się będę cieszyć

Do góry