reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

Ja mam Tommee tippee sangenic tech. Za całe 5 funtów [emoji23] wkłady akurat tutaj nie są jakoś strasznie drogie (przynajmniej dla mnie) bo za 3 coś koło 10 funtow a na Amazonie jeszcze taniej.

reklama
w wolnej chwili podasz szczegóły laktatora z tomee tippee? model albo fotke? chociaż myślę nad medela ale zobaczę jak to wychodzi cenowo :) laktator biorę ze sobą od razu do szpitala bo jestem bardzo mleczna i nawał to będzie tylko początek trudności. Najlepiej by było wziąć do szpitala od razu główkę kapusty i młotek :D

Ja z tego wszystkiego zapomnialam zabrac laktatora i po porodzie w 2 dobie musial mi przywiezc o 22 do szpitala

Ja mam lidla prawie za płotem, więc często kupuję, są w porządku, kiedyś były jeszcze lepsze,ale nie narzekam.

Ok, to się wytłumaczę ;) Butelka jest z tego samego powodu, z jakiego umieściłam laktator, czyli na wszelki wypadek, gdybym się z bobasem nie zgrała piersią. Nie wiem czy będę używać smoczka, ale chyba chciałabym mieć jeden w zanadrzu, tak dla mojego spokoju. Patyczki i szczotkę wywalam :)
A i kosz! Kosz musi być taki nieśmierdzący, bo mamy małe mieszkanie i dzidzia będzie spała tam gdzie śpimy i przesiadujemy na codzień.
Nigdy nie wiadomo co się stanie więc dla mnie butelka i smoczek musi być bo niestety na szybkiego na wsi kupic to się nie da :D - szczoteczka do wlosów dla maluszka u mnie sie przydala i to bardzo :)

O.nasia dziecko tyle pieluch produkuje,że nie wyrobisz na wkłady potem. Fajne są paklanki- pachnące woreczki na pieluchy. Ja używam ich poza domem. Tak to kosz i tak jest codziennie wynoszony, więc w sumie nie mam potrzeby.
Te moje zmiany są mega subiektywne oczywiście:) ale czasem ta listę warto okroić bo człowiek kupuje jak głupi bez opamiętania, a potem się okazuje,że to leży nieużywane
paklanki sa świetne popieram :D

Kupowalyscie kiedyś ubranka w Lidlu? Od dzisiaj są bodziaki i bluzy
Ja w lidlu bylam tylko raz ale wiele osób chwali sobie ubrania z tego supermarketu. Z kolei ja bardzo lubie te z tesco - przynajmniej kilka lat temu były bardzo fajne gatunkowo teraz niestety nie wiem bo od prawie 3 lat nie kupuje ubrań dzieciom :). Mysle jednak że jakies bodziaki i pajacyki sprobuje starym sposobem własnie z tesco zakupić....

Z Tesco są fajne, ale cen nie mają takich dobrych. Za 5zl tam body nie kupisz a w Lidlu tak;)
EE no co ty! Tzn teraz to nie wiem ale w tesco trzeba sledzić promocje - te w 5 pakach czasem wychodziły mi po 3zł (no fakt kilka lat temu) :) a i co m-c mialam bon promocyjny na 20 zł jak kupowalam więc tym bardziej mi sie oplacało :) - no teraz to tam nie wiem :D

Lidla niestety nie lubię ;/ dlatego byłam tam tylko raz bo musialam :)

reklama
To ja nigdy takiej promocji nie widziałam w Tesco. U nas 5paki najtaniej bywają za 35zl i to najmniej chodliwe rozmiary. Ale warto polować, bo jakość mają dobrą. Ja bardzo lubię ich majtki i chłopakom kupuje wielopaki po promkach. Ale Lidl fajnie wypada, nigdy mi się ubrania od nich nie porozciagaly, czy zmechacily (z biedronki natomiast nagminnie). W Tesco też kupuje kurtki zimowe jak robią wyprzedaż- ale to już opcja dla dzieci które wolniej rosną;) w tamtym roku upolowałam zimowa kurtkę za 35 zł dla Adama

Do góry