reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

Ja pewnie na początek pójdę raczej w mniejsza ilość, bo nigdy nie wiadomo do końca czy nie kupimy za dużo rzeczy, w które maluchy się nie zmieszczą albo takich, w których będą pływać. „Poznamy się” i zamówimy wtedy więcej :) Z córcia kupowaliśmy 62 i przydały się ale nie prędko - i tak musieliśmy kupować 56. Ze mną natomiast mama się zdziwiła jak nie mieściłam się w żadne ciuchy (ważyłam 4,5kg i byłam dość długa) [emoji2]
Ja ważyłam 3.800 ale miałam 60cm [emoji23] I w 56 ni huhu

reklama
Moja urodziła się 2960 g i 54 cm ale była drobna i na początku w rozmiarze 56 pływała. Musieliśmy dokupić trochę ubranek 50. Rozmiar 62 dużo później nam się przydał.

Dziewczyny a co myślicie o takich otulaczach zamiast rożka?
Screenshot_20190113-094048.jpeg

Niektóre dzieci lubią,syn mojej znajomej w tym spał i miała problem jak wyrósł, bo nie chciał spac inaczej, a nie mogła znaleźć nigdzie większego [emoji6] mi osobiście się to niezbyt podoba, wolę sama owinąć dzieciaczka jeśli będzie tego potrzebował, a potem wykorzystać ten otulacz inaczej, to ma tylko jedno zastosowanie i jeden rozmiar, więc nie można regulować na bieżąco do potrzeb i rozmiaru dziecka

Dziewczyny, dzisiaj przeszłam samą siebie. Z nudów przeglądałam cały dzień internety w poszukiwaniu wyprawki dla maluszka od A do Z. Na razie w miarę najpotrzebniejsze rzeczy, później w razie potrzeby się dokupi. Nie wdawałam się w szczegóły jakie rodzaje ubranek, jaki konkretnie model laktatora (czytałam, że nawet przy karmieniu piersią warto mieć), tylko wizualnie stworzyłam folder WYPRAWKOWY. I oto co powstało. Jestem wzrokowcem, dlatego ta forma bardzo mi odpowiada, a wam? ;) Czy coś ważnego pominęłam?

Jeszcze muszę dodać, że na razie muszę się powstrzymać od zakupów, bo moja mama wpadła w szał zakupowy i już całkiem sporo tego uzbierała. Ponadto bratowa obiecała oddać najmniejsze rzeczy swojego synka, więc też nie wiem ile tego będzie.

1.NIEZBDNE.png

2.PIELGNACJA.png

To z tego pierwszego obrazka wywalilabym;) kosz na śmieci i komodę z przewijakiem-przewijak na łóżeczko swietnie się sprawdza

Z drugiego usunelabyn butelkę, smoczki,patyczki do uszu i szczoteczkę do włosów.
Termometr do wody też do kosza

reklama
Ok, to się wytłumaczę ;) Butelka jest z tego samego powodu, z jakiego umieściłam laktator, czyli na wszelki wypadek, gdybym się z bobasem nie zgrała piersią. Nie wiem czy będę używać smoczka, ale chyba chciałabym mieć jeden w zanadrzu, tak dla mojego spokoju. Patyczki i szczotkę wywalam :)
A i kosz! Kosz musi być taki nieśmierdzący, bo mamy małe mieszkanie i dzidzia będzie spała tam gdzie śpimy i przesiadujemy na codzień.

Do góry