reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka lipcówek

O matko skąd wy to wszystko wiecie [emoji44] przeczytałam na Ceneo że nie można dokupić gumowych części ale opinie ma w większości dobre. Nowy można kupić już za 175 zł więc pewnie jak już to kupię nowy
Ktoś kiedyś wspomniał i zaczęłam czytać [emoji23]

reklama
Zabijcie mnie ale nigdzie nie widzę informacji o tym czy laktator ma system otwarty czy zamknięty ani nawet wyjaśnienia jak to można rozpoznać. Nie wiem czy to wina stron jakie wybieram, mojej dzisiejszej migreny, która wyłączyła mi pół mózgu czy faktycznie nie jest to opisywane [emoji85] wiem ze mam tommee tippee i nie wiem jaki on ma system [emoji848]
Jeśli ta z fotki to jest to zamknięty. Gdzieś już czytała.po angielsku i nie mogę znaleźć
Screenshot_20190207-183846.jpeg

Nadrobilam :)

Ja zaszalalam w Smyku. Głównie na 62. Kilka rzeczy mam nawet na 68 cm. I tak szalalam że nawet kombinezon na zimę kupiłam, wiem wiem no nieco za wcześnie ale -70% było :D
Ale widzę że faktycznie nie ma co słychać że 56 cm się nie przydaje i muszę się jeszcze zaopatrzyć w 56. Ale to zaczekam aż się cieplej zrobi bo narazie ciężko z bodziakami na krótki rekawek.
Wczoraj byłam w Lidlu o jeszcze kupiłam takie body kopertowe rozm. 62/68. 50 zł za 5 sztuk. Świetne jakościowo.
Co do laktatora spisuje sobie te rady odnośnie obiegu i w takim razie Medela chyba odpada.

Martwi mnie to jak to dziecko ubierać w szpitalu, czy właśnie body na krótki rękaw, na długi, czy do tego jeszcze cienkie śpiochy, to moja pierwsza ciaza a ja już mimo to widzę te miny położnych jak ubiorę za cienko czy za grubo.

W szpitalach zazwyczaj ciepło. W zimie to ubierali nam (dawali swoje szpitalne ubeanka choc mozna bylo miec tez wlasne) na długo plus rożek. Latem może być tak samo ciepło w środku ale może być też parówa. Lepiej wziąć coś by mieć w razie czego na zmianę niż nie mieć ;)

Nadrobilam :)

Ja zaszalalam w Smyku. Głównie na 62. Kilka rzeczy mam nawet na 68 cm. I tak szalalam że nawet kombinezon na zimę kupiłam, wiem wiem no nieco za wcześnie ale -70% było :D
Ale widzę że faktycznie nie ma co słychać że 56 cm się nie przydaje i muszę się jeszcze zaopatrzyć w 56. Ale to zaczekam aż się cieplej zrobi bo narazie ciężko z bodziakami na krótki rekawek.
Wczoraj byłam w Lidlu o jeszcze kupiłam takie body kopertowe rozm. 62/68. 50 zł za 5 sztuk. Świetne jakościowo.
Co do laktatora spisuje sobie te rady odnośnie obiegu i w takim razie Medela chyba odpada.

Martwi mnie to jak to dziecko ubierać w szpitalu, czy właśnie body na krótki rękaw, na długi, czy do tego jeszcze cienkie śpiochy, to moja pierwsza ciaza a ja już mimo to widzę te miny położnych jak ubiorę za cienko czy za grubo.
Medela Swing ma jakieś tam zabezpieczenie ale jednak otwarty system. Jedyne z medeli zamknięte to harmony i taki co w szpitalu jest.
O tak w szpitalu gorąco jak w saunie, a oni na dwie warstwy każą ubierać
Chyba bym się w twarz zaśmiała [emoji23]

Moi synowie zima-wiosna ale zawsze ubieralam ich tak samo w szpitalu, kaftanik i spioszki, do tego położne owijaja tu w kocyk a i czasem też dają drugi który ciasno wciskają pod materacyk. Dlatego wolałam pod spód dac warstwę mniej żeby się dziecko nie zapocilo. W szpitalach to chyba wszedzie cieplo zawsze jest na tych salach czy w zimę czy w lato, latem jeszcze może być duchota. Ja wezmę i na długo i na krotki,tak na zaś

reklama
Wyprawke na jesien bylo mi latwiej ogarnac. Gdym chociaz wiedziala jakie lato bedzie [emoji58]

Do góry