reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

A muslin? Muslinowe pieluszki też widziałam. Ale pewnie bambus lepszy?

Ale się cieszę ze na poczatek kombinezony odpadają :p

reklama
Moim zdaniem wszystkie rodzaje pieluszek się sprawdza ale na upalne lato bambus jest super. Wystarczy kilka do przykrycia czy do owijania a do wszystkiego innego można wybrać coś tanszego. Muślin to taka przyjemniejsza tetra. Mój zdaniem sprawdza się bardzo fajnie

Zastanawiam się nad zakupem myślinowych otulaczy, ale może bambus lepszy? Do tej pory używałam tylko pieluszek tetrowych i trochę flanelowych, te drugie do położenia pod dziecko

Ja się zgadzam z jagodka - większość problemów z kp wynika z braku wsparcia, odpowiedniej wiedzy i szkodliwych bzdurnych rad udzielanych i przez znajomych i rodzine i co najgorsze personel medyczny wszelkiej maści, a nie problemów medycznych/fizjologicznych. A my na połączymy też mieliśmy wyboistą drogę, a ja zakładałam minimum 3ms zw na dobro dziecka, a max 6. Wyszlo inaczej u dobrze mi z tym :)

Proponuje na kp osobny wątek - kto będzie chciał to zajrzy, a kto nie to nie i nie będzie się czuł poddany „laktoterrorowi” :)

Muślinowe duże pieluchy mam dwie i do tej pory Młody śpi pod nimi. Są przewiewne, ale nie takie miliutkie w dotyku jak bambus.

Ja mam kilka muslinowych, kilka bambusowych, trochę zwykłej tetry i flaneli i jeśli chodzi o otulacz to polecam bambus. Moim zdaniem warto zainwestować, zwłaszcza w lecie.

Dziewczyny z punktu widzenia materiałoznawstwa- to co teraz jest nazywane muslinem to zwykła tetra:) muślin to tak naprawdę bardzo szlachetny i drogi materiał, szyje się z niego np suknie ślubne. Muślin dziś o zgrozo to tetra o wyzszej gramaturze -prawidlowo double gauze cotton- czyli gaza bawełniana,czyli tetra:)

reklama
Do góry