reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

a ja mam do was pytanko w kwestii rozmiarow kolderki. sa dostepne dwa rozmiary: 90x120 i 100x135. lozeczko standardowe ma wymiary 120x60. jaka kolderke kupic: mniejsza czy wieksza? mnie wydaje sie, ze lepiej wieksza, bo potem dzieciak zaczyna sie wiercic i bedzie sie odkopywal ...

reklama
Hmm ja czytałam gdzieś w jakimś poradniku że w sumie dla maluszka nie musi być kołderka, że lepiej kupić dwa kocyki grubszy i cieńszy. Ale jeśli chodzi o kołderki to ja mimo wszystko chyba bym wybierała ta mniejszą, bałabym się że w większej mi się maluszek niekontrolowanie zabrzebie; może te większe sa dkla przedszkolaka? Sama nie wiem Gufi, ciekawe co dziewczyny na to?

bylam dzis po prostu w hurtowni dla dzieci i posciel dla maluszkow byla w dwoch rozmiarach: 135x100 i 90x120. dlatego tak sie zaczelam zastanawiac. niby drobny szczegol, ale jaki wazny, nie?

czekamy na opinie bardziej doswiadczonych mam :D

Mam podobne zdanie jak Gufi ... w Ikei są fajne rzeczy nie powiem, ale musze przyznac ze zadko kiedy trwalsze na dluższą mete ... teraz jest tyle sklepow typowo dla maluchow .... lepiej tam sie porozgladac, alebo na allegro wlasnie :)

Co do wyprawki, kolorów ciuszków itp... to powiem Wam ze kupiłam ciuszki od dwóch babeczek z BB :) od jednej pokazywalam chyba wszystko i wszystko jest neutralne a od drugiej kupiłam karuzelke fisher price dokładnie taką jak ta (na pilota):
http://www.ebaja.pl/product_info.ph...d=689&osCsid=e8c220f24791f4b43bdcb06d8f757f31
oraz dwie gigantyczne torby ciuszków w super stanie - ponad 70 ciuszków... :) WSZYSTKO za 200 zł! Ciuszki są po dziewczynce ale widać ze dziewczyna kupowała też neutralne kolory i wzory:) Duża częśc ciuszków praktycznie nieużywana i bardzo ładne firmowe. Karuzelka zupełnie jak nowa! Super sprawa... Może popatrzcie też w tym wątku Sprzedam/Kupie na BB. Warto!

Gufi jaki rozmiar łóżeczka kupiłaś - jeśli masz rozmiar ten mniejszy to kołderka o wymiarach 120 x 90 spokojnie Ci wystarczy i dziecku też posłuży. Ja chcę kupić maluszkowi śpiworek do spania taki bezrękawnik - super sprawa na chłodniejsze noce :)

A ja dzisiaj zakupilam nowy "przybornik " dla Dawidka :D

pict000100014ih.jpg

pict000200013ew.jpg

pict000300015vd.jpg

A jaką mam frajde z tych sliniaczkow :D :)

reklama
Do góry