reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Zazdroszczę Wam tego kompletowania:tak: Mi w najlepszym razie przyjdzie kupić paletę pieluch:-)

Morka to kompletowanie wcale nie jest takie super zwłaszcza pierwszy raz. Jak idę do sklepu to wszystko mi się podoba i sama nie wiem co wybrać. Wszystko takie fajne a za razem niepotrzebne :-)
Ja aktualnie zastanawiam się nad kolorem w pokoju dla dziecka. Nie chce różowego bo nie przepadam za nim a po drugie to nasze pierwsze dziecko więc wolałabym uniwers a l n y kolor dodatków. I co myślicie o miętowym kolorze??

Moja córcia miała taką mietę ale nie na ścianach. Wszystkie dodatki były zieloniutkie.
Ja miałam tez taką listę , co tam na niej nie było:) a później połowa to do niczego nie była potrzebna. Ciuszków miałam miliony ( kaftaniki,śpiochy itd) a w zasadzie najbardziej praktyczne dla mnie okazały się pajacyki:tak:

TYLKO TERAZ - Oryginalna Żyrafa Sophie VULLI (3219511818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dziewczyny czy któraś może spojrzeć na tą aukcję i dać znać czy to dokładnie ta sama żyrafka o której wczoraj rozmawiałyśmy ? Bo ja się nie znam a nie chciałabym jakiejś podróbki zakupić.

tutaj masz na pewno oryginalną i sklep porządny {yrafa Sophie Vulli .... cena prawie taka sama bo aktualnie jest tam promocja.
Zazdroszczę Wam tego kompletowania:tak: Mi w najlepszym razie przyjdzie kupić paletę pieluch:-)

z drugiej strony ewentualnie możesz teraz poszaleć z gadżetami i pierdołami ułatwiającymi życie :-)

Morka to kompletowanie wcale nie jest takie super zwłaszcza pierwszy raz. Jak idę do sklepu to wszystko mi się podoba i sama nie wiem co wybrać. Wszystko takie fajne a za razem niepotrzebne :-)
Ja aktualnie zastanawiam się nad kolorem w pokoju dla dziecka. Nie chce różowego bo nie przepadam za nim a po drugie to nasze pierwsze dziecko więc wolałabym uniwers a l n y kolor dodatków. I co myślicie o miętowym kolorze??

zgodnie z zasadami aranżacji wnętrz zielony do pomieszczenia gdzie się śpi nie jest najlepszym pomysłem ;-) ... mi się osobiście podobają delikatne ściany w pastelowych kolorach a ożywić dodatkami. Potem jak jest jedno i drugie to jest za pstrokato.

a ja mam dziewczyny załamke. Chciałam kupić pościel feretti i mialam upatrzony konkretny wzór. Co dzwonie po wszystkich sklepach internetowych to juz jest niedostępna... fuck :angry:

Ostatnia edycja:
Lori dzięki, właśnie tu zamówię bo chciałam jeszcze inną rzecz z tej strony.

A co do zielonego to ja zawsze słyszałam że to kolor uspokajający i idealnie się nadaje do pomieszczeń dla dzieciaków czy sypialni.
Osobiście sypialnie mam w beżach. Ale pokoik dla dzieci będzie biały z jedną kolorową ścianą w poziome paski różnokolorowe.

zielony jest kolorem uspakajającym, ale źle się przy nim śpi. Nadaje się lepiej do gabinetu gdzie się myśli.

mnie niestety też niewiele zostanie do kupienia. Już się nie mogę doczekać jak za miesiąc ze strychu wszystko pościągam, samo "knysanie" w tych rzeczach dobrze mi zrobi.
Wczoraj kupiłam śliczny dresik i bodziak...dla sąsiadki, bo na kawkę idę i dziecia podziwiać.

Lori to nie wiedziałam, myślałam, tak jak Mysza napisała, że wyciszający i Igorowi specjalnie pokój na zielono pomalowaliśmy:baffled:

Dziękuję za opinie odnośnie wanienki, muszę z przyjaciółką pogadać.

nawet było o zielonej sypialni w jednym z odcinków "bitwy o dom" gdzie pokój był juz prawie skreślony za to że był na zielono a przeciez to podstawowa zasada że nie wolno ;-)

reklama
Do góry