reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Cos czuje Annie, ze pijesz do mnie, bo zaczelam temat;);) ja absolutnie szanuje wszystkie opinie itp i nikogo nie oceniam. Sama sie po prostu zastanawiam czy nie powinnam sie zaczac rozgladac za roznymi gadzetami, bo bedac niedoswiadczona moze nie zdaje sobie sprawy ze to wszystko jest potrzebne. Ale jak widze ceny to wole poczekac... a ze niektore rzeczy uwazam za zbedne to nie znaczy ze uwazam ze ktos inny nie powinien tego kupowac :)

Jesli chodzi o laktatory, do dziewczyn ktore uzywaly recznych i elektrycznych- czy reczne sa po prostu mniej wygodne czy np. odciaganie pokarmu jest bardziej bolesne albo mniej wydajne?

Wiesz ja pamietam jak u mnie na pazdzierniku 2011 dziewczyny opisywalay doswiadczenia z laktatorami i to naprawde duzo zalezy od cycow ;) niektorym dziewczynom, po karmieniu, bez laktatora nakapalo jeszcze z 100 ml, inne nie mialy problemu z recznymi, a jeszcze inne tak jak ja strasznie przy odciaganiu sie meczyly nawet jak mialyy elektryczny. Mi z medeli mini lecialo ok (choc duzo lepiej z tego co pozyczylam z poradni - oni maja najlepsze laktatory). Dla mnie to nie byla kwestia bolu czy halasu, poprostu mleko przy innych laktatorach nie lecialo. No i mi odradzano kupowac uzywane laktatory, bo jest - bardzo male - ryzyko zarazenia sie chorobami przenoszonymi przez krew, jak cos to lepiej kupis od kogos znajomego albo wlasnie pozyczyc bo te profesjonalne z poradni maja sterylne koncowki, tylko ten jakby motorek sie pozycza.

I jeszcze trzeba wziasc pod uwage ze nie kazde dziecko karmione piersia bedzie jadlo z butelki - znowu to zalezy, sa takie co ciagna wszystko ze wszystkiego a sa takie jak moje, ktora tak sie zanosila placzem na butle ze przestawala oddychac, wiec ja sobie odciaganie szybko wybilam z glowy. Potem pila mleko odciagniete z kubeczka (kolo 7 miesiaca) a butle zaakceptwala dopiero w 9.

A w kwesti gadzetow zgadzam sie fillil - jak sie ma pieniadze to sobie mozna kupowac, ale spokojnie mozna sobie poradzic bez polowy tego co jest w sklepach :)

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam medele elektryczną i bardzo mi się przydała, bo jak raz mi Misia ulała z krwią (to normalne jak się ma poranione brodawki dzieci też piją wtedy krew) to mnie obrzydzenie wzięło i do czasu wygojenia odciągałam i dawałam z butelki. Nawału bez laktatora też sobie nie wyobrażam.

Leżaczek mamy z wersją huśtawki (dziadkowie kupili), używałam go dopiero po badaniu przez neurologa, czy wszystko z Misią dobrze ale to i tak 15 min dziennie max. Misia szybko urosła i szybko przestała się w nią mieścić:)

Krzesełko do karmienia kupiliśmy z funkcją rozkładania na płasko z myślą o drugim dzidziusiu :) będzie mi robić za leżaczek :)

WITAM
ZA PÓŁ DARMO!!!
ZA PÓŁ DARMO ODSPRZEDAM WÓZEK CAMARELLO Q12 (ZIELONY) W WERSJI GŁĘBOKIEJ
http://img18.tablica.pl/images_tabl...spacerowy-camarelo-q12-kujawsko-pomorskie.jpg

sprzedam wózek camarelo q12
OPIS WÓZKA:
- gondolę można wpinać przodem i tyłem do kierunku jazdy (z opcją montażu fotelika -
- wersja głęboka wózka posiada trzystopniową regulację oparcia,
- system skrętnych kół przednich z możliwością blokady ułatwiająca jazdę na wprost,
- pompowane koła,
- centralny hamulec,
- regulacja wysokości rączki,
- praktyczna torba oraz kosz na zakupy, - pokrowiec na nóżki,
- stelaż malowany proszkowo.

WAGA
stelaż 9,0 kg
gondola 6,0 kg

WYMIARY GABARYTOWE:
110cm x 62 cm x 90 cm

ZAKRES REGULACJI WYSOKOŚCI RĄCZKI:
74 cm - 110 cm

WYMIARY WEWNĘTRZNE GONDOLI: (UWAGA! NAJDLUŻSZA GONDOLA NA RYNKU!)
:biggrin2: 83 cm x 34 cm x 24 cm

WYMIARY STELAŻA (z kółkami) PO ZŁOŻENIU:
95 cm x 60 cm x 35 cm

KOŁA:
Tylne 29 cm śr. / Przednie 24 cm śr.

ZAINTERESOWANE PROSZĘ O KONTAKT NA MAILA: maryjarasz@gmail.com

ODBIÓR OSOBISTY WE WROCŁAWIU

a widzialyscie ulotke biedronki?od 13go beda rzeczy dla maluszka bodziaki 3 szt za 19.99 ja planuje kupic 68 i 74;-)zobaczcie sobie na necie;-)
lori bo ty planujesz kupic medele uzywana ale w jakim przedziale chcesz ja kupic?ostatnio jak obserwowalam to uzywana szla za 230zl no smiechu warte to ja juz wole dolozyc i kupic nowa...mi sie udalo za 160zl wczoraj kupic i tak sie zastanawiam czy jest ok za uzywana ponoc tylko 2 tygodnie....w sumie jakby nie patrzec 100zl jestem do przodu i za to mam juz lezaczek:tak:

Moje pierwsze zakupy typowo chlopiece :))))

GORGEOUS SET OF NEXT BABYGROWS SLEEPSUITS. UP TO 3 MTHS MONTHS. EXCELLENT COND | eBay

i

Next Upto 1 Month Sleepsuit Bundle | eBay

trzeba na sam dol zjechac zeby zobaczyc. fajnie sie kupuje jak sie zna plec maluszka :)

kupiłaś te cudeńka za taką cenę jak na aukcji ??
ja chce do UK !! uwielbiałam robić tak zakupy na takim jakby ryneczku, w niedzielę, ludzie sprzedawali swoje rzeczy na wielkim parkingu :) ile tam można było kupić cudeniek już za parę pi :]

cytryna-moja nigdy na butelkę się nie dała przestawić.Kupę kasy wydaliśmy na różne smoczki,butelki itp.Szybko nauczyliśmy pic ją z kubeczka ze słomką a moje początki powrotu do pracy to machanie M.łyżeczką:-)

Ja kupiłam używany ale miał końcówki jeszcze fabrycznie zapakowane(w avencie są 2 pary tych końcówek)a więc jakoś nie miałam obiekcji.I tak wszytko wrzucilam do zmywarki a potem wygotowałam.

reklama
cytryna - rewelacyjne pajace i to z next to bedą się świetnie sprawować :-)

marzenka - ja chce upolowac do 150 zł, ostatnio licytyowalam używany kilka razy, druga końcówka całą w opakowaniu jeszcze i poszedl za 155 zł ... kurde blaszka. Ale jeszcze mam troche czasu to cos sie trafi :) ... ale 160 zł to na pewno dobra cena :tak:

medela tez ma dwie końcówki, a poza tym idzie te końcówki osobno dokupić

Do góry