reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Annie- ja i moje ciążowe otumanienie :-p teraz już rozumiem hehe.

Lori-ja po początkowych przebojach z karmieniem później miałam raj, zero zastojów, zapaleń,nic kompletnie. Jedynie ilość pokarmu mnie przerażała.Karmiłam najchętniej na leżąco, jeżeli na siedząco to na rogalu właśnie, bo z powodu chorego kręgosłupa wolałam być pewna, że nagle mi ręce nie odmówią posłuszeństwa i nie upuszczę dziecka. Rogal służył też małej jako podpórka i obiekt zainteresowania, poszewka była zdejmowana i można ją było uprać nawet w wysokiej temperaturze. Poza poszewkę nic nigdy nam nie przeciekło. My mieliśmy ten : Rogal.

Dzisiaj przeleciałam na szybko Allegro i znalazłam fajowe krzesełko: Juice a co do bujaczka to Y. zafiksowany jest na ten: MamaROO. Macaliśmy go na żywo i nas urzekł ;-)

Nadal nie mam pomysłu na wózek.

sanya - leżaczek I klasa! Mógłby mniej kosztować :) Co do wózka też bladego pojęcia nie mam co bym chciała... Ale jeszcze nie byłam w sklepach na macaniu więc w tym cała nadzieja...

Ja za rogalem sie już powoli rozglądam - bo są też takie rogalo - wałki, które można już do spania wykorzytywać a ja lubię mieć nogę na coś zarzuconą a mąż późno się do łożka kładzie .... :)

dziewczyny czy używałyście rogali do karmienia? ... ja przy Matim nie mialam, ale teraz na pewno zakupie. Możecie mi podpowiedziec na co zwrócić uwagę. Może sprawdziła wam sie jakaś konkretna firma?
zastanawia mnie jeszcze kwestia czyszczenia? idzie to jakos wyprać?

Ja mialalm i mi sie rewelacyjnie karmilo. Na samym pocztku karmilam spod pachy, potem juz tylko na rogalu, ja dlugo karmilam na siedzaco, na kanapie, nie potrafilam inaczej, z rogalem nie musialam Ani trzymac, bo byla na odpowiedniej wysokosci, a ze byla pulpet konkretny (prawie 7kg jak miala 3 miesiace) to bylo dla mnie wane ze nie czulam ciezaru :)

Dzisiaj przeleciałam na szybko Allegro i znalazłam fajowe krzesełko: Juice a co do bujaczka to Y. zafiksowany jest na ten: MamaROO. Macaliśmy go na żywo i nas urzekł ;-)

Nadal nie mam pomysłu na wózek.

Też mi się spodobało to krzesełko, ale jak je zobaczyłam na żywo (w sklepie 4 Kids) to nabrałam wątpliwości. Ono jest Bardzo twarde i nieprzyjazne ;) Więc z mojej listy zniknęło. Na razie nie wiem co kupimy...ale do tego jeszcze trochę więcej czasu mamy!
A leżaczek jest super, też nad nim myśleliśmy! Ale w końcu wybraliśmy Nuna Leaf ( LEAF ).
A wózek Bugaboo Buffalo kupujemy ;) ( Bugaboo Buffalo )

Też mi się spodobało to krzesełko, ale jak je zobaczyłam na żywo (w sklepie 4 Kids) to nabrałam wątpliwości. Ono jest Bardzo twarde i nieprzyjazne ;) Więc z mojej listy zniknęło. Na razie nie wiem co kupimy...ale do tego jeszcze trochę więcej czasu mamy!
A leżaczek jest super, też nad nim myśleliśmy! Ale w końcu wybraliśmy Nuna Leaf ( LEAF ).
A wózek Bugaboo Buffalo kupujemy ;) ( Bugaboo Buffalo )

A no to klops. W sumie krzesełko mam po małej, ale spodobała mi się idea wykorzystania go później w wersji mini;)
Ja zdecydowanie kupię ten MamaROO, podoba mi się w nim wszystko niemal:D
A jaka gondola jest do tego wózka? Standardowa Bugaboo? Szkoda, że one są tak niskie... Idealne wózki, zwrotne, leciutkie, ale jak mam się schylić do niego to mi ciemno przed oczami...

reklama
marzenka - ja trafilam przypadkiem na forum o laktatorach i w rankingach wygrał medela elektryczny, ale ja nie mialam z nim doświadczenia. Chyba masala miała.

Do góry