reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Ja na pampersy kupiłam takie zwykłe woreczki śniadaniowe tylko, że takie pakowane po 1000szt jak w sklepach do pakowania używają, dałam 10zł i mam jeszcze pierwsze opakowanie :) a młoda ma już rok więc mega oszczędne to jest :) Wkładam zakręcam (żaden zapach się nie przedostaje) i do kosza. Te perfumowane to mam na wyjścia wygodne to jest, ale też mam dopiero drugie opakowanie...

reklama
Bachucha - no to widać że jestes stworzona do rodzenia dzieci :-)... ja to sobie wręcz musialam przykładać pieluche tetrową bo jak jednym cyckiem karmilam to tryskało z drugiego :-D
Lorri u mnie było identycznie, a jak wracałam po dłuższej, czytaj 4-5h nieobecności to już na widok malucha leciało jak z kranu.
Piękne ubranka.

ja potrzebowałam laktatora bardzo szybko bo po kilku dniach juz mialam mega zastoje, cycki jak kamienie. Mlody nie umiał sie zassać i dopiero jak chwilkę upuscilam nadmiaru to mógł spokojnie ciumkać. Ciary mnie przechodzą na samą myśl. Mialam laktator reczny aventu i dla mnie to była masakra, ciagnelam i ciągnelam i nic uciągnąć nie mogłam. Ręce przy nim odpadały. Dla mnie to był chyba największy koszmar tego pierwszego okresu :-( Teraz kupie leketryczny i zobaczymy jak sobie poradzi.
ja też ten mam, ale chyba już przy nim zostanę. Co do elektrycznego to słyszałam, że warto sobie wypożyczyć przed zakupem, aby wypróbować, bo one ponoć konkretny ciąg mają i nie dla każdej kobiety to jest ok.

Oj, tak pięknie z tym karmieniem u mnie nie było - owszem, nie "przeciekałam" ale kilka razy miałam taki zator, czasem w nocy, że dosłownie wyłam z bólu - robiłam okłady (już nawet nie pamiętam czy zimne czy gorące, bo jeden lekarz mi kazał tak, inny inaczej :szok: ) masaże wodne itp. masakra. Gorszy ból to miałam tylko ze dwa tygodnie po porodzie - jak w owulację tylko stokroć mocniej - raz niemal zemdlałam z bólu, pamiętam, że musiałam się NATYCHMIAST położyć - wyszło, że na podłodze, bo do łóżka miałam za daleko... Macica się obkurczała, ot co.
;-)
Bachucha to nie chce Cie straszyć, ale przy drugim dziecku ból przy obkurczaniu jest dużo gorszy, nawet nie chce myśleć co będzie teraz przy trzecim:baffled: Mnie opowiadał babeczka z pracy przed moim porodem i myślałam, że bajki opowiada, bo przy pierwszym było całkiem ok, ale przy drugim, szczególnie jak Młodą do cyca przystawiałam miałam wrażenie, że ponownie rodzę i miałam ochotę, a raczej odczucie ciężkie do opanowania by ją spowrotem do łóżeczka odłożyć.

Anie piękna wyprawka.

annaoj - ja jak poroniłam bliźniaki to właśnie bardzo bolało przy obkurczaniu macicy, a po Matusiu nic nie czułam. Boje sie co teraz będzie bo przeciez macica bedzie duzo bardziej rozciągnięta.

laktator elektryczny używałam w szpitalu bo ja musialam sobie troche popuszczac mleko do uzyskania luzu i ten elektryczny był ekstra :tak:

Lor! Ty też masz już niezłą kolekcję :) Fajne ciuszki :)

Te śpioszki w C&A wyglądają fajnie! Trzeba tylko podotykać, czy są z dobrej bawełny :)

Mika.k - ja w KappAhlu już kilka rzeczy kupiłam :) Są słodkie! Ale uważaj bo wydaje mi się, że są z różnych materiałów i niektóre są nieprzyjemne w dotyku.

Ja ostatnio kupiłam w Auchan badziaki - klasyczne białe z rewelacyjnej bawełny! Byłam mega zaskoczona, że w hipermarkecie coś takiego znalazłam ;) Oczywiście większość była do d... ale jak się poszpera wśród tych droższych rzeczy (tzn. nie po 5 zł ;) ) to są tam perełki!

reklama
Annie - z tych supermarketowych to podpasowały mi tylko tescowe, próbowałam chyba wszystkie i reszta to masakra. Po jednym praniu wszystko rozciągnięte i tylko sie nadawało do mycia okien :dry:

Do góry