reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

ja wszystko sprzedałam co miałam ciążowe w jednej pace. ale i tak były to zimowe rzeczy rodzilam w kwietniu i lutym. teraz się zaopatrze w nowe a co....

reklama
Lori ja się ostatnio zawiodłam. Kupiłam spodnie na allegro - z opisu, wynikało, że 100% len. Po otrzymaniu przesyłki patrze, a ze składu wynika, że koło lnu to mogły one co najwyżej leżeć i się zdenerwowałam, bo kurcze mogli napisać, że materiał stylizowany na len, a nie "len 100%". :wściekła/y:

Zresztą taki sam mam ubaw, jak kupuje skarpetki - 100% bawełna, patrze na skład i co? 85% bawełna, 10% poliamid i 5 % elastan. Hm... ja nie wiem, gdzie ci ludzie matematyki się uczyli, ale na mój stan wiedzy coś się nie zgadza.

fillil - no pewnie...jak szaleć to szaleć :-) ja juz więcej dzidzioli nie bede planowała to teraz musze sie nacieszyć

Asta - ja tez sie na zakupach allegrowych nie raz przejechałam, ale tez czasami trafiły sie fajne rzeczy. Akurat spodni lnianych nie lubie kupowac 100 % len bo sie za bardzo gniotą.
Ostatnio z takich wtop allegrowych to był prezent od babci dla młodego na święta. Zamówilismy pościel do łóżka z wielkim koniem ( młody jest fanem jazdy konnej). Na obrasku piękna, śliczne kolory, 100 % bawełna wysoko gatunkowa. Jak paczka dotarła to kolory jakies szare, brzydkie, nijakie. Odesłałabym to do sprzedawcy, ale młodemu wystarczyło że dojrzał tam konia i juz nie oddał.

Ostatnia edycja:
Lori ja właśnie uwielbiam 100% Len, ale pal licho, żeby chociaż w nich 50% lnu było, a tam nic, ani grama, ani krzty. Ale spodnie i tak wygodne, więc olałam sprawę.

Hihi. No tak to już z dziećmi jest, że jak coś upatrzą to nie ma zmiłuj. Zupełnie inaczej dzieci postrzegają kolory i rzeczywistość :-D

Asta - no jemu nie przeszkadza że ta pościel wyszła szara, grunt że tam koń jest :-) ... eh mógłby się juz sezon konny rozpocząć bo młodego zaczyna nosić.

lor mi ostatnio rodzice w Pl w H&M kupili dwie pary lnianych spodni ciazowych za 30zl w wyprzedazy... zerknij moze u Was tez cos bedzie.

Ja już siedzę w ciążowych jeansach z H&M :) zakochałam się w ich wygodzie :p W normalne spadnie się jeszcze mieszczę bez problemu, ale jak siedzie 8h przed kompem to wygodniej w takich z gumą, nic mojej Fasoleczki nie ugniata <3

Ja na Allegro kupiłam już kilka ciuszków dla Maluszka, ale więcej nie kupie, bo strasznie oszukują. Niby "jak nowe" a są bardzo średnie. Same firmówki, ze świetnych materiałów itp. a mimo to zniszczone. Trudno! Będę kupować nowe :)

Ja sobie bardzo chwale ciazowki z h&m. W pierwszej ciazy kupilam sobie w 12 tygodniu i do samego konca mi posluzyly. W zasadzie oprocz spodni i leginsow jednych nic wiecej ni kupowalam. Teraz jeden nie mam wyjscia bo latem inaczej sie chodzi w ciazy niz zima:)

reklama
Ja w pierwszej ciąży kupiłam w 9tc rurki z H&M (to był styczeń) i nosiłam do maja, bo potem już za gorąco było. Byłam bardzo zadowolona, ale szybko się poprzecierały więc teraz uznałam, że zamiast na jedne wydać 150zł to kupię ze 2 pary na All. No i tak zrobiłam, jednak są masakrycznie skrojone :no: Niby obie pary "z tej samej firmy" i rozm.S a obie za szerokie na mnie w udach, przy czym jedne szersze od drugich. Wkurzyłam się, ale już nie chciało mi się odsyłać ich do przeróbki, bo kosztowały tylko 39zł/szt a za ponowną wysyłkę musiałabym znowu zapłacić więc bez sensu. Sama usiadłam do maszyny i zwęziłam je :-D Teraz są super, ściągacz na brzuszku też spoko.

Ja mam zamiar zaopatrzyć się na wiosnę w jakiś fajowy ciążowy płaszczyk, jakieś tuniczki, sukienki i of kors te bluzki z Allegro z nadrukami ciążowymi :tak: Ale najbardziej zaszaleję latem, bo uwielbiam luźne, przewiewne spodnie i sukienki, więc doczekać się nie mogę do ciepełka. Szczególnie, że trzecią dzidzię planuję sobie sprawić dopiero przed 40tką :laugh2: to muszę się teraz nacieszyć.

Jak pisałam na ogólnym zakupiłam detektor tętna płodu Baby Sound A oraz żel do usg. Dzisiaj po południu paczki przyszły, więc postanowiłam od razu przetestować. I po około 10-15 min udało się!!! Usłyszałam serduszko mojego Paproszka!!! A jestem dopiero w 8t2d ciąży. Także, jeśli któraś z was dziewczynki zastanawia się nad takim sprzętem to serdecznie polecam! Fakt faktem pierwsze poszukiwania zajmują troszkę a i jakość słuchania tak małego serdusia nie jest taka jak w późniejszej ciąży, ale ważne, że w ogóle mogę sprawdzić, czy wszystko ok! Najpierw leżałam zupełnie na płasko i miałam cicho nastawiony głos (tak jak w instrukcji), ale potem pomyślałam, że malutkie serduszko może gdzieś tam "zginąć" między innymi głośnymi dźwiękami, więc podkręciłam na maksa. Nadal nic, tzn słyszałam bulgotania w jelitach i moje własne serce. Potem uniosłam się troszkę wyżej, tak na półleżąco i wtedy niziutko nad spojeniem łonowym usłyszałam :-D

W późniejszej ciąży (a także po ciąży do karmienia) polecam cebuszkę (taka podusia podłużna wypełniona malutkimi kuleczkami styropianowymi). Fajnie się na niej śpi w wyższej ciąży (choć latem jak będzie upalnie to niekoniecznie). Jednak karmienie na takiej poduszce ma też minus- człowiek się przyzwyczaja do wygody a potem jak trzeba nakarmić np. w miejscu publicznym to mi było ciężko.

Do góry