reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

karola zawsze jakby nie pasowały to można użyć dla siebie. Ja na przykład w podróż biorę te rossmanowskie bo mam - tylko pakuję do małego woreczka.

reklama
Dziewczyny macie rację, że zawsze można kupić sobie Dady a jak nam nie podpasują to nie będzie szkoda tych 4zł :tak: Dobrze spisują się też chusteczki z Nivea ale te najciemniejszego niebieskiego koloru. Odradzam Pampers...strasznie brzydko pachną, jak męska woda kolońska :baffled:

Anisen zakochalam sie w tych lozeczkach :D szkoda ze nie mam 2 letniego szkraba :D w sumie sama bym w takim spala :D

Ja kupilam chusteczki Pampers Sensitive 2x56 za 12zl na allegro, ale podobno najlepsze sa z nivea, wiec tez je pewnie wyprobuje. Jesli chodzi o chusteczki z baby dream to ja mam te z rumiankiem dla siebie :D i sa calkiem fajne, nie moge narzekac, ale wiadomo ze dla dzidzi musi byc extra ;)

Dziewczyny macie rację, że zawsze można kupić sobie Dady a jak nam nie podpasują to nie będzie szkoda tych 4zł :tak: Dobrze spisują się też chusteczki z Nivea ale te najciemniejszego niebieskiego koloru. Odradzam Pampers...strasznie brzydko pachną, jak męska woda kolońska :baffled:

Ja od zawsze używałam Pampers, dal mnie pachną bardzo ładnie i co najważnijesze nie uczulają:-)
Bambino testowałam na Ewie po porodzie i okropnie jej pupe odparzyły tak samo jak Jonsona. DADA teraz kupuje jak w Biedronce jestem, dla mnie super i pewnie też je wypróbuje na małej, na razie pampersiaki zakupiłam bo już mam je sprawdzone.
A te pieluszko DADA są dobre?

wrześniowa ja lubię zapach chusteczek pampers, ale fakt nie tych ciemno niebieskich, kupowałam sensitive, ładne delikatne. Nivea też ok, używałam na początku..teraz się zastanawiam czy te czy te? Ale raczej pampersa..
sinka ja kupiłam te dada, pamiętam je kiedyś, bo używałam dla Igi, ale dopiero jak miała prawie dwa latka- bo były grube i trochę sztywne, ale dla dziecka które oduczałam sikać nie kupowałam już pampków. Teraz dziewczyny twierdzą, że sie poprawiły. Kupiłam na razie małą paczke 28szt. i sprawdzę, jak będzie coś nie tak wracam do pampersów.

Ostatnia edycja:
Ja przy Kasi uzywam od poczatku pampersow i teraz tez bede,zarowno chusteczki (na poczatku sensitiv,a teraz normalne) jak i pieluchy :)

sińka, aniawos myślałam właśnie o granatowych chusteczkach z Pampersa. Po prostu wydaje mi się, że są mocno perfumowane i dla noworodka się nie nadają. O tych sensitive było mówione wcześniej że są fajne;-) Na razie wygrywają chusteczki Nivea jak widzę :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Troche mnie pogonilyscie z tymi zakupami bo do pielegnacji nie mialam doslownie nic a ze i tak dzisiaj musialam do Rossmanna wiec kupilam kilka rzeczy. Zdecydowalam sie na kilka kosmetykow z firmy penaten bo przeszly bardzo dobrze testy w tym roku i maja teraz taka serie dla noworodkow.
http://www.penaten.de/produkte/R/5/24/parf-mfreie-pfleget-cher-sensitive.htm
Jesli sie okaze ze mala ich nie toleruje to najwyzej zmienimy na inne. No wiec kupilam oliwke, chusteczki do pupy, oczu, twarzy i do tego gratisowo dodawali maly krem.Kupilam tez butelke antykolkowa MAM, szczotke do czyszczenia butelek i patyczki do uszu. Nigdy nie moge natomiast znalezc cazkow do paznokci a juz sie za nimi rozgladalam nawet w PL. Zamowilam tez termometr
http://www.google.de/imgres?imgurl=...x=111&ty=93&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:7,s:0
Ma bardzo dobre opinie i nie kosztuje niewiadomo ile. Jesli sie taki nie sprawdzi to wtedy zastanowimy sie nad takim do ucha.

Do góry