reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja tez piore wszystko bez wyjatku i stosuje sie wedlug zalecen nametkach. Nawet pieluchy pralam w 90st bo tak na nich pisalo :-)
Zabawki tez piore jesli na metce jest napisane ze mozna bo przeciez wiadomo ze niunia predzej czy pozniej bedzie je dotykac i pakowac do buzi :-)

reklama
hej
wszystko piorę, bez wyjątku. Nawet elementy wózeczka.
Ubranka juz poprane, tak z grubsza bo na razie tylko 56 i 62. a teraz poprasować wszystko.
Posciel wypiorę dopiero jak przyjdzie w sobotę łózeczko córeczki i przeniesiemy Kingusię do nowego z nową pościelą. A do tego czasu Kinia śpi w Gabrysiowym.

zostalo mi 4 tygodnie do porodu a moze odrobinę mniej. Byle do 16 sierpnia Gabryś poczekał bo faktycznie jak sie rozpakuję po tym terminie to będzie 24 macierzyńskiego a nie 22. A ktoś pisał o 26 tygodniach. Na 100% tu była pomyłka, choć szkoda ;)

ale super by było na 22 utrafić na rocznicę śluby ;)

Ostatnia edycja:
Anisen mi się wydaje że wystarczy do 15 sierpień i już się łapiesz na urlop macierzyński obliczany wg zasad z 2012 ale oczywiście życzę ci żebyś dłużej ponosiła Maleństwo.

Posciel wypiorę dopiero jak przyjdzie w sobotę łózeczko córeczki i przeniesiemy Kingusię do nowego z nową pościelą. A do tego czasu Kinia śpi w Gabrysiowym.

Anisen a jakie łóżeczko wybrałaś dl córeczki?? Możesz się pochwalić?? Mój synek na razie będzie spał na wersalce ale ja czekam na kołdrę puchową dla siebie i wtedy synek odziedziczy moją. Śpi od 2 tyg sam w pokoju i jakoś nie było problemów żeby się bał albo nie chciał. Teraz wyczekuję tej kołdry i będzie nauka spania na wersalce, mam nadzieje że "pójdzie" łatwo :-)

Hej Dziewczyny!
Ja właśnie dziś też zakupiłam pieluchy DADA 2 za 26,99 pln i chusteczki sensitive za 4,99 . Pewnie jeszcze kupie 1 , jak tylko na nie trafię, bo niestety nie było ich dzis w Biedronce. Do szpitala też pewnie wezmę DADY , bo nie ma dla mnie znaczenia marka pieluch... przecież po co przepłacac , jak jakoś taka sama a cena bardziej przystępna.

Jeżeli chodzi o chusteczki to niby dobre są Dady ale natural. Niektórzy trochę narzekają że są za bardzo wilgotne ale ja uważam że to nawet lepiej - w tą stronę to ewentualnie można ręcznikiem przetrzeć. Rossmanowskie baby dream są jak dla mnie za suche.

Anisen śliczne to łóżeczko!
Karola a otwierałaś może te chusteczki i testowałaś na sobie? Nie są śliskie? Lepsze wydają mi się być tak jak ellsi napisała naturals. A poza tym te sensitive są z rumiankiem, a on czasem lubi uczulać... A czy one nie kosztują 3,99?

reklama
miki kosztują dokładnie 4,49 - sorki sprawdziłam jeszcze na rachunku. Co do tego , który rodzaj zasugerowałam się , że mają chyba panthenol w składzie - nie używałam ich jeszcze i nie mogę Ci doradzic. Jak będą złe kupię inne - nie kosztują majątek :)

Do góry