reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

A dobijam małego bo on łapczywie je i widze że go męczy jak sie mu nie odbjie
może lepiej nie dobijaj? ;-)
w nocy pieluchę zmieniam jak kupa jest, jak nie ma kupy i nie jest zasikana to nie. Chociaż czasem wygląda to tak: młoda się budzi, bo głodna, przy cycu usypia zamiast ssać, więc zmiana pieluchy, do cyca, poje i śpi. O odbijaniu raczej mowy wtedy nie ma, bo do rana chyba musiałabym czekać;-) przy nocnych karmieniach (w dzień czasem też) najczęściej odbija jej się jeszcze w trakcie jedzonka:tak: jak na leżąco karmię, to odpływa jak się naje i śpi w najlepsze, więc jej nie tarmoszę i nie czekam aż jej się odbije (patrz wyżej czemu). Za to w dzień jak nie odbije jej się, a ją położę, to uleje trochę i czkawka murowana

a, taka ciekawostka - w mokrej pieluszce jednorazowej temperatura potrafi dojść do 50st C, więc lepiej ją zmienić, jak dziecię nasiusia sporo

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po każdy karmieniu "odbijam" muszę. Zwłaszcza w nocy jest to potrzebne bo inaczej miałabym pobudkę co 10 min bo będzie się synuś wybudzał i denerwował przez sen. A jak odbijemy jest o niebo lepiej

My też odbijmy, przynajmniej się staramy. Nie zawsze to wyjdzie, czasami dopiero przy kolejnej pobudce gdy ją podnoszę to jej się odbije. Ale też widzę, że jest niespokojna jak nie odbijemy odrazu po jedzonku.
A co do nocnego przewijania to raczej staramy się to robić przynajmniej raz w nocy. Czasami przy pierwszej pobudce, a jeżeli nie ma kupy a pielucha nie za mocno przesikana to przy drugiej. No i niestety musimy to robić po jedzeniu, co nie jest wcale komfortowe, bo albo małej się uleje od tego trzęsienia nią, albo się obudzi po tym jak zaśnie przy jedzeniu. No ale niestety uwielbia robić kupki podczas jedzenia. Już nie raz zmieniałam kolejny raz pieluchę po kilku minutach, bo narobiła w świeżo zmienioną. A w takim przypadku nie zarobię na pieluchy.

bebzonik bo przy pierwszym dziecku zawsze sie zmienia co karmienie;-);-) przy drugim juz człowiek bardziej wyluzowuje;-)
to tak jak w tym kawale
"1-sze dziecko połknie monetę- pędzimy do szpitala,
2-gie czekamy aż wysra,
3-cie odejmujemy od kieszonkowego..."

Ja. zmieniam pieluszke ci karmienie, bo u nas w nocy karmienie =kupa. Jak tylko nasikane a ja ledwo na oczy widzę to nie zmieniam. Pupa jeszcze odparzona nie była. Odbijam zawsze bo to jest chwia u syncia, pionizacja i bek. Czasem jak jeszcze wierci sie w łóżeczku to go podnosze i znowu bek i spanie;-)

A mojej się w nocy nie odbija, bo od razu zasypia..biorę ją do odbicia, tak dla zasady, ale jeszcze się nie zdarzyło, żeby odbiła.
Kupiłam dzisiaj dwie paki pampków, bo w realu za 45zł i chusteczki też 19,95 za 4 op. Także mamy teraz ponad 200 pieluch i chyba z 8 op chusteczek..ciekawe na ile starczy?;-)

mam pytanie: macie już kupione kombinezony jesienno-zimowe?? Na jaki rozmiar najlepiej kupić?? Mysle że do marca będą w użyciu i tu następne pytanie zakupić większy czy będą potrzebne dwa??

Asia ależ Ty spryciula jesteś :tak: Muszę kiedyś spróbować tego odbijania na nodze. A gdzie można podglądać Zawitkowskiego?
U nas z nocnym karmieniem, przebieraniem i odbijaniem jest tak jak Agusia pisze, ale za każdym razem staram się przebierać - tylko właśnie po jedzeniu, bo w trakcie idzie kupa, i odbijać też bo jak nie bekniemy, to później strasznie się ulewa...

reklama
Kurcze jak Was tak czytam to wygląda na to, że jestem nadgorliwa hehe ;) Przebieramy pieluchę przed każdym karmieniem. Nie wycieram natomiast pupy chusteczkami, jeśli Kamiś tylko nasiusia. Pucuję pupę jak jest kupa...idzie wtedy sudocrem i chusteczki ;) Obijamy w ciągu dnia, w nocy jak Kamisiowaty zasypia nie chcę go wybudzać. U nas sen jest na wagę złota hihi ;)

Do góry