reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
Miki a mój gin jak byłam w ciązy z Kinią powiedział że lepiej tego nie pić przed 36 tygodniem jeśli sie na 100% nie wie ze nie występują czynności skurczowe bo mozna sobie zafundować przedwczesny poród. A skurcze wcale nie muszą być odczuwalne i w tym szkopuł. mi sie w pierwszej ciązy robiło rozwarcie, skracała szyjka itp a nie czułam wogóle skurczy.

Więc radzę z tymi liśmi malin ostrożnie.

też czytałam już na początku ciąży o tych liściach malin i potem jak kupowałam owocowe herbatki, to sprawdzałam wszystkie składy, bo nigdy nie wiadomo, co tak do końca jest w środku jak jest np. leśna czy coś takiego.

Nie wiem jak teraz ale pamiętam,że w pierwszej ciąży ciężko było mi znaleźć w sklepie herbatkę z liści malin.
Teraz muszę powoli się za tym znów rozejrzeć ;-)

ja kłopotu ze znalezieniem liści nie mam,bo moja teściowa ma pełno krzaków malin na ogrodzie,więc już mi nazrywała,teraz się suszą i czekają jeszcze z półtora tygodnia a potem biorę się za picie herbatki,bo już bym chciała tulić Jaśka w ramionach...no ale jeszcze poczekam,żeby był "donoszony"

Ja też myślałam że to tylko przyjemność, póki nie spędziłam 3 dni przy żelazku, z jednej strony było mi gorąco od pary, z drugiej strony słońce w tyłek świeciło (bo prasowałam przy oknie) i czekałam kiedy tylko skończę. Dobrze że to było tylko takie jednorazowe wielkie pranie, następne to już będą znacznie mniejsze i może bardziej po chłodzie więc powinno być lepiej. Ale te malutkie ubranka rzeczywiście są kochane. Bardzo fajnie prasowało mi się te wszystkie malutkie rzeczy na rękawniku (często jest w zestawie z deską do prasowania).

Ja od kilku tygodni smaruję piersi malantanem i mam nadzieję że troszkę je zahartuję i żadnych nakładek ani muszel nie będziemy potrzebować przy karmieniu.

I jeszcze od kilku dni zaczęłam pić 2 razy dziennie herbatę z liści malin - uelastycznia ona szyjkę macicy i ułatwia poród (podobno) ;-) W każdym bądź razie smakuje mi, a skoro nie zaszkodzi a pomóc może to czemu nie :-)

a mi jakoś ciężko było wywieszać te malutkie ubranka, pzyzwyczajona jestem ze powiesze 2 koszuliki męża i drążka nie ma a tego można wieszać i wieszać. Ja narazie wyprasowałąm szuflade z ubrankami 50-56 i zastanawiam się czy prac juz i prasować roz 62. W sumie wole to zrobić teraz jak mi to jeszcze przyjemność sprawia bo potem będą inne obowiązki

Dzieki za informacje :). W takim razie moze sie zdecyduje, w koncu nie jest najtanszy, wiec lepiej zeby dzialal! ;)

ja za niego dałam 74 zł z groszami w super pharmie, jest w promocji jak się ma tą ich karte co się zbiera punkty, dostałam na maila jakieś kupowny promocyjne i m.in ten był w promocji. Może by Ci się udało to jeszcze załatwić. Albo od kogoś znajomego dostać kupon

ja za niego dałam 74 zł z groszami w super pharmie, jest w promocji jak się ma tą ich karte co się zbiera punkty, dostałam na maila jakieś kupowny promocyjne i m.in ten był w promocji. Może by Ci się udało to jeszcze załatwić. Albo od kogoś znajomego dostać kupon

Niestety nie mieszkam w Polsce, wiec jedyna mozliwosc to zakup przez internet

reklama
Natusia ta herbatka to w większości zielarskich sklepów jest lub tych z ekologiczną żywnością. Dostaniesz na pewno bez problemu

Asia ja od razu wyprałam i wyprasowałam też 62 bo pewno za niedługo po porodzie też będą potrzebne, więc wolę mieć to z głowy...

Do góry