reklama
miki_czchow
Fanka BB :)
Dobrze Martela napisała że tylko liście malin mają takie właściwości.
Ja właśnie czytałam że w II trymestrze można pić raz dziennie, a już od III 2 razy dziennie.
Ja właśnie czytałam że w II trymestrze można pić raz dziennie, a już od III 2 razy dziennie.
Anisen
kochamy Cię mocno
Miki a mój gin jak byłam w ciązy z Kinią powiedział że lepiej tego nie pić przed 36 tygodniem jeśli sie na 100% nie wie ze nie występują czynności skurczowe bo mozna sobie zafundować przedwczesny poród. A skurcze wcale nie muszą być odczuwalne i w tym szkopuł. mi sie w pierwszej ciązy robiło rozwarcie, skracała szyjka itp a nie czułam wogóle skurczy.
Więc radzę z tymi liśmi malin ostrożnie.
Więc radzę z tymi liśmi malin ostrożnie.
miki_czchow
w takim razie przystopuję troszkę z tą herbatą...
martela
ja kłopotu ze znalezieniem liści nie mam,bo moja teściowa ma pełno krzaków malin na ogrodzie,więc już mi nazrywała,teraz się suszą i czekają jeszcze z półtora tygodnia a potem biorę się za picie herbatki,bo już bym chciała tulić Jaśka w ramionach...no ale jeszcze poczekam,żeby był "donoszony"
Ja też myślałam że to tylko przyjemność, póki nie spędziłam 3 dni przy żelazku, z jednej strony było mi gorąco od pary, z drugiej strony słońce w tyłek świeciło (bo prasowałam przy oknie) i czekałam kiedy tylko skończę. Dobrze że to było tylko takie jednorazowe wielkie pranie, następne to już będą znacznie mniejsze i może bardziej po chłodzie więc powinno być lepiej. Ale te malutkie ubranka rzeczywiście są kochane. Bardzo fajnie prasowało mi się te wszystkie malutkie rzeczy na rękawniku (często jest w zestawie z deską do prasowania).
Ja od kilku tygodni smaruję piersi malantanem i mam nadzieję że troszkę je zahartuję i żadnych nakładek ani muszel nie będziemy potrzebować przy karmieniu.
I jeszcze od kilku dni zaczęłam pić 2 razy dziennie herbatę z liści malin - uelastycznia ona szyjkę macicy i ułatwia poród (podobno) ;-) W każdym bądź razie smakuje mi, a skoro nie zaszkodzi a pomóc może to czemu nie :-)
a mi jakoś ciężko było wywieszać te malutkie ubranka, pzyzwyczajona jestem ze powiesze 2 koszuliki męża i drążka nie ma a tego można wieszać i wieszać. Ja narazie wyprasowałąm szuflade z ubrankami 50-56 i zastanawiam się czy prac juz i prasować roz 62. W sumie wole to zrobić teraz jak mi to jeszcze przyjemność sprawia bo potem będą inne obowiązki
Dzieki za informacje. W takim razie moze sie zdecyduje, w koncu nie jest najtanszy, wiec lepiej zeby dzialal!
![]()
ja za niego dałam 74 zł z groszami w super pharmie, jest w promocji jak się ma tą ich karte co się zbiera punkty, dostałam na maila jakieś kupowny promocyjne i m.in ten był w promocji. Może by Ci się udało to jeszcze załatwić. Albo od kogoś znajomego dostać kupon
friggia1985
ja za niego dałam 74 zł z groszami w super pharmie, jest w promocji jak się ma tą ich karte co się zbiera punkty, dostałam na maila jakieś kupowny promocyjne i m.in ten był w promocji. Może by Ci się udało to jeszcze załatwić. Albo od kogoś znajomego dostać kupon
Niestety nie mieszkam w Polsce, wiec jedyna mozliwosc to zakup przez internet
reklama
miki_czchow
Natusia ta herbatka to w większości zielarskich sklepów jest lub tych z ekologiczną żywnością. Dostaniesz na pewno bez problemu
Asia ja od razu wyprałam i wyprasowałam też 62 bo pewno za niedługo po porodzie też będą potrzebne, więc wolę mieć to z głowy...
Asia ja od razu wyprałam i wyprasowałam też 62 bo pewno za niedługo po porodzie też będą potrzebne, więc wolę mieć to z głowy...