reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

my mamy łazienkę minaturową, nawet wanna sie w niej nie zmieściła - mamy głęboki brodzik. Jak Kinia była malutka to kąpanie było na początku na stole w kuchni. Potem wanienka na podłodze. Jak już siedziała to chlapała że kuchnia cała zalana. wtedy kąpanie w pokoju to byłoby kamikadze ;) i tak bylo co sprzątać. A jak podrosła to sie przenieśliśmy do brodzika tyle ze tylko jedna osoba wchodzi do łazienki ;) Przewijak mamy w pokoju i sprawdza sie dobrze - mąż mi zrobił szafkę w której trzymam kosmetyki, pieluszki, chusteczki itp. taki dostosowany do mojego wzrostu.

reklama
dziewczyny w realu promocja na pieluchy huggies newborn 2 36zł i chusteczki huggies 6opakowań za 17zł moze którejś się przyda:)

dzisiaj mi przyszedł laktator medela kupiłam, ale jeszcze nie "testowałam", ale w prezencie dostałam do niego tez muszle laktacyjne z Aventu, ciekawa jestem czy jakaś dziewczyna stosowała, bo ja nawet za bardzo nie wiem jak sie ich używa

Ostatnia edycja:
Ja wankenke kupiłam mała, biała w ikei za 20zl. Bede ja stawiać na przewijaku bo tak jest na odpowiedniej wysokości i bardzo mi sie taki układ przy Majci sprawdzał. Około 6 miesiąca chyba kapalam ja juz w zwykłej wannie.

Kasiula jesli masz na myśli nakladki silikonowe do karmienia piersią to ja nie uzywalam. Wiem ze położne je odradzaja bo dziecko nieprawidłowo ssie pierś i wiecej przez nie problemów niz pożytku. Ale warto spróbować bez nakładek, a w razie czego skonsultować z położna.

Mu zakupilismy tez dzis łóżeczko, pościel, materac, przescieradlo czyli większe zakupy juz z głowy ufff teraz juz Leoś moze spokojnie sobie dojrzewac bo ma juz kwaterke i wozik zaklepane:-D

Tofilesia ja jeszcze nie piore i nie prasuje pościeli , poczekam do końca sierpnia przynajmniej bo nie mam na razie gdzie tego trzymać. Jak juz zorganizujemy kącik na łóżeczko to wtedy rusze pełna para.
Ale taka praca to juz sama przyjemność prawda? Słodkie są rzeczy dla maluszkow:-)

Kasiula ja widzę coś takiego pierwszy raz, ale pamiętam że po powrocie ze szpitala gdy laktacja jeszcze się nie unormowała to podczas karmienia np prawą piersią z lewej piersi leciało mi ciurkiem mleko. Pamiętam zmieszanie męża na taki widok :szok: a ja jeszcze nie nauczona jak trzymać dziecko jedną ręką musiałam prosić go o pomoc by podstawił butelkę bo synek w przeciwnym razie byłby cały mokry. Być może przyda Ci się takie "cudo" :-)

ja już pranie i prasowanie na szczęście mam za sobą,coraz gorzej mi idzie stanie przy żelazku,sprzątanie itd.dlatego robię tylko to,co niezbędne...spoko,nic się nie stanie jak bałagan się zrobi,mężuś posprząta:-)

kasiula nam te muszle pokazywali na szkole rodzenia, służą m.in jako osłona na podrażnione przez maleństwo brodawki, zamiast wkładek laktacyjnych, chodzi o to aby był dostęp powietrza, a wiadomo wkładki przylegają bezpośrednio do piersi i tak jak napisała Sylwia zbiera się do nich mleko którym potem możesz sobie brodawki smarować lub zlać do jakiegoś pojemniczka :-) Ja mam zamiar je zakupić razem z laktatorem z aventu.

reklama
hej dziewczyny.
ja tez po raz pierwszy widze te muszle, wygladaja jakby dosc sporo odstawaly od piersi, wiec biust jest jeszcze wiekszy? ;-)
Chcialam Was zapytac, bo ktos wspomnial tu o termometrze microlife nc100, czy sprawdza sie on, bo zastanawiam sie nad jego zakupem, a po termometrach elektronicznych jestem troche zrezygnowana, bo zazwyczaj za kazdym razem podaja inna temperature, dlatego ciekawi mnie jak to jest z tym bezdotykowym

Do góry