reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja też zamówie w końcu to nieduże piniądze.

Iza za te pieniądze zaryzykuję. też mam wątpliwości co do jakości bawełny. Ubrań bym się bała zamawiać

@joshi fajne łóżeczko. Ja mam sypialnię w kawie z mlekiem i świetnie wyglądają niebieskie błękitne dodatki. Teraz to tak aby mdło ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
Dlatego w planach sa turkusowe bezowe dodatki [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O matkoo
Jeszcze ciuchy jakieś wynalazłam. Dobrze że dziś słońce to wypiorę. Gdzie ja to zmieszcze [emoji26]
20161014_115956.jpeg

Przyszło też okrycie z Ikea i jest super. Nie w kształcie kwadratu tylko prostokątu.
1476439826378.jpeg
plus te ręczniczki 30x30 :) świetne jako pieluszka
1476439877177.jpeg

cb7wugpju04jz4q8.png

Załączniki

• 20161014_115956.jpeg
    20161014_115956.jpeg
    51,9 KB · Wyświetleń: 278
  • 1476439826378.jpeg
    1476439826378.jpeg
    516,9 KB · Wyświetleń: 273
  • 1476439877177.jpeg
    1476439877177.jpeg
    437,8 KB · Wyświetleń: 276
O matkoo
Jeszcze ciuchy jakieś wynalazłam. Dobrze że dziś słońce to wypiorę. Gdzie ja to zmieszcze [emoji26] Zobacz załącznik 778225

Przyszło też okrycie z Ikea i jest super. Nie w kształcie kwadratu tylko prostokątu. Zobacz załącznik 778227 plus te ręczniczki 30x30 :) świetne jako pieluszka Zobacz załącznik 778228

cb7wugpju04jz4q8.png
Mam te okrycia dla starszych (styka dla 6 latki i 3 latki - są na prawdę duże ). Ale dla małego kupiłam inne bo te po praniu mimo płynu zmiękczającego i suszenia w suszarce są dość szorstkie.

Mam te okrycia dla starszych (styka dla 6 latki i 3 latki - są na prawdę duże ). Ale dla małego kupiłam inne bo te po praniu mimo płynu zmiękczającego i suszenia w suszarce są dość szorstkie.

No to zobaczymy. W razie czego mam starsze dzieci ;) myślałam jeszcze nad babyono ale mam złe doświadczenia właśnie.

A prasowałaś po suszeniu?
Aż zapytałam koleżanki co mi je poleciła i mówi że jej są wciąż miękkie.

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
No to zobaczymy. W razie czego mam starsze dzieci ;) myślałam jeszcze nad babyono ale mam złe doświadczenia właśnie.

A prasowałaś po suszeniu?

cb7wugpju04jz4q8.png
Nie ale po wyjęciu z suszarki wszystkie ręczniki są zawsze mięciutkie nawet lepiej jak po prasowaniu. A te się nieco opierają. No zobaczysz sobie, może nie będzie tak źle [emoji6]

Na liście na porodówkę mamwpisany ręcznik i ubrania. I tak się zastanawiam jakie wziasc skoro się noworodków nie kapia, czy ta maź się dopierze? Czy to pierwsze ubranie będzie pózniej do kosza. Jak myślicie? Bo nie wiem czy wybrać coś ładnego czy lepiej coś czego mi nie będzie żal.

reklama
Na liście na porodówkę mamwpisany ręcznik i ubrania. I tak się zastanawiam jakie wziasc skoro się noworodków nie kapia, czy ta maź się dopierze? Czy to pierwsze ubranie będzie pózniej do kosza. Jak myślicie? Bo nie wiem czy wybrać coś ładnego czy lepiej coś czego mi nie będzie żal.
Maluchów teraz nie kąpie się od razu. Taka prawdziwa pierwsza kąpiel to dopiero w domku bedzie a tak to tylko jest przrmywane. Nam położona mówiła że zaraz po porodzie do otulenia malucha zamiast ręcznika najlepiej wziąć zwykłą flanelową pieluszke bo ona później i tak nadaje sie do wyrzucenia tak samo jak nasza koszulka porodowa :) A potem na oddział też żeby sobie wziąć z jedną czystą flanelke i z dwie tetry.

Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry