reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Wreszcie zaczęłam robić jakieś zakupy na allegro i zgłupiałam. Jakoś 2,5 roku temu chyba nie było takich wynalazków jak pieluszki bambusowe, muślinowe, były do wyboru tylko tetrowe i flanelowe. Mam po starszej masę tetrówek w niezłym stanie, ale jeśli te bambusowe/muślinowe są jakieś super, milutkie, mięciutkie itp to mogłabym dokupić. Tylko nie wiem, które lepsze i czym się różnią. Miałyście już z nimi do czynienia?
Były były [emoji6] ja do ewentualnego ulewania czy ślinienia kupiłam zwykłe białe tetry (ale te grubsze i w rozmiarze 70x80cm). Ale szarpnęłam się też na 3 sztuki dużych bambusowych (są cudne, mięciutkie i delikatne ale zdecydowanie do okrycia/otulenia a nie wycierania pysia ) i 3 małe bambusowe takie szmatki/przytulanki. Są bez porównania fajniejsze w dotyku ale cena - 59,9 za sztukę zapłaciłam [emoji19]

W zeszłym tyg przyjechały pielusie, podkłady i majtki poporodowe dla mnie, kupiłam tez już pampki, chusteczki i wkładki laktacyjne. Dziś przyjechał połkoprzewijak ale jego otworzę dopiero w listopadzie jak będę już wszystko w sypialni na tip top szykować. Czekam jeszcze na kocyki i chustę oraz chemię do prania aby zacząć wszystko prac i prasować póki jeszcze mi się chce. No i nerki nie spodziewam się wcześniej jak w listopadzie bo szyta na zamówienie.
W piątek zmajstrowałam już krem lawendowy dla młodego - jestem zachwycona. Tłuścioch straszny ale skóra jest po nim bajeczna.
Jeszcze chwila i będę mogła powiedzieć " no to teraz czekam" [emoji16]

Body plus śpiochy
Body plus półśpiochy
Kaftanik/koszulka plus śpiochy
Pajacyk.

Staramy się by była jedna warstwa na plecach ale to nie mus. Zależy jak ciepło w domu

cb7wugpju04jz4q8.png

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziewczyny nie smiejcie sie ze mnie, ale mam pytanie :D jako iz zostane mama po raz pierwszy zastanawiam sie czy pod spiochy trzeba zakladac jeszcze bodziaka? Wiem ze na pewno kaftanik, choc dla mnie to bardzo malo prakryczne, bo kaftanik na pewno sie podwija itp, a jeszcze jakby mialo dojsc do tego body, to tragedia [emoji23] o wiele bardziej praktyczniejszy i ladniejszy zestaw wedlug mnie to body plus polspiochy. Problem w tym, ze dostalam wiele spiochow, lecz polspiochow nie mam ani jednych, a szkoda mi teraz kupowac nowe, a tamtych nie uzywac, dzieci tak szybko rosna, wole kupic malej cos praktyczniejszego, co posluzy jej na dluzej. Pomocy :)
Ja też zdecydowanie wolę body + półśpiochy. A kaftanik do tego jeśli jest zimno.

reklama
Do góry