reklama
Były były [emoji6] ja do ewentualnego ulewania czy ślinienia kupiłam zwykłe białe tetry (ale te grubsze i w rozmiarze 70x80cm). Ale szarpnęłam się też na 3 sztuki dużych bambusowych (są cudne, mięciutkie i delikatne ale zdecydowanie do okrycia/otulenia a nie wycierania pysia ) i 3 małe bambusowe takie szmatki/przytulanki. Są bez porównania fajniejsze w dotyku ale cena - 59,9 za sztukę zapłaciłam [emoji19]Wreszcie zaczęłam robić jakieś zakupy na allegro i zgłupiałam. Jakoś 2,5 roku temu chyba nie było takich wynalazków jak pieluszki bambusowe, muślinowe, były do wyboru tylko tetrowe i flanelowe. Mam po starszej masę tetrówek w niezłym stanie, ale jeśli te bambusowe/muślinowe są jakieś super, milutkie, mięciutkie itp to mogłabym dokupić. Tylko nie wiem, które lepsze i czym się różnią. Miałyście już z nimi do czynienia?
W zeszłym tyg przyjechały pielusie, podkłady i majtki poporodowe dla mnie, kupiłam tez już pampki, chusteczki i wkładki laktacyjne. Dziś przyjechał połkoprzewijak ale jego otworzę dopiero w listopadzie jak będę już wszystko w sypialni na tip top szykować. Czekam jeszcze na kocyki i chustę oraz chemię do prania aby zacząć wszystko prac i prasować póki jeszcze mi się chce. No i nerki nie spodziewam się wcześniej jak w listopadzie bo szyta na zamówienie.
W piątek zmajstrowałam już krem lawendowy dla młodego - jestem zachwycona. Tłuścioch straszny ale skóra jest po nim bajeczna.
Jeszcze chwila i będę mogła powiedzieć " no to teraz czekam" [emoji16]
elifit
Moderatorka
Body plus śpiochy
Body plus półśpiochy
Kaftanik/koszulka plus śpiochy
Pajacyk.
Staramy się by była jedna warstwa na plecach ale to nie mus. Zależy jak ciepło w domu
Antiope
Fanka BB :)
Ja też zdecydowanie wolę body + półśpiochy. A kaftanik do tego jeśli jest zimno.Dziewczyny nie smiejcie sie ze mnie, ale mam pytanie jako iz zostane mama po raz pierwszy zastanawiam sie czy pod spiochy trzeba zakladac jeszcze bodziaka? Wiem ze na pewno kaftanik, choc dla mnie to bardzo malo prakryczne, bo kaftanik na pewno sie podwija itp, a jeszcze jakby mialo dojsc do tego body, to tragedia [emoji23] o wiele bardziej praktyczniejszy i ladniejszy zestaw wedlug mnie to body plus polspiochy. Problem w tym, ze dostalam wiele spiochow, lecz polspiochow nie mam ani jednych, a szkoda mi teraz kupowac nowe, a tamtych nie uzywac, dzieci tak szybko rosna, wole kupic malej cos praktyczniejszego, co posluzy jej na dluzej. Pomocy
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Ej, zapisalam sie do klubu bebilon i przyszla mi dzis paczuszka a w paczuszce karta kontrastowa (czarno biala) i sensorek niebieski minky fajna sprawa
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Antiope
Fanka BB :)
Daj linka, żeby się zapisaćEj, zapisalam sie do klubu bebilon i przyszla mi dzis paczuszka a w paczuszce karta kontrastowa (czarno biala) i sensorek niebieski minky fajna sprawa
xXxIzuLQaxXx
xXxIzuLQaxXx
Link do: BebiProgram - Przyszłość zaczyna się dziś - BebiProgramDaj linka, żeby się zapisać
Jezu nie naucze sie wstawiać tych linkow od razu [emoji23][emoji23] ciazowa skleroza
reklama
xXxIzuLQaxXx
Bebiko, bebilon, hipp. Ja tyle znam i z hipp i z bebilonu dostalam paczuszke. Bebiko na razie nic nie przysłało [emoji4]Znacie jeszcze jakichs producentow, od ktorych mozna dostac darmowy prezencik dla maluszka?