reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Pola dokładnie z tym wyjściem! Siedzimy w aucie krótki rekonesans telefon jest, portfel jest, dokumenty są Rany boskie cycki moje cycki zostały wracamy!! Aaaaaa nigdy więcej! ;)

reklama
Krasnal polecam dłuższej szukać Tych krótkich właśnie jest więcej dostępnych w odsprzedaży bo są mniej poszukiwane, ja jestem drobnej budowy nosiłam w chuście latem (gdzie nie motasz na własne swetry dziecka w grubym pajacu) i mam 4,8m Zawsze można skrócić jakby komuś była za długa ale dłuższy ogonek po związaniu w niczym nie przeszkadza :)
Polecam dla ciebie 5,2m

To i ja się podpisze pod tym pytaniem :) W tym temacie jestem noga, nigdy nie miałam styczności z tym wynalazkiem. A wolę już pomyśleć teraz, bo jak się dzidziuś urodzi mój synuś będzie miał niespełna 2 dwa i na spacer ciężko będzie wyjść bez tego cudu , a i zapomniałam o psie :) Może któraś z Was coś doradzi? Przepraszam Krasnal, że tak się wcięłam w Twoje pytanie ;)

Zuza wcześniej były wpisy o tym jakich firm chust szukać, min little frog, natibaby, strochenweige, hmmm i inne musisz odnaleźć ten post bo jakieś zaciemnienie mnie wzięło To powinna być chusta tkana ze splotem skosnokrzyzowym

To i ja się podpisze pod tym pytaniem :) W tym temacie jestem noga, nigdy nie miałam styczności z tym wynalazkiem. A wolę już pomyśleć teraz, bo jak się dzidziuś urodzi mój synuś będzie miał niespełna 2 dwa i na spacer ciężko będzie wyjść bez tego cudu , a i zapomniałam o psie :) Może któraś z Was coś doradzi? Przepraszam Krasnal, że tak się wcięłam w Twoje pytanie ;)
Na początek to albo chusta o splocie skośno-krzyżowym albo diamentowym albo ewentualnie żakard. A jakiej firmy to zależy od twojego budżetu. Do 200 zł znajdziesz pasiaste skośno-krzyżowe i diamentowe firm jak powyżej Almelle, LennyLamb, Littlefrog, Natibaby, PandaBejbi. Do 300 zł znajdziesz żakardowe Yaro, Sensimo. Powyzej tego są Didymos Indio piękne żakardy dla maluszków. Polecam zapisać się do grup ChustyPolska na fejsie, do sprzedażowej i popatrzeć i wybrać cos co wpadnie w oko.
No ja raczej z tych większych 176/80 w sezonie startowym :) czyli jak dluga musze szukac? Bo widziałam tylko krótsze (3,7 m)

a8doqqmz725nh9h0.png
4.6m to długość optymalna do zawiązania wszystkich wiązań maluszkowych czyli kieszonka, kangur, plecak prosty. 5.2 to dla kobitek większych, dziecko też rośnie więc to co na początku wystarcza moze potem być za małe. Myślę że jeśli nosisz rozmiar 36-38-40 to 4.6m styknie, jeśli 42-44-46 to 5.2m.

Dobrym rozwiązaniem na szybko np do auta, na zakupy itp jest chusta kółkowa, ma nie więcej niż 2m, więc nie ciora się po ziemi, można nawet w aucie zamotać.

reklama
Piękny kocyk. A ta poduszka może być super żeby dziecku głowa w wózku nie latała na wybojach... My kombinowaliśmy z jakimiś zwiniętymi pieluszkami/kocykami i wyglądało to srednio. Można jeszcze takiego "motylka" bodajże kupić.

Do góry