reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Maltan ma w składzie cukier, przy ranach i bakteriach idealna pozywka dla grzybicy Bezpieczniej czysta lanolina
Co do nakładek dla mnie okazały się utrapieniem Mała tak się do nich przyzwyczaila że za nic nie chciała gołej piersi Zamiast w nocy nakarmic i iść spać to latalam do kuchni wyparzalam studzilam potem młodej cyc się wyslizgnal nakładka odpadła zaś wyparzanie, na dworze zamiast sobie dyskretnie przystawic to cały cyc na wierzch, naciąganie gumy a idź z tym dziadostwem Po trzech mc udało się wyrzucić brr

reklama
Aa no i stymulacja laktacji przy karmieniu z nakładkami jest mniejsza, co może powodować niedobory mleka Ja tam nie będę ryzykować chyba że będą wskazania doradcy do ich stosowania

Dziewczyny a ta maltan masc to sie zmywa gdy sie zaczyna karmic ? Bo juz nie kojarze
Duzo rzeczy pozapominalam musze przypomniec wiem tyle ze linomag zielony to najlepsza masc przeciw odparzeniom i w szpitalu mialam jelenbialy w plynie dla siebie do podmywania , mialam tez tantum rosa ale ani razu nie uzylam

Dziewczyny a ta maltan masc to sie zmywa gdy sie zaczyna karmic ? Bo juz nie kojarze
Duzo rzeczy pozapominalam musze przypomniec wiem tyle ze linomag zielony to najlepsza masc przeciw odparzeniom i w szpitalu mialam jelenbialy w plynie dla siebie do podmywania , mialam tez tantum rosa ale ani razu nie uzylam
Z tego co pamiętam, to się nie zmywa, bo ona nie szkodzi dziecku. Ja smarowałam po karmieniu, więc do następnego karmienia w zasadzie już się zdążyła w całości wchłonąć.

Ja z tych przewrazliwionych wiec zmywalam :-)

Szefowe od chust, czy taki wybór to dobry wybór?

Chusta do noszenia Little frog turkus 4,2 tkana nowa
Link do: Chusta do noszenia Little frog turkus 4,2 tkana nowa

a8doqqmz725nh9h0.png

No ja raczej z tych większych 176/80 w sezonie startowym :) czyli jak dluga musze szukac? Bo widziałam tylko krótsze (3,7 m)

a8doqqmz725nh9h0.png

To i ja się podpisze pod tym pytaniem :) W tym temacie jestem noga, nigdy nie miałam styczności z tym wynalazkiem. A wolę już pomyśleć teraz, bo jak się dzidziuś urodzi mój synuś będzie miał niespełna 2 dwa i na spacer ciężko będzie wyjść bez tego cudu , a i zapomniałam o psie :) Może któraś z Was coś doradzi? Przepraszam Krasnal, że tak się wcięłam w Twoje pytanie ;)

reklama
Lookata, to ja miałam identyko z tymi nakładkami silikonowymi. Miałam tak poranione brodawki że płakałam gdy karmiłam. Nie umiałam nałożyć tych nakładek, ale po którymś razie położna mi pomogła i to była ogromna ulga. Potem mały tak się do nich przyzwyczaił że nie chciał golego cyca! To wyparzanie po każdym użyciu było totalnie wkurzajace. A nieraz zapomniałam ich wziąć ze sobą na jakieś wyjście lub wyjazd to trzeba było wracać po nie... Ech. W końcu udało się ich pozbyć jak mały miał ok 4 miesięcy.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Do góry