reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Maltan ma w składzie cukier, przy ranach i bakteriach idealna pozywka dla grzybicy Bezpieczniej czysta lanolina
Co do nakładek dla mnie okazały się utrapieniem Mała tak się do nich przyzwyczaila że za nic nie chciała gołej piersi Zamiast w nocy nakarmic i iść spać to latalam do kuchni wyparzalam studzilam potem młodej cyc się wyslizgnal nakładka odpadła zaś wyparzanie, na dworze zamiast sobie dyskretnie przystawic to cały cyc na wierzch, naciąganie gumy a idź z tym dziadostwem Po trzech mc udało się wyrzucić brr

reklama
Aa no i stymulacja laktacji przy karmieniu z nakładkami jest mniejsza, co może powodować niedobory mleka Ja tam nie będę ryzykować chyba że będą wskazania doradcy do ich stosowania

Dziewczyny a ta maltan masc to sie zmywa gdy sie zaczyna karmic ? Bo juz nie kojarze
Duzo rzeczy pozapominalam musze przypomniec wiem tyle ze linomag zielony to najlepsza masc przeciw odparzeniom i w szpitalu mialam jelenbialy w plynie dla siebie do podmywania , mialam tez tantum rosa ale ani razu nie uzylam

Dziewczyny a ta maltan masc to sie zmywa gdy sie zaczyna karmic ? Bo juz nie kojarze
Duzo rzeczy pozapominalam musze przypomniec wiem tyle ze linomag zielony to najlepsza masc przeciw odparzeniom i w szpitalu mialam jelenbialy w plynie dla siebie do podmywania , mialam tez tantum rosa ale ani razu nie uzylam
Z tego co pamiętam, to się nie zmywa, bo ona nie szkodzi dziecku. Ja smarowałam po karmieniu, więc do następnego karmienia w zasadzie już się zdążyła w całości wchłonąć.

Ja z tych przewrazliwionych wiec zmywalam :-)

Szefowe od chust, czy taki wybór to dobry wybór?

Chusta do noszenia Little frog turkus 4,2 tkana nowa
Link do: Chusta do noszenia Little frog turkus 4,2 tkana nowa

a8doqqmz725nh9h0.png

No ja raczej z tych większych 176/80 w sezonie startowym :) czyli jak dluga musze szukac? Bo widziałam tylko krótsze (3,7 m)

a8doqqmz725nh9h0.png

To i ja się podpisze pod tym pytaniem :) W tym temacie jestem noga, nigdy nie miałam styczności z tym wynalazkiem. A wolę już pomyśleć teraz, bo jak się dzidziuś urodzi mój synuś będzie miał niespełna 2 dwa i na spacer ciężko będzie wyjść bez tego cudu , a i zapomniałam o psie :) Może któraś z Was coś doradzi? Przepraszam Krasnal, że tak się wcięłam w Twoje pytanie ;)

reklama
Lookata, to ja miałam identyko z tymi nakładkami silikonowymi. Miałam tak poranione brodawki że płakałam gdy karmiłam. Nie umiałam nałożyć tych nakładek, ale po którymś razie położna mi pomogła i to była ogromna ulga. Potem mały tak się do nich przyzwyczaił że nie chciał golego cyca! To wyparzanie po każdym użyciu było totalnie wkurzajace. A nieraz zapomniałam ich wziąć ze sobą na jakieś wyjście lub wyjazd to trzeba było wracać po nie... Ech. W końcu udało się ich pozbyć jak mały miał ok 4 miesięcy.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Do góry