reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

To i ja chętnie podpytam doświadczone mamy co myślicie o nosidełko marsupi breeze ? Będę takowe miała od siostry, jako jedne z niewielu polecane jako zamiennik chusty na te początki, ale mówiąc początki myślę raczej, że tak od 3mc ? Będę pewnie próbować z chusta, mam chętna do pomocy znajomą :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Marsupi jest jednym z najmniejszych nosideł na rynku więc jakbym miała polecać nosidło to Marsupi jak najbardziej. Na krótkie dystansy i nie często czemu nie.
Ale długie spacery i noszenie to jednak chusta

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Marsupi jest jednym z najmniejszych nosideł na rynku więc jakbym miała polecać nosidło to Marsupi jak najbardziej. Na krótkie dystansy i nie często czemu nie.
Ale długie spacery i noszenie to jednak chusta

cb7wugpju04jz4q8.png
Super ! Dziękuję za cenne informacje :D na pewno będą próby z chusta, ale stres jest, że to takie "skomplikowane", ale pewnie kwestia wprawy...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

można nosić od rodzenia ale w chuście bo dzidziuś nie trzyma jeszcze sam główki. Większość początkujacych chustorodziców czeka do momentu aż malucha sam będzie trzymał główkę czyli gdzieś ok 6-8 tyg.
Dla początkującej polecam chustę bawełnianą, o splocie diamentowym lub skośno-krzyżowym, w miarę cienką i miękką. Chwali się kupowanie używanych bo są już wtedy wymiętolone (jak efekt noszonych dżinsów, najpierw sztywne a w miarę noszenia miękną) . Możesz kupić długą lub kółkową.
Są wypożyczalnie i można spróbować z aniewielką opłatą. W dużych miastach są regularnie organizowane warsztaty i spotkania. Zapraszam na grupę chustową na fejsbuk.

Mozna od urodzenia ale ja też będę mieć CC i obawiam się, że z tego powodu nie będę mogła.... Czy orientujesz się jednak w jakichś wiązaniach, ktore nie są ryzykowne dla mięśni brzucha?

Mozna od urodzenia ale ja też będę mieć CC i obawiam się, że z tego powodu nie będę mogła.... Czy orientujesz się jednak w jakichś wiązaniach, ktore nie są ryzykowne dla mięśni brzucha?
ja córkę zmaotałam po 3 tygodniach od cc. Na początek polecam kangura, on się wyzej wiąże niż kieszonkę i tak nie obciąża.
Pamietaj jdnak że to będzie indywidualna sprawa, jedne po tygodni śmigają, inne mocno boli miesiąc. Wiele osób zaczyna po 6 tyg połogu.

Slodziachne

W pepco pokupowalam pajace troche bodziakow itp bo tam cenowo nisko APajace po 14 bodziaki po 6 czy jakos tak ale po praniu nie wie co z tego bedzie.

reklama
Do góry