reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Bujadełko super!
Nosidełko sztywne, będzie prostować plecki :( pooglądaj miękkie nosidła najlepiej mei tai jeśli nie planujesz chustować. A ja i tak zachęcam spróbować chusty chociażby kółkowej bo łatwa w obsłudze :)
Chusta zimą chyba nie dla mnie... Poczytam oczywiście. Dziękuję :)

Jasne :) a jakbyś miała pytania to pisz śmiało, mogę ci polecić wiarygodne firmy z nosidłami miękkimi a najlepiej by było uszyć na wymiar malucha. Planujesz nosić od urodzenia?
Nawet nie wiem od jakiego momentu można nosić. Przez pierwsze dni, może tygodnie nie dam rady, chyba cc będzie :( Nosidełko będzie dla męża, ja raczej coś delikatniejszego, może właśnie chusta. Co polecisz dla początkującej? :)

Nawet nie wiem od jakiego momentu można nosić. Przez pierwsze dni, może tygodnie nie dam rady, chyba cc będzie :( Nosidełko będzie dla męża, ja raczej coś delikatniejszego, może właśnie chusta. Co polecisz dla początkującej? :)
można nosić od rodzenia ale w chuście bo dzidziuś nie trzyma jeszcze sam główki. Większość początkujacych chustorodziców czeka do momentu aż malucha sam będzie trzymał główkę czyli gdzieś ok 6-8 tyg.
Dla początkującej polecam chustę bawełnianą, o splocie diamentowym lub skośno-krzyżowym, w miarę cienką i miękką. Chwali się kupowanie używanych bo są już wtedy wymiętolone (jak efekt noszonych dżinsów, najpierw sztywne a w miarę noszenia miękną) . Możesz kupić długą lub kółkową.
Są wypożyczalnie i można spróbować z aniewielką opłatą. W dużych miastach są regularnie organizowane warsztaty i spotkania. Zapraszam na grupę chustową na fejsbuk.

To i ja chętnie podpytam doświadczone mamy co myślicie o nosidełko marsupi breeze ? Będę takowe miała od siostry, jako jedne z niewielu polecane jako zamiennik chusty na te początki, ale mówiąc początki myślę raczej, że tak od 3mc ? Będę pewnie próbować z chusta, mam chętna do pomocy znajomą :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry