reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

My mamy monitor iszczerze chyba nie zasnelabym bez niego przy niemowlaku, zwlaszcza docenialam go jak malutka chorowala, dawalo mi to dodatkowy komfort psychiczny.

reklama
Tak mnie natchnelo wieczorową pora.... :)
Czy któraś z was ma/planuje kupić monitor oddechu czy coś takiego.... bo czasami się nad tym zastanawiam bo nie wiem czy zasne ze stresu jak już będzie ten Maluch obok.... :/
Jak moj maly urodzi sie jako wczesniak to tako monitor kupimy, a jak w terminie, to raczej nie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy któraś z was ma/planuje kupić monitor oddechu czy coś takiego.... bo czasami się nad tym zastanawiam bo nie wiem czy zasne ze stresu jak już będzie ten Maluch obok.... :/
ja dostalam jakis wypasiony od sasiadki po jej synku. drogie to (ponad 400zl) i ona mowi ze tylko moze ze 2-3 miesiace uzywala. gdybym nie dostala raczej bym nie kupila bo podobno to dosyc skomplikowane jest i jak sie nie wylaczy albo wlaczy jak trzeba to dziecko obudzi w nocy. Jesli by dziecko nie mialo jakis szczegolnych wskazac to bym nie kupowala chyba.

A tak z innej beczki: dzielo mojej mamy
1477666498-1d1mld.jpeg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Grama Ale masz dobrze z ta mama.... wszystko piekne, oryginalne i niepowtarzalne.
Teraz ty się musisz uczyc szyc zebys w przyszłości szyla takie cuda dla Zosi dzieci :)

Chyba najlepiej butelkę od wody z dziobkiem i sobie polewać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak właśnie robiłam po pierwszym porodzie i tak będę robić teraz.

Ja już wiele razy pisałam, że jak najbardziej polecam. Tak apropos, to dziś pierwsza noc bez monitora dla mojego starszego. Dziś ma 3 urodziny i akurat dziś akurat po raz pierwszy śpi w nowym, dużym łóżku, gdzie już monitora nie zamontowaliśmy. Używaliśmy go tak długo, bo jakoś się człowiek czuł bezpieczniej. Poza tym jak dziecko uskuteczniało w nocy wędrówki po mieszkaniu, to o tym wiedzieliśmy, bo jak wyszedł z łóżka włączał się alarm. Teraz monitor będzie dla młodszego.

Słyszałam, ze one nie działają prawidłowo jeśli masz klin pod materacem. Musza byc całkowicie na płaskim.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Absolutnie nieprawda. Klin na materacyku nie ma żadnego wpływu na działanie monitora. Cały szkopuł tkwi we właściwym ustawieniu czułości monitora (jak ustawisz za dużą czułość, to monitor jest w stanie odbierać podmuch wiatru jako oddech dziecka, a jak za małą to faktycznie włączy się kiedy dziecko będzie spało na klinie, albo kiedy starsze zmieni pozycję w łóżeczku.

ja dostalam jakis wypasiony od sasiadki po jej synku. drogie to (ponad 400zl) i ona mowi ze tylko moze ze 2-3 miesiace uzywala. gdybym nie dostala raczej bym nie kupila bo podobno to dosyc skomplikowane jest i jak sie nie wylaczy albo wlaczy jak trzeba to dziecko obudzi w nocy. Jesli by dziecko nie mialo jakis szczegolnych wskazac to bym nie kupowala chyba.

A tak z innej beczki: dzielo mojej mamy
1477666498-1d1mld.jpeg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja w tym nie widzę nic skomplikowanego. Nie wiem jak dałabym radę przesypiać noce bez tego urządzenia.

Ja kupiłam juz chyba w 4 miesiącu:) a kiedyś się śmiałam z nadwrazliwych mamusiek...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

A pod ten monitor mamy takie dwie płaskie deseczki, które się kładzie i dopiero na to te płyty. Mamy angelcare ale bez niani wiec jeszcze niania do kupienia!!!! A już myslalam,że mamy wszystko

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Grun na warsztatach mi mówiono ze może byc tylko pod materacem, do łózeczka nie moze zblizać się zadne zwierze i musi ono stać minimum 2 m od łózka rodziców. i najlepiej jak sie koło tego za bardzo nie chodzi. Jednym słowem ja to zrozumiałam ze najlepiej działa jak maluch jest w swoim pokoju na spanie. To te płytkowe co sie wkłada pod materac.

Do góry