reklama
elifit
Moderatorka
My planujemy cosleeping więc również nie kupujemy
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Jak moj maly urodzi sie jako wczesniak to tako monitor kupimy, a jak w terminie, to raczej nie.Tak mnie natchnelo wieczorową pora....
Czy któraś z was ma/planuje kupić monitor oddechu czy coś takiego.... bo czasami się nad tym zastanawiam bo nie wiem czy zasne ze stresu jak już będzie ten Maluch obok.... :/
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
ja dostalam jakis wypasiony od sasiadki po jej synku. drogie to (ponad 400zl) i ona mowi ze tylko moze ze 2-3 miesiace uzywala. gdybym nie dostala raczej bym nie kupila bo podobno to dosyc skomplikowane jest i jak sie nie wylaczy albo wlaczy jak trzeba to dziecko obudzi w nocy. Jesli by dziecko nie mialo jakis szczegolnych wskazac to bym nie kupowala chyba.Tak mnie natchnelo wieczorową pora....
Czy któraś z was ma/planuje kupić monitor oddechu czy coś takiego.... bo czasami się nad tym zastanawiam bo nie wiem czy zasne ze stresu jak już będzie ten Maluch obok.... :/
A tak z innej beczki: dzielo mojej mamy
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Antiope
Fanka BB :)
Tak właśnie robiłam po pierwszym porodzie i tak będę robić teraz.Chyba najlepiej butelkę od wody z dziobkiem i sobie polewać
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już wiele razy pisałam, że jak najbardziej polecam. Tak apropos, to dziś pierwsza noc bez monitora dla mojego starszego. Dziś ma 3 urodziny i akurat dziś akurat po raz pierwszy śpi w nowym, dużym łóżku, gdzie już monitora nie zamontowaliśmy. Używaliśmy go tak długo, bo jakoś się człowiek czuł bezpieczniej. Poza tym jak dziecko uskuteczniało w nocy wędrówki po mieszkaniu, to o tym wiedzieliśmy, bo jak wyszedł z łóżka włączał się alarm. Teraz monitor będzie dla młodszego.Tak mnie natchnelo wieczorową pora....
Absolutnie nieprawda. Klin na materacyku nie ma żadnego wpływu na działanie monitora. Cały szkopuł tkwi we właściwym ustawieniu czułości monitora (jak ustawisz za dużą czułość, to monitor jest w stanie odbierać podmuch wiatru jako oddech dziecka, a jak za małą to faktycznie włączy się kiedy dziecko będzie spało na klinie, albo kiedy starsze zmieni pozycję w łóżeczku.Słyszałam, ze one nie działają prawidłowo jeśli masz klin pod materacem. Musza byc całkowicie na płaskim.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w tym nie widzę nic skomplikowanego. Nie wiem jak dałabym radę przesypiać noce bez tego urządzenia.ja dostalam jakis wypasiony od sasiadki po jej synku. drogie to (ponad 400zl) i ona mowi ze tylko moze ze 2-3 miesiace uzywala. gdybym nie dostala raczej bym nie kupila bo podobno to dosyc skomplikowane jest i jak sie nie wylaczy albo wlaczy jak trzeba to dziecko obudzi w nocy. Jesli by dziecko nie mialo jakis szczegolnych wskazac to bym nie kupowala chyba.
A tak z innej beczki: dzielo mojej mamy
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Czarownica3006
Ja kupiłam juz chyba w 4 miesiącu a kiedyś się śmiałam z nadwrazliwych mamusiek...Tak mnie natchnelo wieczorową pora....
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Czarownica3006
A pod ten monitor mamy takie dwie płaskie deseczki, które się kładzie i dopiero na to te płyty. Mamy angelcare ale bez niani wiec jeszcze niania do kupienia!!!! A już myslalam,że mamy wszystko
reklama
Grun na warsztatach mi mówiono ze może byc tylko pod materacem, do łózeczka nie moze zblizać się zadne zwierze i musi ono stać minimum 2 m od łózka rodziców. i najlepiej jak sie koło tego za bardzo nie chodzi. Jednym słowem ja to zrozumiałam ze najlepiej działa jak maluch jest w swoim pokoju na spanie. To te płytkowe co sie wkłada pod materac.