reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Juhu, 4koła syna złożone czekają na pierwszy spacer ;)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    440,4 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Nie krytykuję. To raz. A dwa gdzie napisałam, że mama karmiąca krócej niż ja np albo nie karmiąca w ogóle jest gorsza??? Dlaczego w rozmowach o wyższości mleka matki nad modyfikowanym zawsze padają takie oskarżenia?
Nie krytykuję zakupu butelki. Nie muszę rozumieć chęci posiadania takowej ale nic nikomu nie zakazuję. Pytanie było o butelkę. Ja się nie znam, wiem ze są jakieś antykolkowe itp. Ale ich mechanizm nie polega na podobieństwie do piersi czy brodawki przecież. Nawet Medela Calma z której samo nie leci i dzieć się musi napracować bo ma zawory w smoczku nie jest polecana przez doradców laktacyjnych przy karmieniu piersią. Nie o to mi chodziło przecież. Ale zachwalanie danej marki bo "wyglądem przypomina pierś" jest wprowadzaniem w błąd. Bo w takim porównaniu nie chodzi o kwestie podobania się czy nie a o rzekome podobieństwo w kwestii niezaburzania laktacji. A to nieprawda. I to, że jedno dziecko mimo ssania butli np przez tydzień potem bez problemu wróciło do piersi nie znaczy, że każde takie będzie. A potem płacz.
Olga może ma luźne podejście i nie zależy jej na kp więc jak się nie uda nie będzie płakała. Ale to forum czyta więcej przyszłych mam i po co mają myśleć, że istnieją bezpieczne butelki?

Spędzanie 2x więcej czasu na karmieniu bo najpierw trzeba odciągnąć a potem zrobić to co i tak każda mama robi nie byłoby problemem? [emoji4] chyba, że mówisz o rezygnacji na rzecz sztucznej mieszanki. Ale dla tych mam podanie dzieciom najlepszego mleka - czyli własnego było priorytetem. I dlatego długie miesiące spędziły siedząc z laktatorem w ręku. A wszystko dlatego, że niepotrzebnie włączyły butelkę zamiast jechać na samej piersi.

To nie jest rozmowa o tym czy karmić i jak długo. Tylko o włączaniu sztucznych wynalazków w coś tak naturalnego jak karmienie piersią. I warto znać możliwe skutki uboczne.

Ale zes sie przyczepila do tego jednego tekstu o tym ksztalcie "przypominajacym piers". Masakra. Daj juz spokój.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Babyono :) tam są muślinki tetry, małe flanelki i bambuska jedna.
Majtki canpol siateczkowe.

Bambusek fajniutki taki mięciutki. W jakiej temp pierzecie? 60 st puszczę wszystko i wyprasuję powinno styknac coo?

cb7wugpju04jz4q8.png
Nie wszystko w 60 st mozna prac, niektore rzeczy moga puscic kolorek lub sie rozciagnac. Popatrz na metki ;)

Oo, tak to ja też bym chciała :) no i przezornie zaprosiła niedużo ludzi żeby było mało do robienia i do sprzątania :D
takie zamowilam ciasteczka wlasnie:) caly slodki stol zrobie bo lubie takie rzeczy i beda muffiny i cupkaki i makaroniki i tarty!:) a co nie ja robie to poszaleje!:) tylko z fotografka mam lipe bo chcialam kobiete a jakos kiepsko z babkami fotografkami u mnie w miescie. facetow znam kilku osobiscie a kobity zadnej:(
1476556147958.jpg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Załączniki

• 1476556147958.jpg
    1476556147958.jpg
    101,8 KB · Wyświetleń: 387
Tato zrobil Dzis nam niespodzianke [emoji41]
Skonczyl plytki klasc u babci Jakies a ta byla tak zadowolona ze rzucila mu z prezencie wiecej o 50 euro.
Takze tatus stwierdzil ze wyda to na swe dziecie nie narodzone [emoji23][emoji23][emoji23]
Pierdzieli caly czas ze on wierzy ze tam corcia siedzi ale zakupy pod synka zrobil [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

1476543454-1d1mld.jpeg
1476543461-1d1mld.jpeg
1476543466-1d1mld.jpeg
1476543470-1d1mld.jpeg

Zebyscie widzialy jaki dumny wszedl do mieszkania dzisiaj po pracy z tymi zakupami [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Cudny konplecik w misie [emoji4]

Cudny konplecik w misie [emoji4]

Misie rulez!

eh a ja znow mam problem z kolyska. zaczynam sie dolowac. czy w tym kraju nie mozna juz nic zalatwic? najpierw mnie kobieta na olx probowala oszukac i przez 2 tygodnie wysylala kolyske (za ktora zaplacilam z gory) a potem przez kolejne 2 tygodnie nie umiala zrobic przelewu bankowego zeby zwrocic mi kase za niewyslana kolyske... i potem stwierdzilam ze kupie nowa kolyske zeby juz sie z nikim nie uzerac... no i wlasnie minelo 2 tygodnie a kolyski nie ma:((( kupilam na allegro w sklepie internetowym ktory ma ponad 1000 opini i z tego 99,5% klientow bylo zadowolonych... czemu mnie to spotyka?
ps. oczywiscie przepraszali mnie juz 3 razy i nawet mam dostac poduszke do karmienia gratis... ale do diabla ja chce tylko kupic kolyske:(((

Misie rulez!

eh a ja znow mam problem z kolyska. zaczynam sie dolowac. czy w tym kraju nie mozna juz nic zalatwic? najpierw mnie kobieta na olx probowala oszukac i przez 2 tygodnie wysylala kolyske (za ktora zaplacilam z gory) a potem przez kolejne 2 tygodnie nie umiala zrobic przelewu bankowego zeby zwrocic mi kase za niewyslana kolyske... i potem stwierdzilam ze kupie nowa kolyske zeby juz sie z nikim nie uzerac... no i wlasnie minelo 2 tygodnie a kolyski nie ma:((( kupilam na allegro w sklepie internetowym ktory ma ponad 1000 opini i z tego 99,5% klientow bylo zadowolonych... czemu mnie to spotyka?
ps. oczywiscie przepraszali mnie juz 3 razy i nawet mam dostac poduszke do karmienia gratis... ale do diabla ja chce tylko kupic kolyske:(((

Na olx większość to nieuczciwi sprzedawcy. Nie przejmuj sie, na pewno przyjdzie Ci wymarzona kołyska ;)

reklama
takie zamowilam ciasteczka wlasnie:) caly slodki stol zrobie bo lubie takie rzeczy i beda muffiny i cupkaki i makaroniki i tarty!:) a co nie ja robie to poszaleje!:) tylko z fotografka mam lipe bo chcialam kobiete a jakos kiepsko z babkami fotografkami u mnie w miescie. facetow znam kilku osobiscie a kobity zadnej:(Zobacz załącznik 778506

Ale czadowe! Zalamalas mnie, pięknie to wygląda... Ja może zrobię pompony to chociaż trochę będzie dzieciowo ;-)

Do góry