reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Juhu, 4koła syna złożone czekają na pierwszy spacer ;)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    440,4 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Nie krytykuję. To raz. A dwa gdzie napisałam, że mama karmiąca krócej niż ja np albo nie karmiąca w ogóle jest gorsza??? Dlaczego w rozmowach o wyższości mleka matki nad modyfikowanym zawsze padają takie oskarżenia?
Nie krytykuję zakupu butelki. Nie muszę rozumieć chęci posiadania takowej ale nic nikomu nie zakazuję. Pytanie było o butelkę. Ja się nie znam, wiem ze są jakieś antykolkowe itp. Ale ich mechanizm nie polega na podobieństwie do piersi czy brodawki przecież. Nawet Medela Calma z której samo nie leci i dzieć się musi napracować bo ma zawory w smoczku nie jest polecana przez doradców laktacyjnych przy karmieniu piersią. Nie o to mi chodziło przecież. Ale zachwalanie danej marki bo "wyglądem przypomina pierś" jest wprowadzaniem w błąd. Bo w takim porównaniu nie chodzi o kwestie podobania się czy nie a o rzekome podobieństwo w kwestii niezaburzania laktacji. A to nieprawda. I to, że jedno dziecko mimo ssania butli np przez tydzień potem bez problemu wróciło do piersi nie znaczy, że każde takie będzie. A potem płacz.
Olga może ma luźne podejście i nie zależy jej na kp więc jak się nie uda nie będzie płakała. Ale to forum czyta więcej przyszłych mam i po co mają myśleć, że istnieją bezpieczne butelki?

Spędzanie 2x więcej czasu na karmieniu bo najpierw trzeba odciągnąć a potem zrobić to co i tak każda mama robi nie byłoby problemem? [emoji4] chyba, że mówisz o rezygnacji na rzecz sztucznej mieszanki. Ale dla tych mam podanie dzieciom najlepszego mleka - czyli własnego było priorytetem. I dlatego długie miesiące spędziły siedząc z laktatorem w ręku. A wszystko dlatego, że niepotrzebnie włączyły butelkę zamiast jechać na samej piersi.

To nie jest rozmowa o tym czy karmić i jak długo. Tylko o włączaniu sztucznych wynalazków w coś tak naturalnego jak karmienie piersią. I warto znać możliwe skutki uboczne.

Ale zes sie przyczepila do tego jednego tekstu o tym ksztalcie "przypominajacym piers". Masakra. Daj juz spokój.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Babyono :) tam są muślinki tetry, małe flanelki i bambuska jedna.
Majtki canpol siateczkowe.

Bambusek fajniutki taki mięciutki. W jakiej temp pierzecie? 60 st puszczę wszystko i wyprasuję powinno styknac coo?

cb7wugpju04jz4q8.png
Nie wszystko w 60 st mozna prac, niektore rzeczy moga puscic kolorek lub sie rozciagnac. Popatrz na metki ;)

Oo, tak to ja też bym chciała :) no i przezornie zaprosiła niedużo ludzi żeby było mało do robienia i do sprzątania :D
takie zamowilam ciasteczka wlasnie:) caly slodki stol zrobie bo lubie takie rzeczy i beda muffiny i cupkaki i makaroniki i tarty!:) a co nie ja robie to poszaleje!:) tylko z fotografka mam lipe bo chcialam kobiete a jakos kiepsko z babkami fotografkami u mnie w miescie. facetow znam kilku osobiscie a kobity zadnej:(
1476556147958.jpg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Załączniki

• 1476556147958.jpg
    1476556147958.jpg
    101,8 KB · Wyświetleń: 392
Tato zrobil Dzis nam niespodzianke [emoji41]
Skonczyl plytki klasc u babci Jakies a ta byla tak zadowolona ze rzucila mu z prezencie wiecej o 50 euro.
Takze tatus stwierdzil ze wyda to na swe dziecie nie narodzone [emoji23][emoji23][emoji23]
Pierdzieli caly czas ze on wierzy ze tam corcia siedzi ale zakupy pod synka zrobil [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

1476543454-1d1mld.jpeg
1476543461-1d1mld.jpeg
1476543466-1d1mld.jpeg
1476543470-1d1mld.jpeg

Zebyscie widzialy jaki dumny wszedl do mieszkania dzisiaj po pracy z tymi zakupami [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Cudny konplecik w misie [emoji4]

Cudny konplecik w misie [emoji4]

Misie rulez!

eh a ja znow mam problem z kolyska. zaczynam sie dolowac. czy w tym kraju nie mozna juz nic zalatwic? najpierw mnie kobieta na olx probowala oszukac i przez 2 tygodnie wysylala kolyske (za ktora zaplacilam z gory) a potem przez kolejne 2 tygodnie nie umiala zrobic przelewu bankowego zeby zwrocic mi kase za niewyslana kolyske... i potem stwierdzilam ze kupie nowa kolyske zeby juz sie z nikim nie uzerac... no i wlasnie minelo 2 tygodnie a kolyski nie ma:((( kupilam na allegro w sklepie internetowym ktory ma ponad 1000 opini i z tego 99,5% klientow bylo zadowolonych... czemu mnie to spotyka?
ps. oczywiscie przepraszali mnie juz 3 razy i nawet mam dostac poduszke do karmienia gratis... ale do diabla ja chce tylko kupic kolyske:(((

Misie rulez!

eh a ja znow mam problem z kolyska. zaczynam sie dolowac. czy w tym kraju nie mozna juz nic zalatwic? najpierw mnie kobieta na olx probowala oszukac i przez 2 tygodnie wysylala kolyske (za ktora zaplacilam z gory) a potem przez kolejne 2 tygodnie nie umiala zrobic przelewu bankowego zeby zwrocic mi kase za niewyslana kolyske... i potem stwierdzilam ze kupie nowa kolyske zeby juz sie z nikim nie uzerac... no i wlasnie minelo 2 tygodnie a kolyski nie ma:((( kupilam na allegro w sklepie internetowym ktory ma ponad 1000 opini i z tego 99,5% klientow bylo zadowolonych... czemu mnie to spotyka?
ps. oczywiscie przepraszali mnie juz 3 razy i nawet mam dostac poduszke do karmienia gratis... ale do diabla ja chce tylko kupic kolyske:(((

Na olx większość to nieuczciwi sprzedawcy. Nie przejmuj sie, na pewno przyjdzie Ci wymarzona kołyska ;)

reklama
takie zamowilam ciasteczka wlasnie:) caly slodki stol zrobie bo lubie takie rzeczy i beda muffiny i cupkaki i makaroniki i tarty!:) a co nie ja robie to poszaleje!:) tylko z fotografka mam lipe bo chcialam kobiete a jakos kiepsko z babkami fotografkami u mnie w miescie. facetow znam kilku osobiscie a kobity zadnej:(Zobacz załącznik 778506

Ale czadowe! Zalamalas mnie, pięknie to wygląda... Ja może zrobię pompony to chociaż trochę będzie dzieciowo ;-)

Do góry