reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Tyle ile da się to się odciąga. W sensie żeby dziurkę z cewką umyć. Ale to baardzo delikatnie trzeba robić.
My długo mieliśmy problem ze stulejką. Dopiero kiedy syn zaczął się bawić to sobie naprawił. Ale ile pilnowania jest z tym uff

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Na pewno nie odciąga się na siłę. Można bardzo delikatnie aż poczuje się pierwszy opór. Maluszek po urodzeniu ma fizjologiczną stulejkę i gdyby to robić na siłę faktycznie można by coś uszkodzić. Jeśli się to robi bardzo delikatnie i z wyczuciem, to on z czasem zacznie coraz bardziej schodzić. Ja się wymądrzam, ale ja tego nigdy nie robiłam, bo to mój D kąpie małego. Powiedziałam mu, że on się ma tym zajmować, bo on ma podobny sprzęt, więc zapewne ma większe wyczucie jak to prawidłowo robić :-p Mojemu młodemu jeszcze nie schodzi całkowicie napletek.
O to to.
U mnie też mąż się tą sprawą zajmuje.

cb7wugpju04jz4q8.png

troche sie odciaga (z wyczuciem) tak mi kolezanki mowia co maja synow (a w sumie same chlopaki u nich). z kolei moj maz ostatnio powiedzial ze dziwnie mu bedzie kapac dziewczynke. czuje ze troszke ma opor. licze ze natura zrobi swoje.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Mój mąż nie wiedział jak wycierać córkę. Dopiero na logikę jak mu powiedziałam to zczaił ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziewczyny a czy chłopcu podczas pielęgnacji odciaga się napletek ? Bo ja czytałam ze nie a dzisiaj Polozna na tych warsztatach mowila że tak i zglupialam

U mnie położna mowila, ze w żadnym razie tego nie robic

Co do pępka to mowila, ze octaniseptem przy każdej zmianie pieluchy, chociaz znajomi doradzali mi jednak ten spirytus, ze szybciej po nim odpada i sie nie paprze potem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie położna mowila, ze w żadnym razie tego nie robic

Co do pępka to mowila, ze octaniseptem przy każdej zmianie pieluchy, chociaz znajomi doradzali mi jednak ten spirytus, ze szybciej po nim odpada i sie nie paprze potem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chcialam kupic te opatrunki ze spirytusem i stad moje pytanie bo nie wiem ile sztuk zamowic ...

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Ja jakoś miałam zakodowane że zima dziecko jedna warstwa więcej niż my a latem tyle co my lub wręcz jedna mniej Mowicie że dwie warstwy na plecach to za dużo?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Do góry