reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Mamusie ratujcie. Jaki przewijak- nakładany na łóżeczko, razem z komoda czy całkiem oddzielny. Pokoju dla młodego na razie nie planujemy, bo chcemy przeprowadzić się, łóżeczko będzie w naszym pokoju, a komoda i inne gadżety w innym. Z czasem łóżeczko pewnie też tam bedzie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas sprawdził się ten nakładany na łóżeczko. Wcale nie trzeba go co chwilę zdejmować.

A długo korzystałas z przewijaka na łóżeczko? Bo na jakimś forum czytałam że mogą na krótko wystarczyć, nawet na 2-3 miesiące tylko i to mnie odstraszyło. To prawda, czy głupoty gadają?

Kompletna bzdura. My zrezygnowaliśmy z niego tylko dlatego, że synek walił w niego tak nogami, że poszedł na zgrzewie i wyszła gąbka i przestał być higieniczny, więc poszedł do śmieci, a kolejnego już się nie opłacało kupować. No ale posłużył nam chyba do roku. Oczywiście dziecko jak już się obraca, to trzeba bardzo pilnować i nie można odejść od takiego przewijaka na krok, jak dziecko na nim leży, ale dokładnie tak samo jest w przypadku przewijaków na komodę, czy całkiem osobno.
Dodatkowo już nie pamiętam jaka Ty wysoka jesteś, ale ja mam 170 cm i dla mnie, jak i dla mojego D (185 cm) przewijak na łóżeczko jest na idealnej wysokości. Komody i oddzielne przewijaki są chyba na ogół niższe, więc w naszym przypadku oznaczałoby to zginanie się przy każdej zmianie pieluchy, a na początku robi się to bardzo często, więc to niezbyt komfortowe dla kręgosłupa.

reklama
Mamusie ratujcie. Jaki przewijak- nakładany na łóżeczko, razem z komoda czy całkiem oddzielny. Pokoju dla młodego na razie nie planujemy, bo chcemy przeprowadzić się, łóżeczko będzie w naszym pokoju, a komoda i inne gadżety w innym. Z czasem łóżeczko pewnie też tam bedzie.

Ja mam na łóżeczko ale ponieważ łóżeczko w sypialni było to nie był używany. Przewijałam na łóżku.
Jak masz miejsce ns komodę to bierz na komodę

cb7wugpju04jz4q8.png

Nie bo mnie wywalalo co chwile :(
Za to dzisiaj kupilismy farbe itd do przemalowania pokoju no i komoda juz zamowiona i zaplacona bedzie za 1-2tygodnie do odebrania

Musze jeszcze ladne szablony poszukac nie naklejki zeby biala farba namalowac moze ktoras z was znalazla jakies fajne szablony ;) ?

thgfflw1k3inkyc3.png
Szablonów nie widziałam sle na Aliexpress jest multum naklejek ściennych
1475245931887.jpeg
przykładowo takie mam na drzwiach u dzieci

cb7wugpju04jz4q8.png

Załączniki

• 1475245931887.jpeg
    1475245931887.jpeg
    431,9 KB · Wyświetleń: 217
Oj z ta wielkością to różnie bywa, bo jak szukałam nakładanego przewijaka na komodę to były dostępne co najmniej dwa rozmiary, a wydaje mi sie, ze nawet wiecej zarówno na szerokość jak i na długość.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hmm łóżeczko ma 60 lub 70 szerokości materac więc tyle zwykle mają przewijaki długości.

I zgadzam się że dla mobilnego dziecka już się nie przydaje.
cb7wugpju04jz4q8.png

Hmm łóżeczko ma 60 lub 70 szerokości materac więc tyle zwykle mają przewijaki długości.

I zgadzam się że dla mobilnego dziecka już się nie przydaje.
cb7wugpju04jz4q8.png

Ale ja szukałam na komodę nie na łóżeczko [emoji846] nie usztywniany tylko miękki, wiec nie były robione pod łóżeczko [emoji846]

Ja tym razem na łóżeczko kupuje Wcześniej miałam wolno stojący super był, wszystko pod ręką i bardzo wygodnie Teraz nie mam na niego miejsca. Minusem jego też było to że nie szło że bardzo go nigdzie swobodnie przestawić tylko trzeba było dreptac z każdą pielucha w jedno miejsce, potem po prostu przewijalam na podkładach na łóżku. Teraz biorę sztywny przewijak to mogę go nawet na pralkę dać jak będzie taka potrzeba albo sobie na głowę ;)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

a ja wreszcie odzyskalam pieniadze co wplacilam Pani na olx na kolyske/dostawke chicco next 2 me. stracilam 20 zl, miesiac czasu a nerwow ile?:( mam nowa strategie na ta kolyske. znalazlam nowa za 639 zl a uzywane za 400 zl ida na pniu... czyli jak kupie nowa to w wakacje odsprzedam za 400 i wyniesie mnirle 239 zl! no ze ja na to nie wpadlam! brawo ja!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

a ja wreszcie odzyskalam pieniadze co wplacilam Pani na olx na kolyske/dostawke chicco next 2 me. stracilam 20 zl, miesiac czasu a nerwow ile?:( mam nowa strategie na ta kolyske. znalazlam nowa za 639 zl a uzywane za 400 zl ida na pniu... czyli jak kupie nowa to w wakacje odsprzedam za 400 i wyniesie mnirle 239 zl! no ze ja na to nie wpadlam! brawo ja!:)

A jak odzyskałas? Kciukam by tym razem się udało

cb7wugpju04jz4q8.png

Hahaha to troche jak z oszczędzaniem na mandatach. Jest taki dowcip.

-Kochanie oszczędziłan dzis 500zl i kupiłam sobie za to buty!
-jak to zrobiłaś?
-przejechałam na czerwonym świetle i nie dostałam mandatu [emoji16]

reklama
Do góry