reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Mamusie ratujcie. Jaki przewijak- nakładany na łóżeczko, razem z komoda czy całkiem oddzielny. Pokoju dla młodego na razie nie planujemy, bo chcemy przeprowadzić się, łóżeczko będzie w naszym pokoju, a komoda i inne gadżety w innym. Z czasem łóżeczko pewnie też tam bedzie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas sprawdził się ten nakładany na łóżeczko. Wcale nie trzeba go co chwilę zdejmować.

A długo korzystałas z przewijaka na łóżeczko? Bo na jakimś forum czytałam że mogą na krótko wystarczyć, nawet na 2-3 miesiące tylko i to mnie odstraszyło. To prawda, czy głupoty gadają?

Kompletna bzdura. My zrezygnowaliśmy z niego tylko dlatego, że synek walił w niego tak nogami, że poszedł na zgrzewie i wyszła gąbka i przestał być higieniczny, więc poszedł do śmieci, a kolejnego już się nie opłacało kupować. No ale posłużył nam chyba do roku. Oczywiście dziecko jak już się obraca, to trzeba bardzo pilnować i nie można odejść od takiego przewijaka na krok, jak dziecko na nim leży, ale dokładnie tak samo jest w przypadku przewijaków na komodę, czy całkiem osobno.
Dodatkowo już nie pamiętam jaka Ty wysoka jesteś, ale ja mam 170 cm i dla mnie, jak i dla mojego D (185 cm) przewijak na łóżeczko jest na idealnej wysokości. Komody i oddzielne przewijaki są chyba na ogół niższe, więc w naszym przypadku oznaczałoby to zginanie się przy każdej zmianie pieluchy, a na początku robi się to bardzo często, więc to niezbyt komfortowe dla kręgosłupa.

reklama
Mamusie ratujcie. Jaki przewijak- nakładany na łóżeczko, razem z komoda czy całkiem oddzielny. Pokoju dla młodego na razie nie planujemy, bo chcemy przeprowadzić się, łóżeczko będzie w naszym pokoju, a komoda i inne gadżety w innym. Z czasem łóżeczko pewnie też tam bedzie.

Ja mam na łóżeczko ale ponieważ łóżeczko w sypialni było to nie był używany. Przewijałam na łóżku.
Jak masz miejsce ns komodę to bierz na komodę

cb7wugpju04jz4q8.png

Nie bo mnie wywalalo co chwile :(
Za to dzisiaj kupilismy farbe itd do przemalowania pokoju no i komoda juz zamowiona i zaplacona bedzie za 1-2tygodnie do odebrania

Musze jeszcze ladne szablony poszukac nie naklejki zeby biala farba namalowac moze ktoras z was znalazla jakies fajne szablony ;) ?

thgfflw1k3inkyc3.png
Szablonów nie widziałam sle na Aliexpress jest multum naklejek ściennych
1475245931887.jpeg
przykładowo takie mam na drzwiach u dzieci

cb7wugpju04jz4q8.png

Załączniki

• 1475245931887.jpeg
    1475245931887.jpeg
    431,9 KB · Wyświetleń: 216
Oj z ta wielkością to różnie bywa, bo jak szukałam nakładanego przewijaka na komodę to były dostępne co najmniej dwa rozmiary, a wydaje mi sie, ze nawet wiecej zarówno na szerokość jak i na długość.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hmm łóżeczko ma 60 lub 70 szerokości materac więc tyle zwykle mają przewijaki długości.

I zgadzam się że dla mobilnego dziecka już się nie przydaje.
cb7wugpju04jz4q8.png

Hmm łóżeczko ma 60 lub 70 szerokości materac więc tyle zwykle mają przewijaki długości.

I zgadzam się że dla mobilnego dziecka już się nie przydaje.
cb7wugpju04jz4q8.png

Ale ja szukałam na komodę nie na łóżeczko [emoji846] nie usztywniany tylko miękki, wiec nie były robione pod łóżeczko [emoji846]

Ja tym razem na łóżeczko kupuje Wcześniej miałam wolno stojący super był, wszystko pod ręką i bardzo wygodnie Teraz nie mam na niego miejsca. Minusem jego też było to że nie szło że bardzo go nigdzie swobodnie przestawić tylko trzeba było dreptac z każdą pielucha w jedno miejsce, potem po prostu przewijalam na podkładach na łóżku. Teraz biorę sztywny przewijak to mogę go nawet na pralkę dać jak będzie taka potrzeba albo sobie na głowę ;)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

a ja wreszcie odzyskalam pieniadze co wplacilam Pani na olx na kolyske/dostawke chicco next 2 me. stracilam 20 zl, miesiac czasu a nerwow ile?:( mam nowa strategie na ta kolyske. znalazlam nowa za 639 zl a uzywane za 400 zl ida na pniu... czyli jak kupie nowa to w wakacje odsprzedam za 400 i wyniesie mnirle 239 zl! no ze ja na to nie wpadlam! brawo ja!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

a ja wreszcie odzyskalam pieniadze co wplacilam Pani na olx na kolyske/dostawke chicco next 2 me. stracilam 20 zl, miesiac czasu a nerwow ile?:( mam nowa strategie na ta kolyske. znalazlam nowa za 639 zl a uzywane za 400 zl ida na pniu... czyli jak kupie nowa to w wakacje odsprzedam za 400 i wyniesie mnirle 239 zl! no ze ja na to nie wpadlam! brawo ja!:)

A jak odzyskałas? Kciukam by tym razem się udało

cb7wugpju04jz4q8.png

Hahaha to troche jak z oszczędzaniem na mandatach. Jest taki dowcip.

-Kochanie oszczędziłan dzis 500zl i kupiłam sobie za to buty!
-jak to zrobiłaś?
-przejechałam na czerwonym świetle i nie dostałam mandatu [emoji16]

reklama
Do góry