reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Xmamuska - ja dla Amelki mialam nivea i hipp i oba byly ok tyle ze ü mnie w de z nivea nie da sie kupic a mialam jeden z pl to przeszlam na hipp i teraz tez. Jest jeszcze krem na zime ale one mi sie zbyt tluste i jakby ciezkie wydawaja

reklama
Ja mam normalna pościel i mój synek od razu w niej spał.
A co do kremów na zimę to pewnie będę używała z Iwostinu, dla starszego tez używam.

mialam z nivra ale niezbyt byl strasznie ciężki i trudny do smarowania
Myslalam o ziaji maja teraz nowa serie tylko musze sklad poczytac. Kiedys mi lekarka polecala dermosan tlusty musze zobaczyć :)

A do codziennej pielęgnacji raczej nic bo bede kąpać w oilaum tylko tym niebieskiem nie oilatum baby wczesniej belam bardzo zadowolona skora byla super nawilżona a plyn byl mega wydajny jedna nakretka na wanienke :)

http://magnuspharm.pl/sklep/p-807-Oilatum-Emulsja-Do-Kapieli-500ml

Ostatnia edycja:
Ciekawe czy na zime jest ok on chyba bardziej pielegnacyjny niz ochronny

Znalazlam za to rossmanowy
Babydream: Krem chroniący przed zimnem i wiatrem

Krem będący przykładem na to, że jak się chce, to można wyprodukować przyzwoity kosmetyk za bardzo rozsądną cenę. Nie zawiera parafiny, konserwantów potencjalnie szkodliwych dla dzieci, glikoli oraz innych „cudownych” składników, dziś powszechnie pakowanych do popularnych kosmetyków.Ma za to dodatek oleju słonecznikowego i oleju z awokado, które natłuszczają skórę, co jest dowodem na to, że przy odrobinie dobrej woli da się zastąpić oleje mineralne naturalnymi olejami roślinnymi.Zważywszy na niską cenę – ten krem to zdecydowany faworyt wśród drogeryjnych kremów ochronnych.

Ostatnia edycja:
Ja nie kupiłam jeszcze kremu do buźki. Też myślałam o tym Hippa. Chociaż bardziej przekonuje mnie Weleda nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę.

Mam kołderkę i poduszkę,ale na początku planuję kłaść małego w śpiworku.

reklama
Ja mam 2 spiworki i 2 kocyki. Nie bede kupowac kolderki ani poduszki.

A krem trzeba? Myslalam ze im mniej kosmetykow tym lepiej. Ja chyba Hipp'a ani Baby Dream nie dostane w Uk?

Do góry