reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka dla maluszka

Ja dziś wymyśliłam, że fotelik chyba kupie uzywany,w  końcu on sie chyba prawie nie zużywa? No właśnie, piszcie ceny i firmy, dziewczynki :)
A my jutro planowaliśmy wyprawe po sklpeach dzieciowych, ale jak bedzie taka pogoda jak dziś to dziekuje bardzo, własnie przed chwilą wpadłam w lekki poślizg, koszmar! Lepiej siedziec w domku i siebia i dzidzi nie stresować :/

reklama
Ten,który mi się podoba w sklepie kosztuje ok. 400pln,ale też właśnie stwierdziłam,że kupię używany,który jest czasem połowę tańszy,a za parę miesięcy i tak trzeba kupić inny!

Dziewczynki, w czesci przypadkow prawie polowe ceny takiego fotelika placi sie za firme. Dla mnie osobiscie nie gra to roli, wazne jest aby fotelik mial atest i byl funkcjonalny, ogladalam kilka i tak szczerze mowiac nie ma miedzy nimi kolosalnej roznicy. Bardzo przyzwoity, nowy fotelik mozna kupic w granicach 150 - 180 zl.
Wiec... jesli nie ma roznicy, to po co przeplacac... ;D

Baldachimy nad lozeczkami sa po prostu przesliczne ale moje doswiadczone kolezanki-mamy szczerze odradzaja - zbieracze kurzu. Ja zamiast tego nad lozeczkiem powiesze dla dzidzi karuzele :)

A mnie sie podobaja baldachimki i napewno zawiesze taki, najwyzej bedzie trzeba zmieniac czesto i tyle. ;)

Kupiłam na allegro kilka super ubranek. Wczoraj dostałam pierwsze paczki i ... nie mogłąm sie napatrzec na te malenkie cudne ubranka ;)
A dzisiaj na beda pierogi ruskie na obiad - pychota ;)
Buzki ;)

E, w mieszkaniu to much raczej nie ma, predzej na spacerze się moskitiera przyda 8). Ja jednak kupię taki baldachimek, kurzu zbierac nie będzie, bo go bedę prała, a zasłoni dziecko od światła, od telewizora, no i sodko wyglada. Karuzelkę kupujemy swoją drogą:)
Wybrałam już łóżeczko, Kuba II Drewexu, z szufladą, najbardziej nam się spodobało :)

I od początku tam zamieszka? Nasza najpierw bedzie z nami (szykujemy jej kacik), a pokoik gdzies tak po roku :laugh:

Aha :) My dopiero jak podrosnie wyszykujemy jej jakiś pokoik, chociaz jak dzis zobaczyłam w "Świecie Dziecka" na Towarowej mebelki dziecięce to juz bym kupowała, przesłodkie ::)

reklama
Hm taka moskietiera tez sie przyda, mieszkam w domku z ogrodkiem wiec muchy ciagle lataja.
Agatko- ja tez mam te lozeczko z drewexu Kuba II, tylko bez szuflady na dole-podobno ona jest taka ze nic sie do niej nie miesci, ja mam taki ciemny braz a ty Agatko?

Do góry