reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka dla maluszka

reklama
Dzięki Joluś. Niby już wiem z grubsza, na co zwracać uwagę przy wyborze wózka, ale jak jestem w sklepie to głupieję O0

W kwestii poszukiwań wózkowo- rozrywkowych to zastanawiam się nad 3- a to juz jest rewelacyjny postęp! emjot- mini max; tako- Natalia; aro- lex2 + pompowane koła- ten ostatni podoba mi się jak narazie najbardziej w przyszłym tygodniu pojade go zobaczyc w sklepie- cena od producenta to jest 660 czy cos koło tego- to sobie myslę, że całkiem przyzwoicie ;D

To ta taka książeczka z żóto-białymi kartkami, gdzie lekarz wypisuje recepty...

Tak sobie czytam o wyprawkach i kurczę - nie mam nic za wyjątkiem małego kaftanika... Nie mam co liczyć na koleżanki, bo na nowym miejscu zamieszkania, czyli tu gdzie jestem teraz - ich liczba wynosi zero :( Trudno tez liczyć na np, wózek od mamy, bo musiałby go wysłać z odległości 500 km.. hehe.. Pozostają sprzęty z allegro (wózek, nosiedełko), ale jeszcze chyba czas na to...Także przyłączam się do grona forumowiczek bez wyprawki :D

Ja mam dosłownie pięc rzeczy na krzyż: jakieś gadżety z dzieciowych pisemek (raczej badziewne :D), gryzaczek, który kupilismy niuni na Gwiazdkę :) i dwa kompleciki ubrań, które kupiła już moja mama (w rozmiarze 56). Aha, i obrazek z aniołkiem z galerii, sliczny, który równiuez dostałą od mojej mamy na Boże Narodzenie.
w ten weekend albo na początku marca kupujemy łóżeczko z wyposażeniem i zaczynam zakupy na Aleegro. Wózek kupi moja mama - ale to później, bo po co zagracać mieszkanie. A ciuszki bedę kupowała sukcesywnie. Zabawaeczek na początek nie kupuję poza karuzelą nad łóżeczko. W ostatniom Twoim Dziecku jest fajny artykuł o zabawkach, gdzie napisano, jakie w którym miesiącu dziecku dawać.

Mnie się podobają Peg Perego Venecia i Wychamet Breaker, ale czy one są ok cholera wie :D

Wiem z doswiadczenia, ze w wielu sklepach mozna negocjowac cene do 10 % np. za to, ze sie placi gotowka.

Gumecka- ja też nie miałam WR- to źle- ale nic starconego trzeba koło 33 /34 tyg zrobić dzwoniłam do szpitala to mi powiedzieli

reklama
Ja również jeszcze nic nie kupiłam. Termin mam na maj, więc obiecałam sobie, że w kwietniu wszystko kupię, Z drugiej strony , moja siostra rodziła 2 lata temu i większość rzeczy mam od niej. Ostatnio nawet sobie listę zrobiłam co będę musiała kupić nowego. Aha, myśląc o dzidzi w niedzielę w końcu kupiłam kamerę cyfrową, żeby maleństwo od początku filmować:) ale jak co to przecież nie zapeszam ;)

Do góry