reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla maluszka

reklama
Dzięki Joluś. Niby już wiem z grubsza, na co zwracać uwagę przy wyborze wózka, ale jak jestem w sklepie to głupieję O0

W kwestii poszukiwań wózkowo- rozrywkowych to zastanawiam się nad 3- a to juz jest rewelacyjny postęp! emjot- mini max; tako- Natalia; aro- lex2 + pompowane koła- ten ostatni podoba mi się jak narazie najbardziej w przyszłym tygodniu pojade go zobaczyc w sklepie- cena od producenta to jest 660 czy cos koło tego- to sobie myslę, że całkiem przyzwoicie ;D

To ta taka książeczka z żóto-białymi kartkami, gdzie lekarz wypisuje recepty...

Tak sobie czytam o wyprawkach i kurczę - nie mam nic za wyjątkiem małego kaftanika... Nie mam co liczyć na koleżanki, bo na nowym miejscu zamieszkania, czyli tu gdzie jestem teraz - ich liczba wynosi zero :( Trudno tez liczyć na np, wózek od mamy, bo musiałby go wysłać z odległości 500 km.. hehe.. Pozostają sprzęty z allegro (wózek, nosiedełko), ale jeszcze chyba czas na to...Także przyłączam się do grona forumowiczek bez wyprawki :D

Ja mam dosłownie pięc rzeczy na krzyż: jakieś gadżety z dzieciowych pisemek (raczej badziewne :D), gryzaczek, który kupilismy niuni na Gwiazdkę :) i dwa kompleciki ubrań, które kupiła już moja mama (w rozmiarze 56). Aha, i obrazek z aniołkiem z galerii, sliczny, który równiuez dostałą od mojej mamy na Boże Narodzenie.
w ten weekend albo na początku marca kupujemy łóżeczko z wyposażeniem i zaczynam zakupy na Aleegro. Wózek kupi moja mama - ale to później, bo po co zagracać mieszkanie. A ciuszki bedę kupowała sukcesywnie. Zabawaeczek na początek nie kupuję poza karuzelą nad łóżeczko. W ostatniom Twoim Dziecku jest fajny artykuł o zabawkach, gdzie napisano, jakie w którym miesiącu dziecku dawać.

Mnie się podobają Peg Perego Venecia i Wychamet Breaker, ale czy one są ok cholera wie :D

Wiem z doswiadczenia, ze w wielu sklepach mozna negocjowac cene do 10 % np. za to, ze sie placi gotowka.

Gumecka- ja też nie miałam WR- to źle- ale nic starconego trzeba koło 33 /34 tyg zrobić dzwoniłam do szpitala to mi powiedzieli

reklama
Ja również jeszcze nic nie kupiłam. Termin mam na maj, więc obiecałam sobie, że w kwietniu wszystko kupię, Z drugiej strony , moja siostra rodziła 2 lata temu i większość rzeczy mam od niej. Ostatnio nawet sobie listę zrobiłam co będę musiała kupić nowego. Aha, myśląc o dzidzi w niedzielę w końcu kupiłam kamerę cyfrową, żeby maleństwo od początku filmować:) ale jak co to przecież nie zapeszam ;)

Do góry