reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA DLA MALUSZKA

zaciszny zakątek ok??? ale na dluższą metę ma się dosyć,gdy się wie o istnieniu fajnych rzeczy a nie można sobie na nie pozwolić...bo mieszka się za daleko, a wyjazd nie zawsze wypala :( pocieszam się tym co mam w zasięgu "ręki" ;)

reklama
my dzisiaj kupilismy butelke i smoczek.....butelka tez ze smoczkiem naturalnie ;) a na dodatek z grzechotka :D
jak zrobie fotke to wkleje, najchetniej bym siedziala i sie tym bawila caly czas hehe ;D

no to sie pochwale ;D
to jest butelka co ma zatyczke z grzechotka:
difrax.jpg

a tutaj smoczek, ktory juz sobie chyba pol roku temu upatrzylam ;D
difrax1.jpg

dowiedzialam sie tez, ze mama sprawila mi podklad do przewijania, czeka zapakowany, a pod koniec kwietnia przyjedzie :) powoli kompletuje sie nam wyprawka :D

Agatatje:fajowo- odlotowe gadżety... Jestem ciekawa czy tu u nas w kraju dostać można coś podobnego?? pytam bo nie rozglądałam się jeszcze za takimi milusimi rzeczami

A propos wyprawki dla Maluszka i butelek, to chyba zaczynam schizować, bo w nocy obudziłam się z wielkim problemem, którą buteleczkę kupić: Canpol-u, Avent-u, czy Nuk-a ;D

ta butelka i smoczek sa firmy Difrax, zdaje sie ze holenderskiej.
kiedys wpadl mi w rece ich katalog i strasznie mi sie te rzeczy spodobaly, ale jak sie okazalo tylko jedna siec sklepow w Antwerpii sprzedaje difraxy. Smoczek tez chcialam w takie "moro" jak butelka, ale nie mieli.
ogolnie mysle, ze w Polsce da sie pelno fajnych rzeczy kupic i przewaznie te same firmy co tutaj.
co prawda np. wozek Quinny jest u nas sporo tanszy!

Kasia De ja kupuję zdecydowanie NUK, ta antykolkową- super recenzje, a Avent kupuję laktator i tam są w komplecie 2 butelki więc tylko dokupić antykolkowe smoczki i juz bedą 3 buteleczki :)

Agatatje, naturalnie piękna butelka ale chciałam zapytac jak radzisz sobie z językiem, bo domyślam się że trudno było nauczyć się tak nietypowego języka ???

reklama
Agatatje swietna ta buteleczka. Taka nietypowa. I smoczek tez super. Moze kaze rodzince popatrz i Cie skopiuje w zakupach :)
Przy okazji widze, ze u ciebie postanowione, ze bedzie Quinny. Wprawdzie nie wiem czy bierzesz pod uwage rzeczy z drugiej reki i czy cie to zainteresuje ale na belgijskim ebay mozna bardzo czesto trafic na gondolki od quinny. Sa malo uzywane (bo dlugo w nich dzieciaczki nie jezdza)wiec czesto prawie jak nowe i ceny poczatkowe sa niskie bo od 25euro. Z tego co widze to schodza roznie bo miedzy 30 a 90 (w zaleznosci od ilosci kandydatow ale to i tak polowa normalnej ceny) - no i z kolorem trzeba miec szczescie (jesli sie akurat jakis ma w glowie) ale moze warto spojrzec.

Do góry