reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Phelania, podziel się tym sprzedawcą na allegro :tak:
Izunia, wózek super. Na pewno Twoja córka jest grzeczną dziewczynką i na spacerze dasz sobie radę. To duża pannica i już będzie dużo rozumiała. Nie to co z moim ancymonkiem :no:

Jeśli chodzi o Smyka to trzeba uważać, bo czasem źle szwy są zrobione a i szkoda że do rozmiarów nie podają wymiarów, bo jeśli chodzi o moje zakupy w tym sklepie (przez internet) to zawsze były nietrafione, czyt. za duże. No ale też mają ciuchy bardzo dobrej jakości i takie jakie mi odpowiadają i kolorystycznie i wzornikowo, tylko co z tego, jak teraz nic tam nie ma :no:

Była mowa o kombinezonach. Ja mam 3 takie cieńsze i myślę że na wyjście ze szpitala będzie jak znalazł, ewentualnie w ogóle nie skorzystam. Dla tych rodzących na przełomie marca/kwietnia jak pogoda będzie taka do 10stopni polecam kombinezon taki z H&M ( kombinezon misiu H&M rozm 50 (2961676944) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - my mamy taki, to zdjęcie nie oddaje uroku tego misia. A jest super, z tyłu ma nawet ogonek, z Filipem jak chodziłam po mieście to ludzie musieli przystawać oglądać, dotykać bo był taki słodki. Czasem jak młody był całkiem nieruchomo, twarzą do mnie, to ludzie myśleli że trzymam maskotkę :-D )

Ostatnia edycja:
reklama
Izunia - mój Antek będzie miał 2 lata i 4 miesiące gdy na świat przyjdzie drugie.. Jakoś musimy dać radę. Ja już sobie wymyśliłam, że na spacery będziemy chodzić z wózkiem i rowerkiem biegowym. Antek przy mojej nodze się trzymał całe poprzednie lato, więc i teraz powinien grzecznie biec obok... Inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Phel - ja dla Antka kupuje część ciuchów w H&M, C&A, KappAhll itp, a część np. w tesco na przecenach. Jedne są na wyjścia, a inne do biegania koło domu. Zawsze ma więc jakieś ładniejsze/droższe i jakieś tez ładne, ale tanie, których nie szkoda zniszczyć ;)

Aneta dziekuje :-) zawsze chciałam miec małą różnicę między dziećmy, teraz wyjdzie nam 2lata i 8 miesięcy, także chciał czy nie chcial, musi byc dobrze :-)
Smile ja też tak myślałam o tym rowerku biegowym, ale moja mała jeszcze jakos nie bardzo chce na nim jeździc. Dostała w zeszłym roku na urodziny i tak stoi do tej pory.

Dziewczyny tak piszecie o tych kombinezonach, ze chyba tez jakis zakupie. Myślałam ze sie obejdzie bez niego, ale wasza siła przebicia jest silniejsza :-D:-D

Izunia - mój Antek jakby mógł to by jeździł tym rowerkiem po mieszkaniu. Może postaw małej gdzieś żeby się z nim oswoiła.. Ja na początku kilka razy Antka 'przewiozłam' na nim żeby zobaczył jakie to fajne. On trzymał kierownicę i miał nogi w powietrzu, a ja go pchałam.. Miał 1 rok i 7m jak załapał ostatecznie o co chodzi i zaczął śmigać :)

Izunia u nas tak samo było z rowerkiem biegowym, dostał na 2 urodziny ale za nic nie chciał jeździć, dopiero gdzieś po roku sie zainteresował, na niektóre rzeczy trzeba czasu i chęci dziecka :tak: teraz już nie kupuję sama prezentów jeśli nie wiem czy młody takie chce

Smile juz próbowaliśmy wszystkiego :-D nawet ja na nim jeździłam, żeby zobaczyła o co chodzi. No i rowerek powędrował do piwnicy. Wiesz może to tez dlatego ze w jednym czasie dostała taki samochodzik na 4 kółkach, gdzie siedzi, takze może wybrała opcję wygodniejszą :-):-)
Poczekam bliżej wiosny i przyniosę go do domu, moze akurat jak zrobi sie ciepło to ją zainteresuje ;-)

Iśku powiem Ci że u nas w zeszłe lato był jakis szał na te rowerki, no a że ja nie chciałam byc gorsza :zawstydzona/y:, oczywiscie musiałam kupic dziecku. Może rzeczywiście lepiej było poczekać do 3 urodzin. Mimio wszystko nie żałuje, bo bedzie teraz na wiosne, a Jula jest z sierpnia, takze nie pojeździłaby za długo :tak:

Izunia mi też się taki rowerek spodobał bardzo ;-) dobrze że wzięliśmy taki większy bo mu jeszcze na przyszłe lato posłuży, bo synek jak dotąd nie chce jeździć na rowerze z pedałami, dlatego już z takim zakupem w ogóle się nie spieszę, mam nauczkę ;-)

ypra; pochwal sie co kupilas w motherhoodzie fajnego ;-) ja mam rozek, kocyk, pieluchy i recznik i jestem mega zadowolona z jakosci! kusi mnie jeszcze kojec....
Poprzednio kupiłam kojec, pieluszki i otulaczek, a teraz podkłady na łóżeczko mniejsze i większe.

Izunia super wózek, zaakceptowany przez starszą siostrzyczkę :-)

Smile ja mam taki sam pomysł. Mały bardzo lubi chodzić, planujemy mu na 2 urodziny - ma je w kwietniu, kupić rowerek biegowy. Liczymy, że mu się spodoba. Mimo wszystko trochę się boję początków spacerowych z dwójką szkrabów.

reklama
ypra - u nas maly dostal rowerek biegowy od moich rodzicow miesiac po tym jak tesciowa kupila taki rowerek do pchania.. trojkolowy. Moja mama twierdzila, ze Antek powinien wiecej na wlasnych nogach chodzic/biegac. Maly przez 2tyg ogladal rowerek z daleko.. a pozniej jak zalapal o co chodzi to nawet obiad jadl na tarasie trzymajac rowerek za kierownice ;p.. Dla mnie to super wygoda. Dziecko nie meczy sie tak jak przy zwyklym spacerze i ma duza frajde..

Fel - ja widzialam kilka razy takie dostawki.. Moj by na tym nie wystal.. Poza tym wszystkie kobiety,ktore widzialam pchaly wozek idac praktycznie kolo niego, bo w innym wypadku stojace dziecko nie mialoby miejsca. Do mnie to nie przemawia..

Do góry