reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Czy ktoras z Was miala moze kiedys cos z firmy mamas&papas? Jakies muslinowe pieluchy czy cus? To raczej patrzac na szalone ceny bardziej gadzety i pomysly na prezenty jak dla mnie a nie wyprawka ale tak sobie czasem lubie poogladac te cuda ;-) no i fabrykawafelkow.pl tez fajna ;-)

reklama
Klauduś kombinezonik super, ale raczej dla mojej Córci, ja mam termin na koniec marca początek kwietnia...a mam tylko taki grubszy bawełniany po Ami, ale najwyzej ubiorą na cebulkę i przykryję kocykiem, w końcu tylko ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu ;-):tak:

Ja na wyjście mam taki kombinezon z delikatnego sztruksu, jakby było cieplej, to mam komplet polarowy, a pod spód ubiorę jakiegos pajaca welurowego i body, z długim bądź krótkim rękawem. Mam też gruby koc i taki cieńszy, ale tak jak Dotka pisze, to tylko do samochodu, dzidzia nie zamarznie. Zamieszczam linka z pogodą na kwiecień maj, ale dotyczy to chyba tylko nadmorskich okolic, nie mniej jednak, róznica w temp nie będzie się wahać o 15 stopni.
http://www.czasnadmorze.pl/pogoda-na-maj-2013-kwiecien/

Bishopka coś im się ta pogoda chyba nie zgrała z czasem, bo najpierw piszą, że kwiecień przyniesie ochłodzenie po ciepłym marcu ale w Święta będzie ponowne ocieplenie... tylko że Święta przypadają 1 kwietnia:-).

Dziewczynki jest juz nasz wózio :-)
wklejam pierwsze zdjęcia, robione tak na szybko, ale obiecałam, więc są :

20130124_124558.jpg dumna, starsza siostra :-), 20130124_124628.jpg

Kupiliśmy samą gondolę, bo spacerówa juz mi sie tak nie podobała. I tak cieżko było z kolorem, bo jest ze starej kolekcji i musiałam sie sporo naszukac, a te z nowej to same takie męskie :-D
Dokupię sobie jeszcze jakąś torbę, bo ta oryginalna od Mutsy to ok 300 zł, takze lekka przesada, wiec odpuściłam.

no "starszyzna" zaakceptowal to ok. :-) pytanie czy nie zarekwiruje dla lalek ;-)
bojkie z takimi rzeczami to ja w lesie normalnie...jeszcze musimy AGD przewieźc i naczynia i gay ..makabr akiedy to sie skończy, ale tak to jest jak sie z rodziną czlowiek na przeprowadzke umówi ...:-)

Bishopka to mnie uspokoiłaś i już nie szukam na siłe ciplejszego kombinezoniku, bo ja 20 kwietnia, to powinno być już pięknie:tak:

Izunia
bryka jak się patrzy, ja tez lubię taki intensywny, żarówiasty róż, a w połączeniu z czernia - wygląda po prostu bosko:tak: Moja Gosia tez ma frajdę w kompletowaniu wyprawki i każdą nową rzeczą dla dzidziusia musi się trochę pobawić.

Felidae spakuj tylko dobrze, żeby się nie potłukło i nie uszkodziło. I uprzedź kierowcę, żeby wolno jechał.
mój M dopiero co pomagał komuś w przeprowadzce i nie zabezpieczyli mebli na aucie i trochę się pouszkadzały:zawstydzona/y:

reklama
Do góry